ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022

apergia apoxi

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας συνεδρίασε, εκτάκτως, στις 08-12-2022 και με ομόφωνη απόφαση του, σε εφαρμογή των αποφάσεων του 35ΟΥ Συνεδρίου της ΠΟΣΥΠ, κήρυξε πανελλήνια απεργία για όλα τα φυσικά μέλη των Συλλόγων μας που εμπλέκονται διοικητικά στην διαδικασία επιλογής των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, απέχοντας από κάθε διοικητική πράξη που θα μπορούσε να συνδράμει στην υλοποίηση της διαδικασίας αυτής, με ημερομηνία έναρξης της απεργίας-αποχής μετά την πάροδο τεσσάρων (4) ημερών από την κοινοποίηση της, σύμφωνα με την κείμενη συνδικαλιστική νομοθεσία και δη των σχετικών διατάξεων του Ν. 1264/1982, ήτοι από την Τρίτη 13.12.2022 και με ημερομηνία λήξης της απεργίας-αποχής να συμπίπτει με την ημερομηνία περάτωσης της διαδικασίας επιλογής, ήτοι έως την 28ηΔεκεμβρίου 2022.

Καλούμε τα Πρωτοβάθμια Σωματεία μας να συντονίσουν και να στηρίξουν την απεργία –αποχή της Ομοσπονδίας μας.

Καλούμε τα φυσικά μέλη των Συλλόγων μας και κάθε διοικητικό υπάλληλο που εμπλέκεται στην διαδικασία της επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων ή που πιθανόν θα του ζητηθεί να εμπλακεί, να καταθέσει στην Υπηρεσία του την επισυναπτόμενη δήλωση συμμετοχής του στην νομίμως προκηρυχθείσα απεργία της ΠΟΣΥΠ, την οποία θα την κοινοποιήσει τόσο στο Σωματείο του όσο και στην Ομοσπονδία μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Έχουμε γνωρίσει, στη διάρκεια της συνδικαλιστικής και υπηρεσιακής μας διαδρομής,   αρκετές πολιτικές ηγεσίες, έχουμε διαβουλευτεί με όλες και έχουμε αντιπαρατεθεί πολλές φορές, αυτό όμως που ζούμε με την παρούσα Πολιτική Ηγεσία, δεν έχει προηγούμενο.

Η απαξίωση, ο εμπαιγμός και η κυνικότητα αποτελούν τα συστατικά της πολιτικής της απέναντι στη διοίκηση.

Επίσης η προκλητικότητα αυτή αντανακλά στην άποψη της για τον κλάδο μας, όταν σε επικοινωνία του Προέδρου της ΠΟΣΥΠ με τον Γ. Γραμματέα Κ. Κόπτση και για το αίτημα μας να αρχίσει η διαδικασία επιλογής των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων μετά τις γιορτές, ο κ. Κόπτσης χαρακτήρισε τον κλάδο μας, αλλά και τους εκπαιδευτικούς που συμμερίζονται τις απόψεις μας, όπως πολλοί Διευθυντές Εκπαίδευσης και αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί, ως τεμπέληδες.

Απαντάμε στην απαξίωση αυτή με τον επαγγελματισμό μας, το υπηρεσιακό και κοινωνικό μας καθήκον!

Απαντάμε στον εμπαιγμό, με τις θέσεις, τις προτάσεις και την ευθύνη μας, για τη διοίκηση και την εκπαίδευση!

Απαντάμε στη κυνικότητα με τους αγώνες μας και με ένα βροντερό, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Απαντάμε στη προκλητικότητα με τη μαζική μας συμμετοχή στην απεργία - αποχή!

Όλες και όλοι απεργούμε, υπερασπιζόμενοι τον κλάδο μας, τις υπηρεσίες μας, τη δουλειά μας και την αξιοπρέπεια μας!

Για το ΔΣ της ΠΟΣΥΠ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                           ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ

Εμφανίσεις: 495