Μία ακόμη περήφανη απάντηση του κλάδου μας στην Πολιτική Ηγεσία

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023

 ypaith2023

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, τίποτα δεν διδάχθηκε από την περσινή της άτακτη υποχώρηση στον ορισμό των αιρετών εκπροσώπων μας στα Υπηρεσιακά μας Συμβούλια (ΚΥΣΔΙΠ & ΠΥΣΔΙΠ), ο οποίος τελικά πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις θέσεις και τις απόψεις της ΠΟΣΥΠ, όπως και τίποτα δεν διδάχθηκε από την περσινή περήφανη απάντηση του κλάδου μας, με την αποχή του, σε ποσοστά άνω του 90%, στην άστοχη και αυταρχική επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και την πρωτοφανή ακύρωση της ήδη διεξαχθείσας δια αλληλογραφίας ψηφοφορία για αυτά.

Δυστυχώς όλο το προηγούμενο διάστημα, ο συνεχιζόμενος αυτός αυταρχισμός εκδηλώθηκε υπηρεσιακά με ένα μπαράζ ανεδαφικών σχεδιασμών, εγκυκλίων και εργασιών που έπρεπε να υλοποιήσουν οι Περιφερειακοί υπάλληλοι μέσα σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, χωρίς την υποστήριξη της Κεντρικής Διοίκησης και χωρίς καμία μέριμνα και ενδιαφέρον για τον παράγοντα άνθρωπο και εργαζόμενο.

Όπως επίσης εκδηλώθηκε και πολιτικά με την πλήρη αδιαφορία και αγνόηση όλων των ζωτικών θεμάτων των διοικητικών υπαλλήλων των Περιφερειακών Υπηρεσιών, οι οποίοι αντιμετωπίζονται επί θητείας Κεραμέως ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας, χωρίς καμία μέριμνα για την στέγαση τους, την καθαριότητα και την ασφάλεια, χωρίς καμία μέριμνα για τους αυτόνομους προϋπολογισμούς των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, χωρίς καμία μέριμνα για την υλικοτεχνική υποδομή των Περιφερειακών Υπηρεσιών, για την επιμόρφωση και εξέλιξη των υπαλλήλων, δεν υπογράφονται επί μήνες οι άδειες υπηρεσιακής τους εκπαίδευσης, χωρίς καμία μέριμνα για την έκδοση προκηρύξεων για τη επιλογή των Διοικητικών Προϊσταμένων κάθε επιπέδου στις υπηρεσίες μας, χωρίς καμία μέριμνα για τις απαραίτητες αλλαγές στον Οργανισμό, κ.ά..

Επί θητείας της, δεν υπάρχει ούτε ένα μέτρο που θα της πιστωθεί για την Διοίκηση και τους υπαλλήλους της!

 

Θρυαλλίδα αυτής της ασύγγνωστης Πολιτικής της κ. Κεραμέως, η προκήρυξη της επιλογής των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων εν μέσω εορτών, όταν επί δύο χρόνια κωλυσιεργούσαν, όταν χρειάστηκε να αλλάξουν τον ίδιο τον νόμο τους για να την υλοποιήσουν, όταν επί μήνες ο ιδιώτης καθυστερούσε τον σχεδιασμό της πλατφόρμας υποβολής των αιτήσεων, όταν διαψεύστηκαν σε κάθε προγραμματισμό και σχεδιασμό τους στις επιλογές Διευθυντών Εκπαίδευσης και Συμβούλων Εκπαίδευσης, αλλά και όταν ο ανερμάτιστος Γ. Γραμματέας κ. Κόπτσης, υπέδειξε ως λύση, ακόμη και την αναστολή των αδειών των συναδέλφων μας, εν μέσω εορτών, για την υλοποίηση του ανεδαφικού τους εγχειρήματος.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σε όλα τα ανωτέρω η ΠΟΣΥΠ απάντησε με τον μόνο δρόμο που της άφησε πλέον η αδιαλλαξία, η υπεροψία και ο αυταρχισμός της Πολιτικής Ηγεσίας, αυτόν της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ μας και της ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

Μία Απεργία που δικαιώθηκε, δικαιώνοντας τον κλάδο μας, με την υπαναχώρηση της Υπουργού και την χορήγηση δωδεκαήμερης παράτασης, στην υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων Διευθυντών.

Μία Απεργία που δικαιώθηκε, δικαιώνοντας και τον κλάδο μας, με την ατολμία προσφυγής της Υπουργού στην δικαιοσύνη για την ακύρωση της, φοβούμενη προφανώς μία εκκωφαντική πολιτική της ήττα.

Μία Απεργία που δικαιώθηκε, δικαιώνοντας και τον κλάδο μας, καθιστώντας τον πλέον υπολογίσιμο απέναντι σε κάθε αυταρχική άσκηση πολιτικής αλλά και φερέγγυο και αξιόπιστο απέναντι σε κάθε θέση του και πρόταση αλλά και σε κάθε διαβούλευση με την Διοίκηση και την Πολιτική Ηγεσία.

Για αυτή την περήφανη στάση του κλάδου μας, ευχαριστούμε όλους όσους την στήριξαν εμπράκτως, με την συμμετοχή τους στην Απεργία, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, αυτές τις Διευθύνσεις και τους συναδέλφους που καθολικά έδωσαν τον αγώνα της Αξιοπρέπειας μας Συλλογικής και Ατομικής, ευελπιστώντας την επόμενη φορά, που πιθανόν να μην αργήσει, να είμαστε ακόμη περισσότεροι, ακόμη πιο ενωμένοι, ακόμη πιο δυνατοί. Οι μάχες κερδίζονται από τους παρόντες και τους αποφασισμένους!

                                                                              

                                                                    Για το Δ.Σ.

                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η. Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                

                    ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                  ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ

Εμφανίσεις: 195