ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΠΥΥΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 07 Μαρτίου 2023

geniki syneleusi 1

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως ενημερωθήκαμε από το έγγραφο της Γ. Γραμματέως της ΠΟΣΥΠ και μέλους του ΔΣ του ΣΥΠΥΥΠ, Μεσολογγίτου Γεωργίας, που στάλθηκε στην Ομοσπονδία μας και στην ΑΔΕΔΥ, στις 16-02-2023, το Προεδρείο του Συλλόγου σας αποφάσισε να προχωρήσει σε υβριδική διεξαγωγή της Γενικής σας Συνέλευσης, με εξ αποστάσεως διαδικασίες συμμετοχής και ψηφοφορίας των μελών σας. Επίσης ενημερωθήκαμε ότι προτίθεστε να προχωρήσετε και σε υβριδική Καταστατική Συνέλευση για την αλλαγή του καταστατικού σας, προσθέτοντας μάλιστα αλλαγές που θα επιτρέπουν τις εξ αποστάσεως διαδικασίες και ψηφοφορίες.

Επιπλέον διαβάζοντας το έγγραφο του ΣΥΠΥΥΠ 263/16-02-2023 διαπιστώσαμε ότι έχετε προχωρήσει σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για την υλοποίηση των ανωτέρω αποφάσεων σας, γεγονός που αντιστρατεύεται τόσο τις Αποφάσεις του 38ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, όσο και της ΠΟΣΥΠ.

Σας γνωρίζουμε ότι το έτερο διανομαρχιακό σωματείο της ΠΟΣΥΠ, αυτό της Μακεδονίας – Θράκης, με περισσότερα από 1.000 μέλη, προχθές στις 24/02/2023 προκήρυξε την Γενική του Συνέλευση στις 31/03/2023 με αποκλειστικά δια ζώσης διαδικασίες συμμετοχής και ψηφοφορίας των μελών του, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΣΥΠ.    

Με λύπη μας παρακολουθούμε μία πορεία απομονωτισμού του ΣΥΠΥΥΠ, διότι θα καταστεί το πρώτο και ίσως το μοναδικό Σωματείο σε όλο το Δημόσιο και σίγουρα το μοναδικό Σωματείο στην ΠΟΣΥΠ, που θα δείξει περιφρόνηση στις δημοκρατικά ληφθείσες Συλλογικές Αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο νόμος Χατζηδάκη που προωθεί τις εξ αποστάσεως διαδικασίες αποδομείται πλέον τόσο σε νομικό επίπεδο, μετά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική την υποχρεωτική εγγραφή των Συλλόγων και την παροχή στοιχείων των μελών τους στο ΓΕΜΗΣΟΕ, όσο και σε συνδικαλιστικό επίπεδο με τους ενωτικούς αγώνες και τις συλλογικές αποφάσεις των συνδικάτων, όπως αυτές του 38ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, του κυρίαρχου και αποφασιστικού οργάνου εκπροσώπησης όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο νόμος αυτός έχει καταργήσει ουσιαστικά το δικαίωμα των εργαζόμενων στην απεργία, έχει περιορίσει τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες, όπως τις γενικές μας συνελεύσεις, έχει υποδαυλίσει τον αυταρχισμό της εργοδοσίας, έχει επιχειρήσει να θέσει τα συνδικάτα υπό έλεγχο, έχει προωθήσει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, οσονούπω και στο δημόσιο μέσω της αξιολόγησης και της επίτευξης εξατομικευμένων στόχων, με ότι αυτό θα επιφέρει, αμφισβητώντας δικαιώματα και κεκτημένα ετών.

 Για όλα τα ανωτέρω σας κάνουμε έγγραφη σύσταση και σας καλούμε να αναθεωρήσετε τις έως τώρα αποφάσεις σας, να σεβαστείτε και να εφαρμόσετε τις Αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΣΥΠ.

 Σας καλούμε να προκηρύξετε τόσο την επικείμενη Γενική σας Συνέλευση, όσο και τις επόμενες Γενικές σας Συνελεύσεις και Αρχαιρεσίες, αποκλειστικά με δια ζώσης συμμετοχή των μελών σας.

  Σας καλούμε σε συζήτηση για το μείζον αυτό ζήτημα, στην οποία θα καλέσουμε να παραβρεθεί και εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί σε συνεννόηση με την Γ. Γραμματέα της ΠΟΣΥΠ.

