Αναξιοπιστία και αδιαφορία

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017

Κύριε Υπουργέ,


            Από τις 04 Μαΐου 2017 η ΠΟΣΥΠ, ζητάει συνάντηση μαζί σας, καθώς εδώ και 8 μήνες, από τη προηγούμενη συνάντησή μας, στις 23 Νοεμβρίου 2016, κανένα από τα ανοιχτά θέματα της διοίκησης της εκπαίδευσης, που είχαμε θέσει υπόψη σας, δεν έχει διευθετηθεί.

Χθες διαβάσαμε με έκπληξη, στην απαντητική σας επιστολή προς τον ΣΥΚΥΥΠ, ότι οι λειτουργικές δαπάνες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης θα συνεχίσουν να καλύπτονται από τις αιρετές Περιφέρειες, διότι ¨υπάρχει ρητή πρόβλεψη του «Καλλικράτη» (ν.3852/2010) οι πάσης φύσεως λειτουργικές δαπάνες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης καταβάλλονται από τις 13 αιρετές/διοικητικές Περιφέρειες (του Υπουργείου Εσωτερικών)¨, αυτή τη ρητή πρόβλεψη θα θέλαμε να μας πείτε που την βρήκατε;

Παρά την παραπάνω αστοχία σας, στη μία και μοναδική μας συνάντηση αναγνωρίσατε το δίκαιο του αιτήματός μας, χωρίς όμως να πράξετε τίποτα.

Αδιαφορείτε όχι μόνο για το αίτημα μας, αλλά αδιαφορείτε και για τα αιτήματα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (385/05-04-2017) και της Περιφέρειας Αττικής (20816/30-01-2017) προς εσάς, όπου όχι μόνο αιτούνται τη μεταφορά όλων των λειτουργικών δαπανών από τις Περιφέρειες στο Υπουργείο, αλλά σας έστειλαν και τη σχετική νομοθετική διάταξη και την αιτιολογική της έκθεση.

Κε Υπουργέ είτε αδιαφορείτε, είτε δεν μπορείτε!

Εξίσου σημαντικό το διάστημα αυτό, είναι το θέμα της στελέχωσης των υπηρεσιών μας με μόνιμο διοικητικό προσωπικό, όπου εκκρεμούν εδώ και χρόνια εκατοντάδες αιτήσεις μετάταξης για τις οποίες ακολουθείται παρελκυστική πολιτική τόσο από εσάς όσο και από τη διοίκηση, με αποκορύφωμα τις 61 μετατάξεις για τις Περιφερειακές Υπηρεσίες και τις 70 για την Κεντρική Υπηρεσία.

Παρά τις διαβεβαιώσεις σας, τον Νοέμβριο του 2016 ότι είχατε ήδη δώσει εντολή στη διοίκηση, να προχωρήσουν, σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα της ΠΟΣΥΠ με τον προκάτοχό σας Υπουργό κ. Φίλη, οι μετατάξεις για τις Περιφερειακές Υπηρεσίες και τους φορείς και ότι την ίδια εντολή θα δίνατε άμεσα και για 70 περίπου μετατάξεις στην Κεντρική Υπηρεσία, τίποτα δεν προχώρησε.

Αντί αυτών:

Υλοποιείτε και εσείς, την διαχρονική τακτοποίηση του πελατειακού κράτους με τις εκατοντάδες αποσπάσεις εκπαιδευτικών στη διοίκηση, με τις Υ.Α. που υπογράψατε και τις εκατοντάδες αποσπάσεις που θα υπογράψετε το επόμενο διάστημα.

Υλοποιείτε μόνον τις μετατάξεις εκπαιδευτικών στα Πανεπιστήμια και έχετε δώσει ρητή εντολή στη διοίκηση να έχει υλοποιήσει τις περίπου 500 μετατάξεις εκπαιδευτικών σε θέσεις διοίκησης και ΕΔΙΠ μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου 2017.

Είστε Υπουργός Παιδείας ή Υπουργός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης!

 Τέλος, εκκρεμούν και μία σειρά προβλημάτων για τα οποία είτε σας έχουμε ενημερώσει, είτε σας έχουμε αιτηθεί και τα οποία ακόμη παραμένουν άλυτα και αναπάντητα, όπως:

- στο θέμα του Οργανισμού δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφόρηση προς την ΠΟΣΥΠ εδώ και εβδομάδες και είδαμε αλλαγές και προσθήκες στο μέρος των Περιφερειακών Υπηρεσιών, από την αποστολή σχεδίου του από τη διοίκηση για το θέμα των περιγραμμάτων των θέσεων εργασίας, για τις οποίες αλλαγές και προσθήκες θέλουμε διευκρινήσεις και καθαρές θέσεις.

