ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΒΑΕ

Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Υ.Π. αποφάσισε να συμμετέχει στην 3ωρη Παναττική στάση εργασίας την Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020, από τις 8:00πμ έως τις 11:00πμ, που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ ια τις Ομοσπονδίες που τις αφορούν τα ΒΑΕ) με αφορμή την παράδοση του πορίσματος της Επιτροπής για την αναμόρφωση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας!

Καλεί τους εργαζομένους των Α/θμίων Σωματείων μας (Εθνική Βιβλιοθήκη, Γενικά Αρχεία του Κράτους, Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, Σιβιτανίδειος Σχολή) τα οποία εμπλέκονται με τα ανωτέρω, να συμμετέχουν στην στάση εργασίας και να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται την ίδια μέρα και ώρα 8:30πμ, στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Διεκδικούμε:

1. Άμεση ρύθμιση, με οριστικό τρόπο, ΤΩΡΑ, για την απρόσκοπτη καταβολή του Ανθυγιεινού Επιδόματος.
  2. Καμία περικοπή και υποβάθμιση στο ανθυγιεινό επίδομα, έτσι όπως χορηγείται σήμερα.
  3. Επέκταση του ανθυγιεινού και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί.
  4. Επέκταση στους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου, όπως και στους μόνιμους δικαιούχους.
  5. Αναβάθμιση κατηγοριών από κατώτερη σε ανώτερη αιτιολογημένα, με αντίστοιχη αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος και επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ στους εργαζόμενους του Δημοσίου.
  6. Πλήρη κάλυψη των εργασιακών χώρων του ελληνικού δημοσίου με τους απαραίτητους γιατρούς εργασίας και εθνικούς υπεύθυνους ασφαλείας, καθώς και τη λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται για την ασφάλεια των εργαζομένων. Επέκταση της αρμοδιότητας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στο Δημόσιο τομέα.