Αρχείο Ανακοινώσεων ΠΟΣΥΠ

kalpi sypyp

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όλοι διαπιστώσατε, την θεαματική κυβίστηση του Προεδρείου του ΣΥΠΥΥΠ, με την σημερινή ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του, σύμφωνα με την οποία στήνονται φυσικές κάλπες μόνον στους νομούς Ιωαννίνων, Λάρισας, Μαγνησίας και Μεσσηνίας, εκεί δηλαδή που θα γίνουν εκλογές για τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ!

Δηλαδή το Προεδρείο του ΣΥΠΥΥΠ εφαρμόζει, κατά γράμμα, σε ότι αφορά στην ΑΔΕΔΥ τις αποφάσεις του 38ου Συνεδρίου της για δια ζώσης εκλογές. Προφανώς τους ξεκαθαρίστηκε ότι αντιπρόσωποι ακόμη και για τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ, γίνονται αποδεκτοί μόνον όσοι έχουν εκλεγεί από φυσική κάλπη. Αναρωτιόμαστε λοιπόν εύλογα, από πού πηγάζει το απύθμενο θράσος του Προεδρείου του ΣΥΠΥΥΠ, ώστε να αμφισβητεί επί τόσους μήνες, αυτό που τελικά το ίδιο εφάρμοσε, αλλά δεν έπρεπε να το εφαρμόσει η ΠΟΣΥΠ, δηλαδή τις δια ζώσης Γενικές Συνελεύσεις και Αρχαιρεσίες, σύμφωνα με τις αποφάσεις του 38ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ και της Ομοσπονδίας μας.

Όπως θα πρέπει να αναρωτηθούν και τα μέλη του γιατί το Προεδρείο του ΣΥΠΥΥΠ αλλού βάζει υποχρεωτικά φυσικές κάλπες και αλλού δήθεν «έψαχνε» εθελοντές για να υλοποιήσουν την δική του υποχρέωση. Εμπαιγμός!

Ενημερώνουμε όλους, ότι σύμφωνα με τον ν. 1264/82, άρθρο 9 παρ.3 «Η Συνέλευση των μελών κάθε πρωτοβάθμιας οργάνωσης εκλέγει τους αντιπροσώπους της για την Ομοσπονδία και το Εργατικό Κέντρο στα οποία συμμετέχει» και δηλώνουμε προς διαφύλαξη της νομιμότητας και της αξιοπρέπειας των συναδέλφων που είναι υποψήφιοι αόριστα σε Ομοσπονδία, δηλαδή πουθενά, ότι η ΠΟΣΥΠ δεν θα αποδεχτεί και δεν θα νομιμοποιήσει μία τέτοια φαιδρή και παράνομη εκλογική διαδικασία, διότι απλά ο ΣΥΠΠΥΠ ούτε τώρα συμμετέχει, ούτε πρόκειται να συμμετάσχει στο μέλλον στην ΠΟΣΥΠ!

Ξεκαθαρίζουμε ότι η εκλογή στον ΣΥΠΥΥΠ αντιπροσώπων για Ομοσπονδία, σίγουρα δεν αφορά στην ΠΟΣΥΠ και συνεπώς κάθε αντίθετος ισχυρισμός αποτελεί πλέον συνδικαλιστική απάτη και για τους υποψηφίους αυταπάτη.

Τέλος, προς διαφύλαξη της δεοντολογίας, της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της ενημέρωσης των μελών του Συλλόγου τους και ενόψει μάλιστα των εκλογών τους, καλούμε τους «αρθρογράφους- σχολιαστές» του ΣΥΠΥΥΠ, που αφειδώς γράφουν για τις δικαστικές προσφυγές του ΣΥΠΥΥΠ κατά της ΠΟΣΥΠ, οι οποίες όλες έχουν πάει άπατες, να ενημερώσουν τα μέλη τους, για όλες τις δικαστικές προσφυγές που ορισμένες αφορούν στην «συνδικαλιστική» δράση κάποιων μέσω του διαδικτύου (facebook). Ελπίζουμε να βρουν το θάρρος.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δυστυχώς, έχουμε όλοι μας αναλώσει απίστευτο χρόνο και ενέργεια για να αντιμετωπίσουμε αυτή την τοξικότητα του Προεδρείου του ΣΥΠΥΥΠ, που με αμείωτη ένταση εκδηλώνεται εδώ και χρόνια, τόσο εντός του ίδιου του Συλλόγου του, όσο και εντός της ΠΟΣΥΠ.

Ευτυχώς, είμαστε στα τελευταία επεισόδια της, διότι επέρχεται η νέμεση.

Σας καλούμε όλες και όλους σε μία νέα, ελπιδοφόρα και αναγεννητική συμπόρευση με την ΠΟΣΥΠ, με πίστη, γνώση και αξιοπρέπεια.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                      Ο ΑΝ. Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                                          ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