Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ντροπής, της επιλογής διευθυντών στα ΔΙΕΚ, από αποσπασμένους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

Με την υπογραφή της Υ.Α. Κ1/153884/20-09-2016, από τον κ. Φίλη, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες της απόσπασης εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέσεις Διευθυντών, στα 123 Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ), όπου βλέπουμε από γυμναστές μέχρι και πρώην διευθυντές (εκπαίδευσης) να είναι οι ¨καταλληλότεροι¨ για να διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία τους και να εξυπηρετήσουν το  Δημόσιο συμφέρον.

Περιμένουμε τη λήξη της θητείας τους στις 31-08-2018, για να ¨καμαρώσουμε¨ και τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε θέσεις διευθυντών στα ΔΙΕΚ, όπως διασφάλισε ο κ. Φίλης με πρόσφατο νομοθέτημα του, για να μη μείνουν παραπονεμένοι και αυτοί και έτσι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί  να αναβαθμίσουν την Επαγγελματική Κατάρτιση Ενηλίκων.

Ακόμη 123 θέσεις ευθύνης για τους εκπαιδευτικούς, τη στιγμή που υπάρχουν και υπηρετούν ακόμη και στα ΔΙΕΚ, διοικητικοί υπάλληλοι με τα ίδια ή και περισσότερα προσόντα, οι οποίοι αποκλείονται σκανδαλωδώς και πέρα από κάθε έννοια ισότητας και ισονομίας, από τη διαδικασία, ενώ μέχρι και τη προηγούμενη επιλογή διευθυντών είχαν το δικαίωμα συμμετοχής.

Περιμένουμε τον Υπουργό κ. Φίλη να μας απαντήσει, όπως δεσμεύτηκε, αφού πρώτα θέλησε να ρωτήσει και να ενημερωθεί (αλήθεια από ποιόν;), γιατί εξαιρέθηκαν της διαδικασίας και της νομοθετικής του πρωτοβουλίας οι διοικητικοί.

Περιμένουμε μετά την ενημέρωσή του, να κινηθεί προς τη κατεύθυνση της θεραπείας αυτής της ντροπής για τη χρηστή διοίκηση, τη δεοντολογία, την ισότητα και  την ισονομία.

Περιμένουμε σύντομα και η δικαιοσύνη, στην οποία προσφύγαμε, να αποκαταστήσει την αδικία και να επιβάλλει το κράτος δικαίου, που αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο για τη διοίκηση της εκπαίδευσης. 

Εμφανίσεις: 3483