Οφειλόμενη απάντηση στις νέες απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του Γ. Γραμματέα κ. Κόπτση

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022

ypaith 2022

Δυστυχώς για εσάς κ. Γενικέ Γραμματέα ¨ Κρείττον του λαλείν το σιγάν¨, διότι αντί να ζητήσετε δημόσια συγνώμη ή να σωπάσετε, για τον απαράδεκτο χαρακτηρισμό σας προς τους εργαζομένους στην Διοίκηση, διοικητικούς και εκπαιδευτικούς, ως «τεμπέληδες», εκτεθήκατε ακόμη περισσότερο με την δημόσια δήλωση σας, στο εκπαιδευτικό site “ Esos’, στοχοποιώντας τους, αυτή τη φορά, ως συντεχνία, τα θελήματα της οποίας στηρίζει και προσπαθεί να υλοποιήσει, ως παραγγελιοδόχος η ΠΟΣΥΠ.

Βέβαια, ο κυνισμός σας είναι τέτοιος που τα ζωτικά υπηρεσιακά και υπαλληλικά μας αιτήματα, που εδράζονται και αξιώνονται πάνω στις σχετικές διατάξεις του νόμου, την χρηστή διοίκηση και την λογική, ανερυθρίαστα τα απαξιώνετε ως θελήματα, ως σκοπιμότητες και ως έλλειψη επιχειρημάτων.

Αλήθεια κ. Γενικέ, το αίτημα μας να λάβουμε το υπόλοιπο της κανονικής μας αδείας, εντός του έτους και των εορτών, την οποία όλο το προηγούμενο διάστημα οι αλλοπρόσαλλοι διοικητικοί σας σχεδιασμοί είτε την ανέστειλαν είτε ουσιαστικά την απαγόρευαν, είναι θέλημα; το αίτημα μας να λάβουμε άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης όπως προβλέπεται από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και την οποία εσείς εδώ και δύο μήνες αρνείστε να την υπογράψετε σε δεκάδες συναδέλφους μας, είναι θέλημα; το αίτημα μας εδώ και χρόνια, το οποίο αγνοείται, να βγουν προκηρύξεις και για την επιλογή των Διοικητικών Διευθυντών και Προϊσταμένων στο Υπουργείο Παιδείας, όπως γίνεται σε όλο το υπόλοιπο Δημόσιο, είναι θέλημα; το αίτημα μας να έχουμε αξιοπρεπείς όρους εργασίας, στέγαση σε κατάλληλες υπηρεσίες ώστε να μην είμαστε στοιβαγμένοι, ασφάλεια στον χώρο εργασίας μας ώστε να μην πέφτουν πάνω μας τα ταβάνια και τα παράθυρα, υγιεινή και καθαριότητα και να μην καθαρίζουμε οι ίδιοι, να έχουμε τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό, την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και να μην γινόμαστε επαίτες στις Περιφέρειες, στους Δήμους, στα Σχολεία, είναι θέλημα; το αίτημα μας να στελεχωθούν οι Υπηρεσίες μας είναι θέλημα; το αίτημα μας για επιμόρφωση των συναδέλφων μας, είναι θέλημα;  το αίτημα μας για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, λογικά χρονοδιαγράμματα, διάλογο και συνεννόηση, είναι θέλημα;   Αλήθεια κ. Γενικέ, μιας και μιλήσατε για εντιμότητα, για πείτε μας, τι δεν ισχύει, ή τι κάνατε, εδώ και δύο χρόνια, εσείς ο «μεταρρυθμιστής» για όλα αυτά; ΤΙΠΟΤΑ!

 

Αν λοιπόν όλα τα ανωτέρω αποτελούν θελήματα και συντεχνιακά αιτήματα, όπως υποστηρίζετε, τότε ναι η ΠΟΣΥΠ και τα στηρίζει και θα αγωνιστεί γι αυτά μέχρι τέλους, διότι αποτελούν ζωτικά, εύλογα και σύννομα αιτήματα του κλάδου μας.

Όπως και μέχρι σήμερα η ΠΟΣΥΠ, τα Σωματεία μας και οι συνάδελφοι μας στην Διοίκηση έχουμε προτάσεις και θέσεις, τεκμηριωμένες και επεξεργασμένες, για όλα τα ζητήματα της Εκπαίδευσης, ώστε να θεραπευτούν οι παθογένειες, οι αστοχίες και οι ερασιτεχνισμοί της εκάστοτε Πολιτικής Ηγεσίας, που έχει μάλιστα και την ψευδαίσθηση ενός δήθεν μεταρρυθμιστικού της έργου.

 

Τέλος, κ. Γενικέ μην ανησυχείτε για την ΠΟΣΥΠ, αν θα μείνει μόνη της, διότι την Τρίτη το πρωί που θα εκκινήσει η νόμιμη απεργία- αποχή των συναδέλφων μας, την οποία έχει προκηρύξει η ΠΟΣΥΠ, θα λάβετε όχι μόνο το εκκωφαντικό τους μήνυμα, αλλά θα διαπιστώσετε ότι τελικά εσείς και η κ. Υπουργός θα έχετε μείνει απελπιστικά μόνοι στις εμμονές και στα αδιέξοδα σας.

Βέβαια, αν τελικά πρυτανεύσει η λογική στο Υπουργείο μας, όπως η ΠΟΣΥΠ ζητάει όλο το προηγούμενο διάστημα, υπάρχει για όλους μας η δυνατότητα του διαλόγου και της συνεννόησης, αύριο στον Ο.ΜΕ.Δ., ο οποίος έχει προσκαλέσει για δημόσιο διάλογο τόσο το Υπουργείο Παιδείας όσο και την ΠΟΣΥΠ. Εμείς θα είμαστε εκεί. Εσείς;

Για το Δ.Σ.

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                              ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                     ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ

Εμφανίσεις: 739