ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΥΠ ΜΕ ΤΗΝ κ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ

Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ΠΟΣΥΠ συναντήθηκε χθες με την Υφυπουργό κ. Ζαχαράκη και τη Γ. Γραμματέα κ. Γκίκα.

Η συνάντηση,που κινήθηκε σε θέματα αρμοδιότητάς τους, έγινε σε πολύ καλό κλίμα και διήρκησε περισσότερο από μία ώρα, δίνοντας μας την ευκαιρία να θέσουμε αναλυτικά πολλά από τα ζητήματά μας.

Σε θέματα Οργανισμού είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε την Πολιτική Ηγεσία για τις θέσεις και τις προτάσεις μας, καταδείξαμε την ανάγκη να συσταθεί επιτροπή για την επεξεργασία τους, γεγονός που αποδέχτηκε η Υφυπουργός, η οποία επισήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν συγκεκριμένες επεξεργασίες. Από τη μεριά της πολιτικής ηγεσίας έγινε σαφές ότι οι τυχόν αλλαγές θα είναι ενταγμένες στην προσπάθεια που γίνεται για την βελτίωση της λειτουργικότητας των υπηρεσιών και δεν θα αφορούν σε δομικές αλλαγές του υφιστάμενου Οργανισμού. Συνεπώς από τη συνάντηση δεν πρόκυψε διάθεση για αιφνιδιαστικές – αρνητικές αλλαγές, ενώ ταυτόχρονα δόθηκε η διαβεβαίωση ότι οι τυχόν αλλαγές θα τεθούν σε διάλογο.

Αναδείξαμε την υποστελέχωση των Υπηρεσιών μας και θέσαμε μετ’ επιτάσεως την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των εκκρεμών μετατάξεων εκπαιδευτικών στη διοίκηση. Ζητήσαμε να δοθεί άμεσα η εντολή στην αρμόδια υπηρεσία για την επανεκκίνησή τους, επισημαίνοντας την χρονοβόρα διοικητική διαδικασία που απαιτείται ως την ολοκλήρωση τους. Η Υφυπουργός απάντησε ότι θα το δει άμεσα με την αρμόδια Υπηρεσία.

Ζητήσαμε την αναβάθμιση του Αυτοτελούς Τμήματος Περιφερειακών Υπηρεσιών σε Διεύθυνση, κατά το πρότυπο της αντίστοιχης Διεύθυνσης του Υπουργείου, ώστε να υπάρξει καλύτερη λειτουργία και αποδοτικότερη διευθέτηση των αιτημάτων των Περιφερειακών Υπαλλήλων.

Ενημερώσαμε για την αναγκαιότητα μεταφοράς των κονδυλίων για τα μισθώματα και όλες τις λειτουργικές δαπάνες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης από τις Περιφέρειες στο Υπουργείο, ώστε να αποκτήσουν όλες οι υπηρεσίες μας αυτόνομους προϋπολογισμούς και καταθέσαμε τα σχετικά έγγραφα. Η Υφυπουργός είναι θετική και μας ενημέρωσε ότι ήδη έχει κάνει σχετική συζήτηση με τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ κ. Αγοραστό.

Ζητήσαμε την συμπερίληψη των διοικητικών υπαλλήλων στις επικείμενες κρίσης των Διευθυντών Εκπαίδευσης και την αλλαγή του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, που μας αποκλείει από τις Διευθυντικές θέσεις των ίδιων των Υπηρεσιών μας. Η Υφυπουργός μας ενημέρωσε ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ο χρόνος διαβούλευσης διότι επίκειται σε λίγες μέρες η νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για τις δομές της εκπαίδευσης, αλλά αυτό θα γίνει στο επόμενο διάστημα.

Θέσαμε θέματα επιμορφώσεων των υπαλλήλων, απλούστευσης διοικητικών διαδικασιών και ζητήματα νομοθετικού πλαισίου υπηρέτησης συναδέλφων στις σχολικές μονάδες, όπως και υπηρέτησης συναδέλφων στα ΚΕΣΥ και κατανομής των θέσεων τους.

Γενικά η συζήτηση κινήθηκε σε θετικό κλίμα, με διάθεση συνεννόησης και συνεργασίας από την Πολιτική Ηγεσία για την επίλυση των πολλών προβλημάτων των υπηρεσιών μας και των συναδέλφων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                              ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΚΑΣ

teliki