Αρχείο Ανακοινώσεων ΠΟΣΥΠ

dikaiosini foto

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Προεδρείο του ΣΥΠΥΥΠ, ηττήθηκε σε όλες τις δικαστικές του προσφυγές εναντίον της ΠΟΣΥΠ.

Εμπαίζοντας επί μήνες τα μέλη του, πάντα με την χρήση των δικών τους εισφορών για χαμένα εκ προοιμίου δικαστήρια, τώρα θα πρέπει να απολογηθεί και βέβαια να παραιτηθεί, αν έχει ίχνος ευθύνης απέναντι τους.

Έτσι, το Προεδρείο του ΣΥΠΥΥΠ στις 15/07/2024, μετά από 16 μήνες παραπληροφόρησης και τόνων λάσπης, 3 αναβολές που πήρε και μία ματαίωση της δίκης, προσήλθε στο δικαστήριο και παραιτήθηκε της δίκης για την περίφημη καρτέλα της ΑΔΕΔΥ και έτσι έληξε «άδοξα» και οριστικά η δικαστική του προσφυγή, πέφτοντας στο κενό η επιχείρηση σπίλωσης της Ομοσπονδίας μας. Όλο αυτό το διάστημα η ΠΟΣΥΠ έχοντας στα χέρια της, τα επίσημα και αδιαμφισβήτητα έγγραφα της ΑΔΕΔΥ για την οικονομική της τακτοποίηση, παρέμεινε ψύχραιμη και νηφάλια, προσβλέποντας στην εκδίκαση, χωρίς να ακολουθήσει το Προεδρείο του ΣΥΠΥΥΠ στον ολισθηρό του κατήφορο.

Προχθές, στις 29/07/2024 εκδόθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για την προσφυγή του Προεδρείου του ΣΥΠΥΥΠ κατά της αποβολής του Σωματείου του από την ΠΟΣΥΠ, που εκδικάστηκε στις 12/07/2024 και όπως ήταν αναμενόμενο ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ η προσφυγή του (σας επισυνάπτουμε την Απόφαση 4299/2024) και έτσι ο ΣΥΠΥΥΠ έχει πλέον Διαγραφεί Οριστικά και Αμετάκλητα από την ΠΟΣΥΠ.

Όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει από την ίδια την απόφαση του δικαστηρίου, η αδρά αμειβόμενη μεγαλοδικηγόρος του ΣΥΠΥΥΠ, πάντα από τις εισφορές των μελών του, η οποία μάλιστα δεν παρουσιάστηκε σε κανένα δικαστήριο, στέλνοντας σε κάθε δίκη μία συμπαθή νεαρή δικηγόρο, δεν επέδωσε ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ την αγωγή του ΣΥΠΥΥΠ στην ΠΟΣΥΠ και συνεπώς η προσφυγή του ΣΥΠΥΥΠ κρίθηκε ΑΚΥΡΗ και ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΑ. Αυταπόδεικτη Ελαφρότητα, Άγνοια και Ανικανότητα, πρωτίστως του Προεδρείου του ΣΥΠΥΥΠ, που δεν είναι σε θέση πλέον να υπερασπιστεί το οτιδήποτε!

Τονίζουμε για μία ακόμη φορά, ότι η αποβολή αυτή δεν αφορούσε στα μέλη του, αλλά στο Σωματείο διότι έτσι προβλέπει ο νόμος, πολλά εκ των οποίων παρέμειναν μετέωρα έως σήμερα, ώστε να αποφασίσουν μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης. Όπως είναι φυσικό η δικαστική αυτή πανωλεθρία του Προεδρείου του ΣΥΠΥΥΠ, αποτελεί πλέον τον καταλύτη ώστε τα μέλη του να αποφασίσουν σκεπτόμενα με νηφαλιότητα, μετά την οριστική διαγραφή του ΣΥΠΥΥΠ, την σίγουρη, την ειλικρινή και την ασφαλή συμπόρευση με την Ομοσπονδία τους, την ΠΟΣΥΠ και βέβαια την ΑΔΕΔΥ. Ο δρόμος είναι ανοιχτός και μεγάλος και τον έχουν διαβεί ήδη περισσότεροι από 350 συνάδελφοι τους, που εντάχθηκαν στο Σωματείο της ΕΝΕΡΥΠ, στηρίζοντας το νέο, το υγιές, το λογικό και το ενωτικό σχήμα του χώρου τους. Πλέον, οι συνάδελφοι θα διαχωρίσουν την θέση τους, από την υλοποίηση των εμμονών και των προσωπικών επιδιώξεων του Προεδρείου του ΣΥΠΥΥΠ, διότι ούτε η προσχώρηση σε κάποια άλλη Ομοσπονδία, είναι πιθανή, άλλωστε ποιος θέλει την τοξικότητα στους κόλπους του, ούτε δημιουργούνται Ομοσπονδίες για να ικανοποιηθεί το απωθημένο ορισμένων ώστε να γίνουν Πρόεδροι, Γ. Γραμματείς, κ.ο.κ..

Επίσης όπως είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα και υπεύθυνα τα μέλη του ΣΥΠΥΥΠ, ψηφοφόροι και υποψήφιοι, εξαπατήθηκαν από το Προεδρείο τους ακόμη και στην εκλογική τους διαδικασία για την ανάδειξη δήθεν Αντιπροσώπων για (κάποια) Ομοσπονδία, όταν και τότε αλλά και σήμερα μετά την δικαστική απόφαση, η ψηφοφορία και η εκλογή τους είναι άκυρες και άνευ αντικρίσματος, όπως είχε καταγγείλει και με εξώδικο της η ΠΟΣΥΠ, ώστε να προστατέψει τους συναδέλφους, δηλαδή μια ολόκληρη εκλογική διαδικασία, φάντασμα, ως μη γενόμενη. Όπως άκυρη και άνευ αντικρίσματος πλέον είναι και η εκλογή των συναδέλφων του ΣΥΠΥΥΠ στα Ν/Τ της ΑΔΕΔΥ, διότι έπειτα από την Απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, στις 14/06/2024, για τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας των Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ, μόνο Πρωτοβάθμια Σωματεία που είναι μέλη Ομοσπονδιών μπορούν να εκλέξουν Αντιπροσώπους τους στα Νομαρχιακά Τμήματα, συνεπώς όχι ο ΣΥΠΥΥΠ.

Το Προεδρείο του ΣΥΠΥΥΠ, απέτυχε παταγωδώς σε όλες τις τοξικές του στοχεύσεις εναντίον της Ομοσπονδίας μας, όπως απέτυχε να υπερασπιστεί την θέση των μελών του στην ΠΟΣΥΠ και στην ΑΔΕΔΥ.

Μοναδικός δρόμος πλέον, η συμπόρευση ΟΛΩΝ με την ΠΟΣΥΠ, σε έναν αγώνα ενωτικό και διεκδικητικό απαλλαγμένο από τα βάρη του παρελθόντος, σε μία νέα σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού, στην αυγή της νέας εποχής για τον κλάδο μας. Η ΠΟΣΥΠ ήταν, είναι και θα παραμείνει η δεσπόζουσα Δύναμη του χώρου μας, η δική σας Δύναμη! Μαζί πετύχαμε πολλά και θα πετύχουμε περισσότερα!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                   Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ                                                                      ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