 Σας υπενθυμίζουμε ότι η περσινή διεξαγωγή του Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΠΟΣΥΠ με υβριδικό τρόπο, σε περιορισμένη όμως κλίμακα, διότι η ΠΟΣΥΠ ποτέ δεν στήριξε τις εξ αποστάσεως διαδικασίες, δεν μπορούσε να αποφευχθεί εξαιτίας της προγενέστερης εκλογικής διαδικασίας του Συλλόγου σας που αποτελεί τον μεγαλύτερο Σύλλογο μας, και όπως αυτή την υλοποιήσατε, με το μισό εκλογικό σας σώμα να το έχετε ωθήσει σε ηλεκτρονική ψηφοφορία.

 Σας γνωστοποιούμε λοιπόν έγκαιρα τις Αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΣΥΠ ώστε να μην δημιουργηθούν ξανά τετελεσμένα που θα φέρουν σε δύσκολη θέση όλους μας.

 Σας δηλώνουμε ότι η ΠΟΣΥΠ θα εφαρμόσει στο ακέραιο τις Αποφάσεις του 38ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, ώστε να διασφαλίσει την απρόσκοπτη συμμετοχή της στο 39ο Συνέδριο της.

 Τέλος σας θυμίζουμε ξανά τις κάτωθι Αποφάσεις του 38ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, οι οποίες ως αποφάσεις Συνεδρίου δεν επιδέχονται αλλαγών, διαπραγματεύσεων ή παρεκκλίσεων για τα μέλη της, Ομοσπονδίες και Σωματεία, ώστε αυτά να έχουν δικαίωμα συμμετοχής τους, εφεξής, στα Συνέδρια της:

Απόφαση ΑΔΕΔΥ 382/13-12-2022:

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) θα συνεχίσει να λειτουργεί και να αποφασίζει νόμιμα με βάση το καταστατικό της (αρ. έγκρισης Πρωτοδικείου Αθήνας 825/1927 και τις

μετέπειτα τροποποιήσεις, που ολοκληρώθηκαν με την υπ΄ αριθμ. έγκριση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών 5281/2007).

Δεν πρόκειται να αλλάξουμε το καταστατικό μας, γιατί πολύ απλά δεν πρόκειται να αυτοκαταργηθούμε.

Το ίδιο καλούμε να κάνουν όλες οι Ομοσπονδίες του δημοσίου και όλα τα Σωματεία.

Η Ε.Ε. και το Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ θα συνεχίσουν να παίρνουν αποφάσεις για απεργίες, για στάσεις εργασίας, συλλαλητήρια και κάθε είδους κινητοποιήσεις με τη συγκεκριμένη νόμιμη οδό, που χρησιμοποιούσαν μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΑΔΕΔΥ οι Γενικές Συνελεύσεις και οι αρχαιρεσίες των Σωματείων, τα συνέδρια των Ομοσπονδιών και της Συνομοσπονδίας πραγματοποιούνται δια ζώσης, με φυσική παρουσία και αυτό θα εξακολουθήσει να ισχύει.

Το 38ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ δηλώνει ότι οι Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων και τα συνέδρια των Ομοσπονδιών θα πραγματοποιούνται δια ζώσης, τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, όταν χρειάζεται.

Το 38ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ αποφασίζει ότι καμία συνδικαλιστική οργάνωση δεν θα καταθέσει κανένα στοιχείο στο ΓΕΜΗΣΟΕ.

 

Απόφαση ΑΔΕΔΥ 383/13-12-2022:

Το 38ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ αποφασίζει τη διεξαγωγή όλων των αρχαιρεσιών για το 39ο Συνέδριο αλλά και των επόμενων Συνεδρίων της ΑΔΕΔΥ αποκλειστικά δια ζώσης όπως ορίζει το καταστατικό της ΑΔΕΔΥ.

Αποφασίζουμε και καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις Ομοσπονδίες να διεξάγουν εφεξής αποκλειστικά δια ζώσης αρχαιρεσίες.

Η ΠΟΣΥΠ σας καλεί σε πιστή τήρηση και εφαρμογή των αποφάσεων αυτών.

Για το Δ.Σ.

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                               Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

               ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                                                     ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ

Εμφανίσεις: 58