Και βεβαίως δεν γνωρίζουμε τίποτα για τις αλλαγές και προσθήκες στο μέρος του Οργανισμού για την Κεντρική Υπηρεσία.

 - στο θέμα της ισότιμης συμμετοχής των διοικητικών υπαλλήλων σε όλες τις θέσεις ευθύνης από τις οποίες είναι μέχρι σήμερα αποκλεισμένοι, πχ των Διευθυντών και Υποδιευθυντών ΙΕΚ.

Αίτημα το οποίο αγνοήσατε τόσο εσείς, όσο και ο αρμόδιος Υφυπουργός!

Κε Υπουργέ,

Επειδή μάλλον έχετε άλλες προτεραιότητες από τη διοίκηση της εκπαίδευσης, επειδή μάλλον επιλέξατε για εμάς τις ανέξοδες υποσχέσεις και επειδή μάλλον σας είναι αδιάφορο να ορίσετε συνάντηση μαζί μας, για τα τόσο σοβαρά θέματα μας, σας ορίζουμε εμείς από σήμερα συνάντηση στη πόρτα του Υπουργείου στις 11 Σεπτεμβρίου 2017.    

Αν νομίζετε ότι θα υποχωρήσουμε, ρωτήστε τον προκάτοχο σας Υπουργό κο Φίλη.

Αν θελήσετε να μας ψέξετε για την ημερομηνία της κινητοποίησής μας, όπως κάνατε στην συνάντηση μας για την περσινή μας κινητοποίηση, να αναλογιστείτε τις ευθύνες και τις πρακτικές σας, απέναντι στη διοίκηση της εκπαίδευσης και στον συνδικαλιστικό της φορέα.

 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                         ΕΛΙΝΑ ΜΑΡΙΝΙΔΗ

ΑΙΤΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2017

Κε Υφυπουργέ,

Κε Γενικέ,

Η ΠΟΣΥΠ, μετά την καταγγελία της στις 14 Ιουλίου 2017, για τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό και την απαξίωση της διοίκησης της εκπαίδευσης και στις δομές της Δια Βίου Μάθησης, όπως αυτή εκφράζεται μετά και την νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση 25 κενών θέσεων, με επιλογή, Υποδιευθυντών ΔΙΕΚ (Κ1/117468/11-07-2017), ζητά άμεση συνάντηση μαζί σας, για να σας εκθέσει τις θέσεις της.

Σας υπενθυμίζουμε ότι:

-        Η Ομοσπονδία μας είχε εκφράσει από το 2013, στην τότε Πολιτική Ηγεσία, την πλήρη αντίθεση της στο Ν.4186/2013 και είχε καταγγείλει το αποκλειστικό δικαίωμα συμμετοχής σε θέσεις Διευθυντών και Υποδιευθυντών ΔΙΕΚ αποσπασμένων εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

-        Η Ομοσπονδία μας με έγγραφα και υπομνήματα ζητούσε και ζητάει την τροποποίηση του νόμου ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε θέσεις Διευθυντών και Υποδιευθυντών ΔΙΕΚ και οι διοικητικοί υπάλληλοι, όπως ίσχυε πριν τη ψήφιση του Ν.4186/2013 και όταν μάλιστα όλοι οι υπηρετούντες διοικητικοί υπάλληλοι σε ΔΙΕΚ είναι μεταταγμένοι εκπαιδευτικοί και όταν η θέση του Διευθυντή και του Υποδιευθυντή (μετά και τον Ν.4264/2014 άρθρο 47) στα ΔΙΕΚ είναι αμιγώς διοικητική θέση.

-        Η Ομοσπονδία μας χαιρέτησε την ικανοποίηση του αιτήματος της ΔΟΕ, από τον προκάτοχο Υπουργό κ. Φίλη με τον Ν.4403/2016 άρθρο 42, όπου θεραπεύθηκε η αδικία για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όχι όμως η κατάφωρη αδικία για τους διοικητικούς υπαλλήλους.

-        Η Ομοσπονδία μας, ήδη έχει προσφύγει νομικά για τον αποκλεισμό μας από τις θέσεις ευθύνης στις δομές της Δια Βίου Μάθησης και έχει καταθέσει αγωγή, η οποία θα συζητηθεί στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών στις 17 Ιανουαρίου 2018.

Κε Υφυπουργέ,

Επίσης η συνάντηση μας είναι επιβεβλημένη, διότι μετά τις καταγγελίες των εργαζομένων στον ΕΟΠΠΕΠ για τις πράξεις και τις πρακτικές της Διευθύνουσας Συμβούλου κας Ελένης Γιαννακοπούλου, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις απόψεις μας και να ακούσουμε τις δικές σας, διότι στον Οργανισμό που εποπτεύετε, καταστρατηγούνται, σύμφωνα με την καταγγελία, βασικά εργασιακά, υπαλληλικά και δημοκρατικά δικαιώματα και ασκείται ένας ιδιότυπος τρόπος διοίκησης, που μάλλον παραπέμπει σε άλλες εποχές.

