Προσφυγή της ΑΔΕΔΥ στο ΣΤΕ και ασφαλιστικά μέτρα για αναστολή των προκηρύξεων

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

         Μετά την καταγγελία της ΠΟΣΥΠ, που αφορά στην προκήρυξη με αριθ. πρωτ.215951/Γ1/08-12-2017,

των υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για την πλήρωση

Διαβάστε περισσότερα: Προσφυγή της ΑΔΕΔΥ στο ΣΤΕ και ασφαλιστικά μέτρα για αναστολή των προκηρύξεων

ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

          Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., η Ομοσπονδία μας συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΑΔΕΔΥ και των Κοινωνικών Φορέων, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 και καλεί τα μέλη της, με ευθύνη των Διοικητικών Συμβουλίων, σε μαζική συμμετοχή και σε συντονισμό του αγώνα με όλους τους εργαζόμενους.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στις 14 του Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα απεργούμε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας και να σταματήσουμε τη λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων, που και η σημερινή Κυβέρνηση εφαρμόζει.

Ο αγώνας για να διεκδικήσουμε μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την προαγωγή της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, της περίθαλψης και της Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι ΤΩΡΑ περισσότερο αναγκαίος από ποτέ. Κι αυτό γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ), φέρνει για ψήφιση στη Βουλή έναν προϋπολογισμό λιτότητας, δυσβάσταχτης φορολόγησης, όπου για μια ακόμη φορά οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις καλούνται να σηκώσουν τα βάρη των δημοσίων εσόδων.

Η Κυβέρνηση, για να κρύψει την αντιλαϊκή πολιτική της, προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και να τους παραπλανήσει, ανακοινώνοντας μέρισμα 700.000.000 ευρώ, τη στιγμή που έχει αποφασίσει και υλοποιεί με το 3ο και το 4ο μνημόνιο μέτρα 17 δις ευρώ. Ήδη, πέρα από τα μέτρα του προϋπολογισμού για το 2018 (κατάργηση ΕΚΑΣ, αύξηση του ΦΠΑ, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, περικοπή κοινωνικών επιδομάτων κτλ) έχει ψηφίσει με τον Ν. 4442/2017 (τέταρτο μνημόνιο) τη μείωση του αφορολόγητου από 9.545 ευρώ στα 5.681 ευρώ, που συνεπάγεται αφαίμαξη ενός μισθού ετησίως και με τον Ν.4387/2016 περικόπτει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μέχρι και 40% για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους.

Η προσωπική διαφορά των παλιών συνταξιούχων – περίπου 3.000.000 συνταξιούχοι – περικόπτεται από 01/01/2019 και η μείωση των συντάξεων θα φτάσει μέχρι 350 ευρώ το μήνα.

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την αντιαπεργιακή τροπολογία  που ψήφισε(άρθρο 21 Ν. 4489/2017), προσπαθεί να επιβάλλει με αυταρχικό, αντισυνταγματικό και παράνομο τρόπο την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση καλούμαστε όλοι να δώσουμε το «παρών» στη Γενική Απεργία της 14ης του Δεκέμβρη. Αυτή η απεργία έχει ήδη, αποκτήσει πανυπαλληλικά – πανεργατικά χαρακτηριστικά, με τη συμμετοχή των εργαζομένων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Ως εργαζόμενοι στο Δημόσιο διεκδικούμε:

1.   Κατάργηση του Νόμου – λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).

2.   Κατάργηση της  τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση.

3.   Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων συναδέλφων. Υπολογισμό της διετίας 2016-2018 για τη μισθολογική μας εξέλιξη. Ξεπάγωμα του μισθολογίου.

4.   Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Δήμους, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – μέσω του ΑΣΕΠ – που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με γενναία μοριοδότηση της προϋπηρεσίας.

5.   Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.

6.   Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.

7.   Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην Απεργία

την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2017

και στην Απεργιακή Συγκέντρωση

Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00πμ

ü    ΟΧΙ ΣΤΟ 4Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ

ü    ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

ü    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

ü    ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Όλοι και Όλες στα Συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν σε κάθε πόλη της χώρας

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΣΥΠ : Πλατεία Κοραή, Σταθμός Μετρό (Πανεπιστήμιο) 11:00 π.μ.

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017

Συνάδελφοι,

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας, συνάδελφος Κοτσαμπασάκης, μετά τις αλλεπάλληλες συνδικαλιστικές του ήττες, αλλά και την προχθεσινή δικαστική του ήττα, στο Πρωτοδικείο Αθηνών όπου απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει κατά της ΠΟΣΥΠ (επισυναπτόμενη απόφαση ), έχει επιδοθεί σε πρακτικές αθλιότητας.

Έτσι σε δήλωση του στο esos.gr, στις 3 Νοεμβρίου 2017, άφησε το αφήγημα των επιτελικών δομών, των υποχρεωτικών μετακινήσεων και του διοικητικού τερατουργήματος του ενιαίου οργανισμού και επιστράτεψε την οικονομοτεχνική του μελέτη για το κόστος του <<διογκωμένου>> αυτού οργανισμού.

Μάλιστα επιχειρηματολόγησε, ότι λόγω των περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και προνοιακά επιδόματα, είναι απαράδεκτο να γίνει οργανισμός για τις περιφερειακές υπηρεσίες, διότι αυτό σημαίνει την αύξηση των θέσεων ευθύνης και των επιδομάτων. Πάλι καλά που δεν ζήτησε και το κλείσιμο των περιφερειακών υπηρεσιών για να μην επιβαρύνουν το λειτουργικό κόστος του Υπουργείου.

