Συνάντηση με τον Υπουργό κ. Γαβρόγλου

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

Μαρούσι  23-11-2016. 

Το Δ.Σ. της ΠΟΣΥΠ συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με τον Υπουργό κ. Γαβρόγλου και, αφού τον καλωσόρισε στο Υπουργείο, του έθεσε τα θέματα αιχμής της διοίκησης της εκπαίδευσης, ζητώντας του στενή και ειλικρινή συνεργασία για την επίλυσή τους.
Η συνάντηση που διήρκεσε μιάμιση ώρα πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, με τον Υπουργό όχι μόνο να γνωρίζει πολλά από τα θέματα, αλλά και να έχει ήδη σαφή θέση σε αρκετά από αυτά, την οποία έθεσε σε διαβούλευση με την ΠΟΣΥΠ.
Για τους Οργανισμούς του ΥΠΠΕΘ ο Υπουργός διαβεβαίωσε την Ομοσπονδία ότι θα επιταχυνθούν οι εργασίες των αρμόδιων επιτροπών στο επόμενο διάστημα και ότι όλες οι αλλαγές θα γίνουν ύστερα από διάλογο και συνεννόηση με τους εργαζόμενους.
Για τις μετατάξεις στις Περιφερειακές Υπηρεσίες και σε φορείς, ήδη έχει δώσει εντολή στη διοίκηση να προχωρήσουν σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα της ΠΟΣΥΠ με τον προκάτοχό του Υπουργό κ. Φίλη. Η ίδια εντολή θα δοθεί άμεσα και για 70 περίπου μετατάξειςστην Κεντρική Υπηρεσία.
Δεσμεύτηκε ότι θα υπάρχει διαρκής διάλογος και συνεννόηση με την Ομοσπονδία για όλα τα θέματα της διοίκησης. Για τη διευκόλυνση και επιτάχυνση της επικοινωνίας, σύντομα θα οριστεί ως υπεύθυνος ένας συνεργάτης του, ώστε να ενημερώνεται άμεσα η πολιτική ηγεσία.
Τέλος, τέθηκαν στον Υπουργό τα οξύτατα λειτουργικά προβλήματα των περιφερειακών υπηρεσιών, με κυριότερα τη στέγαση και την καθαριότητα πολλών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και ειδικότερα αυτών της Αττικής. Ο κ. Γαβρόγλου συμμερίστηκε την άποψη ότι τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τα γενικότερα προβλήματα που δημιουργεί η εξάρτηση των περιφερειακών υπηρεσιών από την αυτοδιοίκηση Β΄ βαθμού για στοιχειώδη λειτουργικά θέματα, δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τους εργαζόμενους και δήλωσε ανοιχτός στην εξέταση λύσεων που θα προτείνει η Ομοσπονδία, ξεκινώντας από τη διερεύνηση της δυνατότητας ύπαρξης αυτόνομων προϋπολογισμών λειτουργικών δαπανών για κάθε διεύθυνση εκπαίδευσης.
Η ΠΟΣΥΠ εκτιμώντας ως πολύ θετική την πρώτη συνάντηση της με το νέο Υπουργό, θα παρακολουθήσει την υλοποίηση των δεσμεύσεων, θα συμβάλει θετικά στο βαθμό που της αναλογεί και θα εντείνει τις προσπάθειες της, με προτάσεις και παρεμβάσεις, για την επίλυση των μεγάλων θεσμικών προβλημάτων της διοίκησης και τη βελτίωση της καθημερινότητας των συναδέλφων που την υπηρετούν.

 

 

 

Εμφανίσεις: 3460