Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Φίλη

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Το Δ.Σ. της ΠΟΣΥΠ συναντήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου με τον Υπουργό κ. Φίλη και συζήτησαν τα θέματα αιχμής της διοίκησης, ζητώντας απαντήσεις, λύσεις  και δεσμεύσεις από την Πολιτική Ηγεσία.

 Η συνάντηση που διήρκησε περισσότερο από μιάμιση ώρα πραγματοποιήθηκε  σε θετικό κλίμα και από τις δύο πλευρές, παρά την ένταση που επικράτησε όλο το προηγούμενο διάστημα, με αποκορύφωμα τον 5ωρο αποκλεισμό του Υπουργείου από τη ΠΟΣΥΠ στις 12 Σεπτεμβρίου.

Για τους Οργανισμούς του ΥΠΠΕΘ ο Υπουργός διαβεβαίωσε την Ομοσπονδία, ότι θα επιταχυνθούν οι εργασίες των αρμοδίων επιτροπών στο επόμενο διάστημα και ότι όλες οι αλλαγές θα γίνουν ύστερα από  διάλογο και συνεννόηση με τους εργαζόμενους.

Για τις μετατάξεις δεσμεύτηκε ρητά για την άμεση εκκίνησή τους με πρώτο κριτήριο τις υποστελεχωμένες Περιφερειακές Υπηρεσίες, προσδιόρισε ως καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της Α΄ φάσης την 30η Νοεμβρίου, προσδιόρισε έναν ικανοποιητικό αριθμό  και  έδωσε τις ανάλογες εντολές  στην Αν. Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Χρήστου, που ήταν παρούσα στη συνάντηση.

Δεσμεύτηκε ότι θα υπάρχει διαρκής συνεννόηση με την Ομοσπονδία για να ικανοποιηθεί ένα μεγάλο μέρος των αιτήσεων μετάταξης.

Για το θέμα της στέγασης και της καθαριότητας πολλών Υπηρεσιών μας και ειδικότερα αυτών της Αττικής,  συμφωνήθηκε να εξεταστεί άμεσα το υπόμνημα που έχουμε καταθέσει, με την αναλυτική καταγραφή  των προβλημάτων, να υποδείξουμε και εμείς, πιθανά δημόσια ακίνητα τα οποία, μετά από τις απαραίτητες εργασίες, θα είναι κατάλληλα για τη στέγαση των Υπηρεσιών μας και να υπάρξει συνάντηση και διευθέτηση των προβλημάτων με τη ταυτόχρονη συμμετοχή των αρμοδίων Περιφερειαρχών.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα θέματα της διοίκησης, για τα οποία ο Υπουργός δεν ήταν έτοιμος να δεσμευτεί και για τα οποία θα επανέλθουμε σε επόμενη συνάντησή μας.

Η ΠΟΣΥΠ θα παρακολουθήσει την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Πολιτικής Ηγεσίας, θα συμβάλει θετικά σε ότι της αναλογεί και θα εντείνει τις προσπάθειες της, με προτάσεις και παρεμβάσεις, για την επίλυση των μεγάλων θεσμικών προβλημάτων της διοίκησης.

Attachments:
Download this file (posyp-15-09-16.pdf)Δελτίο Τύπου [ ]59 kB
Εμφανίσεις: 3548