ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018

Συνάδελφοι,

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη Πανελλήνια Συνδιάσκεψη της ΑΔΕΔΥ, με τις Ομοσπονδίες  - Μέλη της και τα Νομαρχιακά της Τμήματα, που αφορούσε στην αξιολόγηση, και η οποία πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Φεβρουαρίου 2018, στην Αθήνα.

Η ΠΟΣΥΠ, εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους του ΥΠΠΕΘ, ανέπτυξε στην συνδιάσκεψη τα ιδιαίτερα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο Υπουργείο μας και τις υπηρεσίες μας και τους φορείς μας.

Στην συνδιάσκεψη αποφασίστηκε να συνεχίσουμε κατά την παρούσα φάση με  νομικές ενέργειες στήριξης και θωράκισης (προσφυγή, ασφαλιστικά μέτρα) ​των συναδέλφων που συμμετείχαν στην απεργία- αποχή της ΑΔΕΔΥ από την αξιολόγηση και υπέβαλαν ή θα υποβάλλουν, με βάση τις προκηρύξεις που εκδόθηκαν έως τώρα, αίτηση για θέση Γενικού Διευθυντή σε Υπουργείο ή Οργανισμό.

Συνάδελφοι,

να συμπληρωθεί άμεσα  ο συνημμένος πίνακας από τους ανωτέρω αιτούντες και να αποσταλεί στην ΠΟΣΥΠ  με κοινοποίηση  στην ΑΔΕΔΥ.

 

Η ΠΟΣΥΠ θα υπερασπιστεί τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τα υπηρεσιακά κεκτημένα όλων των συναδέλφων.

Το ΔΣ

Αίτημα άμεσης συνάντησης με Υφυπουργό για ΕΟΠΠΕΠ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018

Κε Υφυπουργέ,

Η ΠΟΣΥΠ, μετά τις καταγγελίες των εργαζομένων στον ΕΟΠΠΕΠ για τις πράξεις και τις πρακτικές της Διευθύνουσας Συμβούλου κας Ελένης Γιαννακοπούλου, ζήτησε εγγράφως συνάντηση μαζί σας, από τις 31/07/2017 και προφορικώς άλλες 2 φορές, για να σας εκφράσουμε τις απόψεις μας και να ακούσουμε τις δικές σας, διότι στον Οργανισμό που εποπτεύετε, καταστρατηγούνται, σύμφωνα με τις καταγγελίες, βασικά εργασιακά, υπαλληλικά και δημοκρατικά δικαιώματα και ασκείται ένας ιδιότυπος τρόπος διοίκησης, που μάλλον παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχετε ανταποκριθεί.

Στο διάστημα που μεσολάβησε, εκδόθηκε νέος κανονισμός λειτουργίας του Οργανισμού, ερήμην των εργαζομένων, τον οποίο έχουν καταγγείλει τόσο ο Σύλλογος των υπαλλήλων, όσο και οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων στο Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ.

Επίσης στις 29/01/2018 ο Σύλλογος των Εργαζομένων με δελτίο τύπου επικαιροποιεί όλες τις καταγγελίες και αποδοκιμάζει το συνεχή δημόσιο διασυρμό των εργαζομένων αλλά και του Οργανισμού από την τωρινή Διοίκηση, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την εργασία τους και το μέλλον του ΕΟΠΠΕΠ.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων αποφάσισε να συζητηθούν όλα τα ανωτέρω στην προγραμματισμένη Γενική Συνέλευσή τους στις 6/02/2018, και να εισηγηθεί στο σώμα τη λήψη αποφάσεων για περαιτέρω κινητοποιήσεις, ώστε να αντιμετωπιστούν σθεναρά τα σοβαρά ζητήματα που πλήττουν εδώ και καιρό την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού με ευθύνη της Διοίκησης.

Κε Υφυπουργέ,

           Η ΠΟΣΥΠ και ο Σύλλογος των εργαζομένων, ζητάμε άμεση συνάντηση μαζί σας και πριν τη Γενική Συνέλευση, ώστε να καθορίσουμε τις περαιτέρω ενέργειες μας, σύμφωνα και με τις δικές σας απαντήσεις.

Σε κάθε περίπτωση σας γνωρίζουμε ότι η ΠΟΣΥΠ θα σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους, στα δίκαια αιτήματά τους και απέναντι σε κάθε αυθαιρεσία και αυταρχισμό της διοίκησης.

                                                          Για το Δ.Σ.

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                        ΕΛΙΝΑ ΜΑΡΙΝΙΔΗ            

Προσφυγή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά των προκηρύξεων – Ασφαλιστικά μέτρα – Απάντηση σε ερωτήματα.

