Ενημερωτικό Μετατάξεων

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΥΠ                                         Μαρούσι 20-01-2017

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ

 

Επειδή, έχουμε δεχθεί εκατοντάδες τηλεφωνήματα από συναδέλφους εκπαιδευτικούς που έχουν κάνει αίτηση μετάταξης σε διοικητική θέση, τόσο με τη παλιά διαδικασία του ν. 1824/88, όσο και με τη νέα διαδικασία του ν. 4440/2016 και αγωνιούν, σας ενημερώνω για τα εξής:

1) Στις 15-12-2016 συνεδρίασε το ΚΥΣΔΙΠ και ενέκρινε 61 μετατάξεις εκπαιδευτικών στη διοίκηση (επισυναπτόμενος πίνακας), οι οποίες αφορούν Διευθύνσεις Εκπαίδευσης εξαιρετικά υποστελεχωμένες σε διοικητικό προσωπικό.

Μέχρι σήμερα δεν είχαμε δημοσιοποιήσει τα ονόματα, διότι με τη ψήφιση του ν.4440/2016 (κινητικότητα)προέκυψε πρόβλημα στην ολοκλήρωσή τους, αφενός επειδή δεν εμπίπτουμε στις μεταβατικές διατάξεις ολοκλήρωσης των εκκρεμών αιτήσεων(όπως οι ΟΤΑ) και αφετέρου γιατί από τη ψήφιση του νόμου δεν μπορούν να γίνουν μετατάξεις αν δεν υπάρχει κενή οργανική θέση (αφορά τις περιφερειακές υπηρεσίες).

Μετά από παρεμβάσεις της ΠΟΣΥΠ στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, πιστεύουμε ότι και τα 2 προβλήματα θα λυθούν τις επόμενες ημέρες.

Ακόμη βέβαια περιμένουμε τις ενέργειες της Πολιτικής Ηγεσίας, η οποία έχει προφανώς σημαντικότερα θέματα να ασχοληθεί, από τη στελέχωση των υπηρεσιών μας.

Είναι θλιβερό να βλέπεις ότι εξαγγέλλονται μεταρρυθμίσεις και μεγαλεπήβολα σχέδια για το μέλλον και υπάρχει αδιαφορία για το τρέχον, το αυτονόητο και το αναγκαίο.

2) Για τη διαδικασία των μετατάξεων με τις διατάξεις του ν.4440/2016, άρθρο 18, που αφορά στους εκπαιδευτικούς που είναι αποσπασμένοι, έχει εκδοθεί από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης η ερμηνευτική εγκύκλιος ΔΙΔΑΔ/Φ.49Κ/5/οικ.32342/19-12-2016, η οποία με τη παράγραφο 3 εξαιρεί τους εκπαιδευτικούς από την εφαρμογή του άρθρου 18.

Εδώ θα πρέπει να μας ενημερώσει η Πολιτική Ηγεσία για τις διαθέσεις της και αν έχει κάνει παρέμβαση στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και προς ποια κατεύθυνση.

Η ΠΟΣΥΠ ζήτησε να υλοποιηθούν και αυτές οι μετατάξεις, διότι αφενός ο νόμος δεν αναιρείται από εγκύκλιο και αφετέρου διότι  είναι ίδιος με τις διατάξεις του ν.4057/2012, άρθρο 9, που ίσχυσε τελικά και για τους εκπαιδευτικούς.

 

Σε κάθε περίπτωση οι συνάδελφοι που έχουν αιτηθεί μετάταξη και με τις 2 διαδικασίες είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα ίδια πρόσωπα.

Το μείζον είναι η στελέχωση της διοίκησης με μόνιμο διοικητικό προσωπικό, οι διαδικασίες είναι απλά το εργαλείο.

Εμφανίσεις: 3457