ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΣΥΠ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘΑ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2023

FB IMG 1690609612546

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ΠΟΣΥΠ στις 27 Ιουλίου 2023 πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση με την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, με την παρουσία του Υπουργού κ. Πιερρακάκη, των Υφυπουργών κ. Μιχαηλίδου και Μακρή και με τον Γ. Γραμματέα κ. Κατσαρό.

Η συνάντηση που διήρκεσε 2 ώρες έγινε σε θετικό κλίμα και η Ομοσπονδία μας είχε την ευκαιρία να αναπτύξει με άνεση όλα τα θέματα που είχαμε θέσει στο αίτημα συνάντησής μας.

Αναδείξαμε το πρόβλημα των υποστελεχωμένων Υπηρεσιών μας (Περιφερειακών Υπηρεσιών και φορέων μας)  και ζητήσαμε στοχευμένες προσλήψεις, αναλύσαμε το μεγάλο ζήτημα του κλάδου αυτό της στέρησης του δικαιώματος μας να γινόμαστε Διευθυντές στις Υπηρεσίες μας καθώς και το αίτημα μας για την θέση του διοικητικού Υποδιευθυντή στα ΔΙΕΚ, καταγγείλαμε την μη εφαρμογή του νόμου για την προκήρυξη των θέσεων ευθύνης στις Υπηρεσίες μας εδώ και χρόνια για λόγους σκοπιμότητας, ενημερώσαμε για το μείζον πρόβλημα της ΗΔΔΔ των Περιφερειακών Υπηρεσιών μας και ζητήσαμε την άμεση μέριμνα για την επίλυση του στην βάση των προτάσεων της ΠΟΣΥΠ, συζητήσαμε αναλυτικά την ανάγκη ύπαρξης αυτόνομων προϋπολογισμών στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και ζητήσαμε την συνδρομή για την τελική συνεννόηση με το ΥΠΕΣ ώστε να υλοποιηθεί, επιχειρηματολογήσαμε για την ανάγκη τροποποίησης του Οργανισμού του Υπουργείου, με την διασφάλιση πάντα του Ενιαίου του και δεσμευτήκαμε να καταθέσουμε τις επόμενες ημέρες τις προτάσεις μας, επισημάναμε την ανάγκη συμπερίληψης όλων των υπαλλήλων του Υπουργείου στον κεντρικό σχεδιασμό του για την επιμόρφωση τους, θέσαμε την επιτακτική ανάγκη ψηφιοποίησης και απλούστευσης των διοικητικών διαδικασιών στο Υπουργείο καθώς και την ανάγκη σύζευξης και διαλειτουργικότητας των πληροφοριακών συστημάτων του, αναφερθήκαμε στο μείζον ζήτημα της χορήγησης του επιδόματος της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους των φορέων μας που το δικαιούνται και γνωστοποιήσαμε τα ιδιαίτερα και επείγοντα προβλήματα των φορέων μας που χρήζουν άμεσης επίλυσης καθώς και περιγράψαμε  το πολύ σημαντικό έργο που επιτελεί κάθε φορέα μας.

Εκτός των ανωτέρω, ζητήσαμε την επαναφορά της αποζημίωσης εξετάσεων για όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας και την χορήγηση της ειδικής αποζημίωσης για τους καταχωριστές των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, επίσης αξιώσαμε, εφεξής, την ισότιμη μεταχείριση μας με τους εκπαιδευτικούς σε μία σειρά θετικών ενεργειών της Πολιτείας όπως είναι η ένταξη μας στην Ψηφιακή Μέριμνα και στα vouchers για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού, και άλλα.

Τέλος εκφράσαμε την ανησυχία μας για την βούληση της Κυβέρνησης να μεταφέρει τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς στο Υπουργείο Παιδείας και δηλώσαμε την αντίθεση μας αν αυτό αποτελεί μία ακόμη μεταβίβαση αρμοδιότητας από άλλο φορέα στο Υπουργείο μας και στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Υπουργός και η Πολιτική Ηγεσία άκουσαν με προσοχή και ενδιαφέρον τα αιτήματα και τα προβλήματα της Διοίκησης της Εκπαίδευσης, πολλά εκ των οποίων είναι χρόνια και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και λύσης. Συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία μας προς την κατεύθυνση της άμεσης επίλυσης επειγόντων ζητημάτων όπως η ΗΔΔΔ, καθώς και η δρομολόγηση ζητημάτων όπως η απόκτηση αυτόνομων προϋπολογισμών για τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Για όλα τα ζητήματα μας συμφωνήθηκε η προσπάθεια επίλυσης τους στην βάση των προτάσεων και των θέσεων της ΠΟΣΥΠ και όπως αυτές έχουν κατατεθεί ή θα κατατεθούν στο επόμενο διάστημα στην πολιτική ηγεσία.

 Επίσης  η ΠΟΣΥΠ στις 26 Ιουλίου 2023 πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Γ. Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης κ. Γεώργιο Βούτσινο και συζητήθηκαν θέματα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και των ΔΙΕΚ. Δόθηκε έμφαση στην στελέχωση των ΔΙΕΚ με μόνιμο διοικητικό προσωπικό και συζητήθηκε αναλυτικά το πάγιο αίτημα μας για την ισότιμη συμμετοχή των διοικητικών υπαλλήλων στις θέσεις των Υποδιευθυντών των ΔΙΕΚ.

Η ΠΟΣΥΠ συνεχίζει με επιμονή, γνώση και σχέδιο να διεκδικεί τα δίκαια αιτήματα του κλάδου μας.

Για το Δ.Σ.

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                     Ο ΑΝ.   ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                            ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                                    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

Εμφανίσεις: 135