Αρχείο Ανακοινώσεων ΠΟΣΥΠ

perifereia attikis

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ) αιτείται άμεσης συνάντησης μαζί σας και για τα θέματα στέγασης και λειτουργίας των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της Αττικής, οι οποίες αν και ανήκουν θεσμικά, υπηρεσιακά και οργανικά στο Υπουργείο Παιδείας κατά παράδοξο τρόπο οι πάσης φύσεως δαπάνες τους (πάγιες και λειτουργικές) εξυπηρετούνται από τις αιρετές Περιφέρειες, σύμφωνα με το ΠΔ 161/2000.

Τόσο οι Πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι μας ( ΕΝΕΡΥΠ) όσο και η Ομοσπονδία μας (ΠΟΣΥΠ) με σωρεία εγγράφων τους έχουν καταγγείλει τα προβλήματα στέγασης και ασφάλειας των εργαζομένων μας, όπως στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Δ΄ Αθήνας και έχουμε ζητήσει συνάντηση μαζί σας και με τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών και Παιδείας, ώστε αφενός να σας ενημερώσουμε λεπτομερώς για τα προβλήματα και αφετέρου να αναζητήσουμε λύσεις, από κοινού.

Στην συνάντησή μας, από πλευρά Ομοσπονδίας θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος και η Γ. Γραμματέας της ΠΟΣΥΠ κ. Μεσολογγίτου Γεωργία και ακόμη 2- 3 συνάδελφοι του ΔΣ ή Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών, ανάλογα με την διαθεσιμότητά τους.

Ευελπιστώντας στην άμεση ανταπόκρισή σας, ώστε αφενός να υπάρξει συνέχιση του θεσμικού διαλόγου μεταξύ της Ομοσπονδίας μας και της Περιφέρειας Αττικής (όπως έχει συμβεί με τους προκατόχους σας (Πατούλη, Δούρου, Σγουρό) και αφετέρου να σας αναπτύξουμε ζητήματα τα οποία δεν μπορούν να αποτυπωθούν σε ένα έγγραφο εργασίας, σας γνωρίζουμε ότι είμαστε στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση και για κάθε συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων των Υπηρεσιών μας.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                             Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                                                   ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