Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 31ο Συνέδριο στην Αθήνα

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 05 Μαΐου 2016

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ), πραγματοποίησε με επιτυχία το 31ο Συνέδριο της στις 20, 21 & 22 Απριλίου 2016, στην Αθήνα.

 Στο Συνέδριο παραβρέθηκε ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Ιωάννης Παντής, ο οποίος  αφού απεύθυνε χαιρετισμό στους συνέδρους και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Πολιτικής  Ηγεσίας που θα λάβουν χώρα στο επόμενο διάστημα για τη στελέχωση και τους Οργανισμούς των Υπηρεσιών της Διοίκησης της Εκπαίδευσης, συνομίλησε και απάντησε τις ερωτήσεις που του έθεσαν οι σύνεδροι και ο Πρόεδρος της ΠΟΣΥΠ Σάββας Φωτιάδης. 

Επίσης παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό, το μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ κ. Τάνια Καραγιάννη, η οποία ενημέρωσε αναλυτικά για τις αρνητικές εξελίξεις που έρχονται με το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση, υλοποιώντας το 3ο μνημόνιο και προπαρασκευάζοντας το 4ο.

Στο Συνέδριο είχε προσκληθεί και παραβρέθηκε ο Διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης κ. Κώστας Παπαδημητρίου, ο οποίος συμμετέχει ως εμπειρογνώμονας στην επιτροπή που έχει συσταθεί στο Υπουργείο για τον Οργανισμό της Κεντρικής Υπηρεσίας. Στον κ. Παπαδημητρίου τέθηκαν ερωτήσεις που αφορούσαν κυρίως στον Οργανισμό του Υπουργείου και έδωσε απαντήσεις που διευκρίνισαν αρκετά θέματα.

Στο Συνέδριο αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος για τα τεράστια προβλήματα της Διοίκησης της Εκπαίδευσης και επικαιροποιήθηκε   η βούληση μας για τη στελέχωση των Υπηρεσιών μας με μόνιμο διοικητικό προσωπικό, τη σύνταξη νέων και λειτουργικών Οργανισμών για το σύνολο των φορέων που εκπροσωπούνται από τη ΠΟΣΥΠ, την άσκηση της διοίκησης και την κάλυψη των θέσεων ευθύνης από τους φυσικούς της λειτουργούς, τους διοικητικούς υπαλλήλους, για το σύνολο των υπηρεσιών μας.

Τέλος καταδικάστηκαν με ψηφίσματα μας οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται με την ίδια ένταση και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και δώσαμε ραντεβού μαζί με όλους τους εργαζόμενους στις πορείες και στις πλατείες για την ανατροπή τους.

Επίσης δώσαμε το επόμενο ραντεβού μας στη πόρτα του Υπουργείου αν οι δεσμεύσεις της Πολιτικής Ηγεσίας δεν υλοποιηθούν και ζήσουμε πάλι τις πολιτικές εξυπηρέτησης του πελατειακού – συντεχνιακού κράτους.

Εμφανίσεις: 3402