Αναξιοπιστία και αδιαφορία

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017

Κύριε Υπουργέ,


            Από τις 04 Μαΐου 2017 η ΠΟΣΥΠ, ζητάει συνάντηση μαζί σας, καθώς εδώ και 8 μήνες, από τη προηγούμενη συνάντησή μας, στις 23 Νοεμβρίου 2016, κανένα από τα ανοιχτά θέματα της διοίκησης της εκπαίδευσης, που είχαμε θέσει υπόψη σας, δεν έχει διευθετηθεί.

Χθες διαβάσαμε με έκπληξη, στην απαντητική σας επιστολή προς τον ΣΥΚΥΥΠ, ότι οι λειτουργικές δαπάνες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης θα συνεχίσουν να καλύπτονται από τις αιρετές Περιφέρειες, διότι ¨υπάρχει ρητή πρόβλεψη του «Καλλικράτη» (ν.3852/2010) οι πάσης φύσεως λειτουργικές δαπάνες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης καταβάλλονται από τις 13 αιρετές/διοικητικές Περιφέρειες (του Υπουργείου Εσωτερικών)¨, αυτή τη ρητή πρόβλεψη θα θέλαμε να μας πείτε που την βρήκατε;

Παρά την παραπάνω αστοχία σας, στη μία και μοναδική μας συνάντηση αναγνωρίσατε το δίκαιο του αιτήματός μας, χωρίς όμως να πράξετε τίποτα.

Αδιαφορείτε όχι μόνο για το αίτημα μας, αλλά αδιαφορείτε και για τα αιτήματα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (385/05-04-2017) και της Περιφέρειας Αττικής (20816/30-01-2017) προς εσάς, όπου όχι μόνο αιτούνται τη μεταφορά όλων των λειτουργικών δαπανών από τις Περιφέρειες στο Υπουργείο, αλλά σας έστειλαν και τη σχετική νομοθετική διάταξη και την αιτιολογική της έκθεση.

Κε Υπουργέ είτε αδιαφορείτε, είτε δεν μπορείτε!

Εξίσου σημαντικό το διάστημα αυτό, είναι το θέμα της στελέχωσης των υπηρεσιών μας με μόνιμο διοικητικό προσωπικό, όπου εκκρεμούν εδώ και χρόνια εκατοντάδες αιτήσεις μετάταξης για τις οποίες ακολουθείται παρελκυστική πολιτική τόσο από εσάς όσο και από τη διοίκηση, με αποκορύφωμα τις 61 μετατάξεις για τις Περιφερειακές Υπηρεσίες και τις 70 για την Κεντρική Υπηρεσία.

Παρά τις διαβεβαιώσεις σας, τον Νοέμβριο του 2016 ότι είχατε ήδη δώσει εντολή στη διοίκηση, να προχωρήσουν, σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα της ΠΟΣΥΠ με τον προκάτοχό σας Υπουργό κ. Φίλη, οι μετατάξεις για τις Περιφερειακές Υπηρεσίες και τους φορείς και ότι την ίδια εντολή θα δίνατε άμεσα και για 70 περίπου μετατάξεις στην Κεντρική Υπηρεσία, τίποτα δεν προχώρησε.

Αντί αυτών:

Υλοποιείτε και εσείς, την διαχρονική τακτοποίηση του πελατειακού κράτους με τις εκατοντάδες αποσπάσεις εκπαιδευτικών στη διοίκηση, με τις Υ.Α. που υπογράψατε και τις εκατοντάδες αποσπάσεις που θα υπογράψετε το επόμενο διάστημα.

Υλοποιείτε μόνον τις μετατάξεις εκπαιδευτικών στα Πανεπιστήμια και έχετε δώσει ρητή εντολή στη διοίκηση να έχει υλοποιήσει τις περίπου 500 μετατάξεις εκπαιδευτικών σε θέσεις διοίκησης και ΕΔΙΠ μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου 2017.

Είστε Υπουργός Παιδείας ή Υπουργός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης!

 Τέλος, εκκρεμούν και μία σειρά προβλημάτων για τα οποία είτε σας έχουμε ενημερώσει, είτε σας έχουμε αιτηθεί και τα οποία ακόμη παραμένουν άλυτα και αναπάντητα, όπως:

- στο θέμα του Οργανισμού δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφόρηση προς την ΠΟΣΥΠ εδώ και εβδομάδες και είδαμε αλλαγές και προσθήκες στο μέρος των Περιφερειακών Υπηρεσιών, από την αποστολή σχεδίου του από τη διοίκηση για το θέμα των περιγραμμάτων των θέσεων εργασίας, για τις οποίες αλλαγές και προσθήκες θέλουμε διευκρινήσεις και καθαρές θέσεις.

Και βεβαίως δεν γνωρίζουμε τίποτα για τις αλλαγές και προσθήκες στο μέρος του Οργανισμού για την Κεντρική Υπηρεσία.

 - στο θέμα της ισότιμης συμμετοχής των διοικητικών υπαλλήλων σε όλες τις θέσεις ευθύνης από τις οποίες είναι μέχρι σήμερα αποκλεισμένοι, πχ των Διευθυντών και Υποδιευθυντών ΙΕΚ.

Αίτημα το οποίο αγνοήσατε τόσο εσείς, όσο και ο αρμόδιος Υφυπουργός!

Κε Υπουργέ,

Επειδή μάλλον έχετε άλλες προτεραιότητες από τη διοίκηση της εκπαίδευσης, επειδή μάλλον επιλέξατε για εμάς τις ανέξοδες υποσχέσεις και επειδή μάλλον σας είναι αδιάφορο να ορίσετε συνάντηση μαζί μας, για τα τόσο σοβαρά θέματα μας, σας ορίζουμε εμείς από σήμερα συνάντηση στη πόρτα του Υπουργείου στις 11 Σεπτεμβρίου 2017.    

Αν νομίζετε ότι θα υποχωρήσουμε, ρωτήστε τον προκάτοχο σας Υπουργό κο Φίλη.

Αν θελήσετε να μας ψέξετε για την ημερομηνία της κινητοποίησής μας, όπως κάνατε στην συνάντηση μας για την περσινή μας κινητοποίηση, να αναλογιστείτε τις ευθύνες και τις πρακτικές σας, απέναντι στη διοίκηση της εκπαίδευσης και στον συνδικαλιστικό της φορέα.

 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                         ΕΛΙΝΑ ΜΑΡΙΝΙΔΗ

Εμφανίσεις: 2772