Αρχείο Ανακοινώσεων ΠΟΣΥΠ

ADEDY1781289

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σας κοινοποιούμε την επιστολή της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ που απευθύνεται στις Ομοσπονδίες – Μέλη της, στα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ και στους Γενικούς της Συμβούλους και αφορά στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για την ακρίβεια και την αναγκαιότητα πραγματικών αυξήσεων στους μισθούς κι όχι «αυξήσεων» κοροϊδία!

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Δράσεων της ΑΔΕΔΥ,

1ον . Θα επικοινωνήσει με τη Γ.Σ.Ε.Ε. έτσι ώστε να υπάρξει συνεννόηση και κοινή προσπάθεια για την πραγματοποίηση Γενικής Απεργίας, με κεντρικό ζήτημα την ακρίβεια και τους μισθούς. (Ήδη έχει αποσταλεί σχετική επιστολή στη ΓΣΕΕ) και

2ον . Θα προχωρήσει στην πραγματοποίηση δράσεων σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο με στόχο την ενημέρωση των συναδέλφων, σε ολόκληρη τη χώρα, για την αναγκαιότητα πραγματοποίησης Γενικής Απεργίας (Δημόσιος & Ιδιωτικός Τομέας) για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και όχι αυξήσεις κοροϊδία, όπως αυτές που ψήφισε η κυβέρνηση και που είδαμε όλοι με τη μισθοδοσία του Ιανουαρίου του 2024. Αυξήσεις της τάξης των 37 – 45 € τον μήνα, μετά από 14 χρόνια πρωτοφανών περικοπών.

Το διεκδικητικό πλαίσιο σε ό, τι αφορά τους μισθούς είναι το παρακάτω:

1. Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.

2. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ

3. Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας

4. Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 - 17

5. Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας

6. Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€

7. Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας

Στην βάση των ανωτέρω, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί, Ενημερωτική Περιφερειακή Σύσκεψη στελεχών Κεντρικής Μακεδονίας, στην αίθουσα της Ε.Δ.Ο.Θ. (Προξένου Κορομηλά 51) την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 18.00.

Στην σύσκεψη καλούνται να λάβουν μέρος τα συνδικαλιστικά στελέχη των περιοχών: Θεσσαλονίκης, Σερρών, Ημαθίας, Πιερίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας.

Την επόμενη μέρα, Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024, κλιμάκια της ΑΔΕΔΥ θα επισκεφθούν εργασιακούς χώρους της Κ. Μακεδονίας για ενημέρωση των συναδέλφων εργαζομένων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. της ΠΟΣΥΠ θα συμμετάσχει και θα στηρίξει ενεργά το Πρόγραμμα Δράσεων της ΑΔΕΔΥ!

Σας καλούμε σε μαζική συμμετοχή και σε δυναμική στήριξη των δράσεων και των αποφάσεων της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, για την ακρίβεια και την αναγκαιότητα πραγματικών αυξήσεων στους μισθούς μας κι όχι «αυξήσεων» κοροϊδία!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Ο ΑΝ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                              ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