Σεβόμενοι την επιστημονική του κατάρτιση και τις μελέτες του, θα του συνιστούσαμε να μην εκδηλώνει με τόσο απροκάλυπτο τρόπο τον πανικό του, διότι όλα τα αφηγήματα του κατέπεσαν τόσο συνδικαλιστικά όσο και νομικά και προσπαθεί να διασωθεί.

Επίσης θα τον καλούσαμε να επανέλθει στη σοβαρότητα.

                                                   Για το Δ.Σ.

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                                ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΙΝΙΔΗ

Κάτω τα χέρια από την απεργία – Πανελλαδική στάση εργασίας και πορεία προς τη Βουλή

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάτω τα χέρια από την απεργία – Πανελλαδική στάση εργασίας και πορεία προς τη Βουλή

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να φέρει εσπευσμένα στη Βουλή τροπολογία στον συνδικαλιστικό νόμο, με την οποία επιχειρεί να περιορίσει το δικαίωμα στην απεργία, ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα!

Το απόγευμα της Δευτέρας 4/12 η Kυβέρνηση έφερε, κατά την πάγια τακτική της, εκπρόθεσμα και σε άσχετο νομοσχέδιο, τη σχετική τροπολογία που συμφώνησε με τους Θεσμούς στα κρυφά και ερήμην των εργαζομένων, με σκοπό να ψηφιστεί από την Βουλή την Τρίτη 5/12!

Μάλιστα, στην ίδια τροπολογία η Κυβέρνηση κάνει ένα ακόμη δώρο στους εργοδότες, καθώς περιλαμβάνεται διάταξη που προβλέπει πως για την καταβολή αποζημίωσης σε εργατικό ατύχημα απαιτείται η διαπίστωση με δικαστική απόφαση πως το ατύχημα οφείλεται σε δόλο του εργοδότη.

Η σπουδή της Κυβέρνησης στην υλοποίηση των αντιδημοκρατικών, αντεργατικών και αντισυνδικαλιστικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και το κεφάλαιο, προδίδει την προσπάθειά της να αποφύγει όσο μπορεί την οργή του κόσμου της εργασίας και την οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., μπροστά σε αυτήν την εξέλιξη, προκηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας για την Τρίτη 5 Δεκέμβρη, από τις 11.30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου.

Καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Κοραή στις 12.00 και στην πορεία προς την Βουλή που θα ακολουθήσει.

Καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε όλη τη χώρα να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη για να διατρανώσουμε όλοι και όλες μαζί την αντίθεσή μας στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης.

Καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, μέσα από τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες τους, να οργανώσουν την αναγκαία αγωνιστική κλιμάκωση για την ανατροπή μιας πολιτικής που συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό να καταστρέφει τη ζωή και το μέλλον μας!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ – ΔΝΤ

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠΠΕΘ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017

Κε Υπουργέ,

Μετά την ανάκληση των παραποιημένων ερωτηματολογίων αξιολόγησης των Προϊσταμένων από τους υφισταμένους τους στην Κεντρική Υπηρεσία, αλλά και την παράνομη διαδικασία της εκ νέου συμπλήρωσης των σωστών ερωτηματολογίων σε εκπρόθεσμη όμως χρονική περίοδο, θεωρούμε ότι έχει πληγεί ακόμη περισσότερο στο Υπουργείο μας, με ευθύνη της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, η νομιμότητα της ήδη προβληματικής διαδικασίας αξιολόγησης, που εξελίσσεται σε εφαρμογή της αντισυνταγματικής τροπολογίας της κας Γεροβασίλη.

Αν εδώ προσθέσουμε και την εγκύκλιο 162092/Γ1/28-09-2017 που αφορά στην υλοποίηση της αξιολόγησης του Ν.4369/2016 στο ΥΠΠΕΘ και ειδικότερα στις Περιφερειακές του Υπηρεσίες, την οποία συνέταξε η Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και την οποία καταγγείλαμε τόσο εμείς όσο και ΟΛΜΕ, τότε μιλάμε για τον ευτελισμό της διαδικασίας αξιολόγησης στο Υπουργείο μας.

Περιμένουμε την λήξη της στις 23 Οκτωβρίου 2017, για να αναδείξουμε τον τραγέλαφο της διαδικασίας, όπου Διευθυντές Εκπαίδευσης υπέβαλαν έκθεση αυτοαξιολόγησης αλλά δεν αξιολογούν τους υπαλλήλους τους, όπου Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης δεν αξιολογούν αποσπασμένους εκπαιδευτικούς αλλά αξιολογούν μόνο διοικητικούς υπαλλήλους, κ.ά.

Κε Υπουργέ,

Όλα τα ανωτέρω ενισχύουν τη θέση της Ομοσπονδίας μας για την συμμετοχή της στην απεργία - αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης του Ν. 4369/2016, που έχουμε προκηρύξει από τις αρχές Απριλίου 2017, αλλά και τις καταγγελίες μας για τις ενέργειες και τις πρακτικές της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, η οποία βρίσκεται σε γενικευμένη σύγχυση.

Όσο οι αβλεψίες και οι παρατυπίες της συνεχίζονται, οδηγούν αναπόφευκτα στο συμπέρασμα ότι τυγχάνουν της δικής σας σιωπηρής στήριξης και αποδοχής.

                                                      Για το Δ.Σ.

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                           ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΙΝΙΔΗ