Αποφάσεις 38ου Συνεδρίου ΑΔΕΔΥ για αποκλειστικά δια ζώσης Γενικές Συνελεύσεις, Συνέδρια και Αρχαιρεσίες Σωματείων και Ομοσπονδιών – Κανένα στοιχείο στο ΓΕΜΗΣΟΕ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023

adedy

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ΠΟΣΥΠ, εν όψει των επικείμενων Γενικών σας Συνελεύσεων και Αρχαιρεσιών, σας γνωστοποιεί τις αποφάσεις με αρ. πρωτ. 382 & 383/13-12-2022, του 38ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ (επισυνάπτονται), σύμφωνα με τις οποίες:

Απόφαση 382/13-12-2022:

 

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) θα συνεχίσει να λειτουργεί και να αποφασίζει νόμιμα με βάση το καταστατικό της (αρ. έγκρισης Πρωτοδικείου Αθήνας 825/1927 και τις μετέπειτα τροποποιήσεις, που ολοκληρώθηκαν με την υπ΄ αριθμ. έγκριση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών 5281/2007).

Δεν πρόκειται να αλλάξουμε το καταστατικό μας, γιατί πολύ απλά δεν πρόκειται να αυτοκαταργηθούμε. Το ίδιο καλούμε να κάνουν όλες οι Ομοσπονδίες του δημοσίου και όλα τα Σωματεία.

Η Ε.Ε. και το Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ θα συνεχίσουν να παίρνουν αποφάσεις για απεργίες, για στάσεις εργασίας, συλλαλητήρια και κάθε είδους κινητοποιήσεις με τη συγκεκριμένη νόμιμη οδό, που χρησιμοποιούσαν μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΑΔΕΔΥ οι Γενικές Συνελεύσεις και οι αρχαιρεσίες των Σωματείων, τα συνέδρια των Ομοσπονδιών και της Συνομοσπονδίας πραγματοποιούνται δια ζώσης, με φυσική παρουσία και αυτό θα εξακολουθήσει να ισχύει.

Το 38ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ δηλώνει ότι οι Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων και τα συνέδρια των Ομοσπονδιών θα πραγματοποιούνται δια ζώσης, τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, όταν χρειάζεται.

Το 38ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ αποφασίζει ότι καμία συνδικαλιστική οργάνωση δεν θα καταθέσει κανένα στοιχείο στο ΓΕΜΗΣΟΕ.

 

Απόφαση 383/13-12-2022:

Το 38ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ αποφασίζει τη διεξαγωγή όλων των αρχαιρεσιών για το 39ο Συνέδριο αλλά και των επόμενων Συνεδρίων της ΑΔΕΔΥ αποκλειστικά δια ζώσης όπως ορίζει το καταστατικό της ΑΔΕΔΥ.

Αποφασίζουμε και καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις Ομοσπονδίες να διεξάγουν εφεξής αποκλειστικά δια ζώσης αρχαιρεσίες.

 

Η ΠΟΣΥΠ σας καλεί σε πιστή εφαρμογή των αποφάσεων του 38ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, οι οποίες, εφεξής, είναι δεσμευτικές για την συμμετοχή μας στο 39Ο Συνέδριο αλλά και στα επόμενα Συνέδρια της ΑΔΕΔΥ .

Για το Δ.Σ.

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η. Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                        ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ

Εμφανίσεις: 68