 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                         ΕΛΙΝΑ ΜΑΡΙΝΙΔΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ – ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΥΠΠΕΘ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από έγκριση του Υπουργού ΥΠΠΕΘ κ. Κ. Γαβρόγλου., θα φιλοξενηθούν και φέτος, στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα Νέας Μάκρης Αττικής (Ζούμπερι, Λ. Ποσειδώνος), τα μέλη των Συλλόγων μας.

Τον συντονισμό και την οργάνωση αυτής της φιλοξενίας την ανέλαβε το ΔΣ της κατασκήνωσης που ορίστηκε με απόφαση του Υπουργού.

Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. έχουν καθοριστεί οι προϋποθέσεις, καθώς επίσης και το χρονικό διάστημα των κατασκηνωτικών περιόδων, όπως:

1η - Δευτέρα 07 Αυγούστου έως και Κυριακή 20 Αυγούστου 2017            

2η - Δευτέρα 21 Αυγούστου έως και Κυριακή 03 Σεπτεμβρίου 2017               

3η - Δευτέρα 04 Σεπτεμβρίου έως και Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017      

4η - Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου έως και Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017        

Παρακαλούμε να ενημερώσετε την Ομοσπονδία, ως την Τρίτη 01 Αυγούστου 2017, αν υπάρχει κάποιος συνάδελφος – μέλος του συλλόγου σας που επιθυμεί να διατεθεί κατά το ανωτέρω διάστημα ή μέρος αυτού στη κατασκήνωση για να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του, για την εύρυθμη λειτουργία της.

Κρίνεται σκόπιμο να υπάρχει η σχετική συνεννόηση του υπαλλήλου με τον προϊστάμενο του.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως, προκειμένου να προβούμε στις κατάλληλες ενέργειες για την έκδοση της σχετικής απόφασης διάθεσης.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                         ΕΛΙΝΑ ΜΑΡΙΝΙΔΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, μετά και την 3η εγκύκλιο της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κας Όλγας Γεροβασίλη, που προσπαθεί να εκφοβίσει τους συναδέλφους σε όλο το Δημόσιο για να προχωρήσουν τις διαδικασίες αξιολόγησης, με εκφράσεις και οδηγίες εκφοβισμού προς τις Διευθύνσεις Προσωπικού, όπου τις καλεί να ¨διανείμουν αμελλητί – με απόδειξη – τα έντυπα αξιολόγησης στους υπαλλήλους¨, σας υπενθυμίζει:

- Ότι αποφάσισε τη συμμετοχή της Π.Ο.Σ.Υ.Π. στην Απεργία – Αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και προκήρυξε, από τις 12 Απριλίου 2017, Απεργία –Αποχή από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και σε όλους τους φορείς που εκπροσωπούνται από την ΠΟΣΥΠ.

- Ότι κατέθεσε εξώδικη γνωστοποίηση της Απεργίας – Αποχής στο Ελληνικό Δημόσιο και στο Υπουργείο Παιδείας, στις 06 Απριλίου 2017 (αρ. Επίδοσης 6937).


Το Δ.Σ. της ΠΟΣΥΠ, με ομόφωνη απόφαση του, στην συνεδρίαση της 26 Ιουλίου 2017 και με αφορμή και τη νέα εγκύκλιο της Υπουργού, καλεί τους συναδέλφους μας να συνεχίσουν να απέχουν από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης, συμμετέχοντας στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΣΥΠ.

Η ΠΟΣΥΠ θα καλύψει όχι μόνο τα Α/θμια σωματεία – μέλη της αλλά και το σύνολο των εργαζομένων.   

Η απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, είναι πέρα για πέρα συνταγματικό μας δικαίωμα, το οποίο και θα συνεχίσουμε να ασκούμε. Καμία πειθαρχική δίωξη δεν μπορεί να ασκηθεί σε κανέναν, εξαιτίας της συμμετοχής του στην απεργία-αποχή.

Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, με τη συνέχιση της καθολικής τους συμμετοχής στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, θα δώσουν τη δική τους απάντηση στην επιχείρηση εκφοβισμού τους από την κα Γεροβασίλη.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                         ΕΛΙΝΑ ΜΑΡΙΝΙΔΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΥΠΠΕΘ- ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Έπειτα από την σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ., της κατασκήνωσης που ορίσθηκε με την υπ. αριθμ. Φ.473/147/126143/Α2/24-7-2017 Υ.Α., για την οργάνωση και λειτουργία των καταλυμάτων του ΥΠ.Π.Ε.Θ. στη Νέα Μάκρη, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Διαβάστε περισσότερα: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΥΠΠΕΘ- ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