Αποδοχή ενός πάγιου αιτήματος του κλάδου μας

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023

ypourgeio paideias

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά από τις συνεχείς και επίμονες προσπάθειες της ΠΟΣΥΠ, βαίνει προς οριστική διευθέτηση του ένα μεγάλο πρόβλημα των Υπηρεσιών μας, αυτό της υποστελέχωσης τους.

Στις 20/01/2023 θέσαμε με έγγραφο μας στον Υπηρεσιακό Γραμματέα το ανωτέρω πρόβλημα και ζητήσαμε στην βάση των αρμοδιοτήτων που του παρέχει ο ν.4622/2019 και σύμφωνα με τον παρ. 4 του άρθρου 20 ¨Οργάνωση και λειτουργία των φορέων της Κεντρικής Δημόσιας Διοίκησης¨, να ανακατανείμει τις κενές οργανικές θέσεις του Οργανισμού μας κατά κατηγορία και κλάδο, ώστε να διευκολυνθεί η αποστολή των Υπηρεσιών μας αλλά και οι ανάγκες τους σε προσωπικό.

Στην συνάντηση που ακολούθησε, στις 25/01/2023 μεταξύ της ΠΟΣΥΠ και του Υπηρεσιακού Γραμματέα κ. Βλάσση συζητήσαμε αναλυτικά το αίτημα μας και συμφωνήθηκε με τον Υπηρεσιακό Γραμματέα η αναγκαιότητα της παρέμβασης αυτής στον Οργανισμό του Υπουργείου μας.

Στο επόμενο διάστημα η ΠΟΣΥΠ με μεθοδικό τρόπο κατάφερε το αίτημα αυτό να υιοθετηθεί τόσο από την Πολιτική Ηγεσία όσο και από τους Υπηρεσιακούς Παράγοντες του Υπουργείου.

Ήδη η Υπηρεσία έχει γνωστοποιήσει σε όλες τις Υπηρεσίες μας την σχετική εντολή του Υπηρεσιακού Γραμματέα για την προετοιμασία και την διενέργεια της αιτούμενης ανακατανομής των κενών οργανικών θέσεων. Η ανακατανομή αυτή των χιλιάδων κενών θέσεων προσωπικού κατηγορίας ΥΕ & ΔΕ σε θέσεις ανώτερης κατηγορίας, θα λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα των Περιφερειακών μας Υπηρεσιών, ειδικά των πιο υποστελεχωμένων!

Εκτός όμως από την στελέχωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών μας, διασφαλίσαμε σε συνεννόηση και σε συνεργασία πάλι με τον Υπηρεσιακό Γραμματέα, αλλά και τον Γενικό Γραμματέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης κ. Βούτσινο, την στελέχωση των Περιφερειακών Δομών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και ειδικά των ΔΙΕΚ σε όλη την χώρα, ώστε να λυθεί οριστικά και το δικό τους πρόβλημα υποστελέχωσης.

Η ανακατανομή των θέσεων θα υλοποιηθεί μαζί και για όλες τις Υπηρεσίες μας.

                Αμέσως μετά τις εκλογές, η ΠΟΣΥΠ θα εντείνει τις προσπάθειες της, ώστε να ικανοποιηθεί άμεσα ένα ακόμη διαχρονικό αίτημα του κλάδου μας, αυτό της προκήρυξης και επιλογής των Διοικητικών Προϊσταμένων των Περιφερειακών Υπηρεσιών Εκπαίδευσης, όπως και θα επαναφέρει το αίτημα μας για την διεκδίκηση των θέσεων των Υποδιευθυντών στα ΔΙΕΚ, ένα αίτημα που με συστηματικό τρόπο το έχουμε θέσει σε νέα δυναμική.

                                                                                  Για το Δ.Σ.

                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                         Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                  

                 ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                                                ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ

Εμφανίσεις: 258