Ενημέρωση για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών στη διοίκηση

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2016

Εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων, δεν συζητήθηκε χθες (08 Ιουνίου) στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, η δικαστική προσφυγή δεκάδων εκπαιδευτικών που έχουν αιτηθεί τη μετάταξή τους σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων και δεν έχουν ικανοποιηθεί. Ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 15 -02- 2017.

Στη σημερινή του συνεδρίαση το ΚΥΣΔΕ, τροποποίησε όλες τις αποδεσμεύσεις εκπαιδευτικών, που είχαν γίνει από τον Σεπτέμβριο του 2014 χωρίς μεταφορά θέσης και πίστωσης, με μεταφορά θέσης και πίστωσης.

Οι αποδεσμεύσεις αυτές αφορούν τις υπηρεσίες διοίκησης του Υπουργείου και τους εποπτευόμενους φορείς του.

Η Ομοσπονδία μας βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με τη Πολιτική Ηγεσία και πιέζει α) για την ολοκλήρωση της διαδικασίας των μετατάξεων, με την εισαγωγή τους στο ΚΥΣΔΙΠ, πριν τις αποσπάσεις σε φορείς και β) για την ικανοποίηση του μεγαλύτερου μέρους των αιτημάτων.

Είναι φανερό ότι μετά τη σημερινή απόφαση του ΚΥΣΔΕ, αλλά και τη πάγια τακτική του ΚΥΣΠΕ, να αποδεσμεύονται οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί με μεταφορά θέσης και πίστωσης, δεν υπάρχει πλέον κανένα διοικητικό ή νομικό κώλυμα.

Είναι επίσης φανερό ότι η ευθύνη βαραίνει πλέον, μόνο την Πολιτική Ηγεσία, η οποία καλείται να αποφασίσει αν θέλει οι Υπηρεσίες της διοίκησης της εκπαίδευσης να στελεχωθούν με μόνιμο διοικητικό προσωπικό ή να συνεχιστεί το απαράδεκτο καθεστώς των χιλιάδων ρουσφετολογικών αποσπάσεων.

Καλούμε τον Υπουργό να δώσει άμεσα λύση, τόσο στο πρόβλημα της στελέχωσης των Υπηρεσιών μας, όσο και στην ιδιότυπη ομηρία των συναδέλφων εκπαιδευτικών που θέλουν να υπηρετήσουν πλέον την εκπαίδευση από τη μεριά της διοίκησης.

Εμφανίσεις: 6369