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018

Προσφυγή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά των προκηρύξεων – Ασφαλιστικά μέτρα – Απάντηση σε ερωτήματα.

Επιστολή της ΑΔΕΔΥ και του κ.Λαζαράτου.

ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΠΕΘ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018

Κε Υπουργέ,

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι τα λόγια και οι υποσχέσεις για αξιοκρατία και διαφάνεια αποτελούν γράμμα κενού περιεχομένου, συγκεκριμένα:

-       Με την υπ’ αριθμ. 10613/Γ1/22-01-2018 Απόφασή σας, αίρετε τη μετακίνηση της κας Πλέσσα- Παπαδάκη Αθηνάς από τη θέση της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης του ΙΚΥ, την επαναφέρετε στο Υπουργείο και την τοποθετείτε Προϊσταμένη στη Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, ενώ την είχατε μετακινήσει στο ΙΚΥ από Προϊσταμένη στη Γενική Διεύθυνση Ανώτατης Εκπαίδευσης.

-       Η μετακίνηση της κας Πλέσσα – Παπαδάκη έγινε στις 16-06-2015, από άλλο Υπουργό της δικής σας κυβέρνησης με το πρόσχημα των υπηρεσιακών αναγκών του ΙΚΥ, αλλά και τότε επρόκειτο για δυσμενή μετακίνηση.

-       Γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι μετά από 15 ημέρες από την μετακίνηση της εκτός Υπουργείου τοποθετήθηκε στη Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού Αναπληρώτρια Προϊσταμένη, όπου ασκεί τα καθήκοντατης έως και σήμερα.

-       Σήμερα λοιπόν μετά από 2 ½ χρόνια θυμηθήκατε ότι υπάρχει Γενική Διεύθυνση στο Υπουργείο που λειτουργεί με αναπλήρωση και είπατε να πράξετε το ορθό και να τη στελεχώσετε, όπως ορίζει η χρηστή διοίκηση.

-       Σήμερα λοιπόν μετά από 2 ½ χρόνια και λίγες μέρες πριν να τοποθετήσετε την νέα Γενική Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού, με διαδικασία επιλογής, επαναφέρετε στο Υπουργείο την κα Παπαδάκη, η οποία δεν έθεσε υποψηφιότητα για τη συγκεκριμένη Γενική Διεύθυνση, για να την υποβαθμίσετε σε απλό υπάλληλο μετά τη τοποθέτηση της νέας Γενικής Διευθύντριας, στοχοποιώντας την προσωπικά και υπηρεσιακά.

-       Εκδώσατε την απόφαση σας στις 22- 01- 2018, ενώ ο οριστικός πίνακας από τον ΑΣΕΠ και η βεβαίωση του με αρ. πρωτ. 569/19-01-2018 ήταν ήδη στα χέρια σας ή σε γνώση σας και εντός 10 ημερών το αργότερο πρέπει να τοποθετήσετε τη νέα Γενική Διευθύντρια με επιλογή, πρακτική εντελώς προκλητική και επιλήψιμη.

-       Έτσι εξηγείται και η σπουδή σας να αναλάβει τα καθήκοντα της, την επομένη της επίδοσης της απόφασής σας, για να μπορέσετε να την τοποθετήσετε πριν να εκπνεύσει το δεκαήμερο της τοποθέτησης της νέας Γενικής Διευθύντριαςκαι να την καρατομήσετε !

-       Έτσι εξηγείται και η σπουδή σας για την επίδοση της απόφασής σας, που έγινε στην οικεία της, μέσω του αστυνομικού τμήματος της περιοχής, διότι απουσίαζε από την Υπηρεσία.

Αλήθεια τι μας θυμίσατε τώρα;

Κε Υπουργέ,

Δεν γνωρίζουμε αν οι μεθοδεύσεις αυτές υπαγορεύονται από κάποιου είδους εμπάθεια, αλλά αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα διώξεων εργαζομένων, τα οποία η ΠΟΣΥΠ δεν θα σας επιτρέψει να υλοποιήσετε.

Σας καλούμε λοιπόν να ανακαλέσετε άμεσα την απόφασή σας, διότι καταστρατηγεί κάθε έννοια χρηστής διοίκησης, αξιοκρατίας, διαφάνειας, αμεροληψίας, δικαιοσύνης, και ηθικής.

Αλλιώς να μας εξηγήσετε την υπηρεσιακή ανάγκη, τους λόγους και την στόχευση της απόφασής σας, την συγκεκριμένη στιγμή.

Για το Δ.Σ.

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                      ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΙΝΙΔΗ