ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΛΜΕ-Αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017

Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών.

Attachments:
Download this file (olme axiologisiteliko06102017.pdf)olme axiologisiteliko06102017.pdf[ ]518 kB

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΙΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΥΠΠΕΘ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017

          

Κε Υπουργέ,

Με αγανάκτηση επικοινωνούμε μαζί σας για να καταγγείλουμε το κλίμα εκφοβισμού και πιέσεων που ασκείται σε πολλές Υπηρεσίες του ΥΠΠΕΘ, ώστε να μην κατατεθεί από τους εργαζόμενους η δήλωση συμμετοχής τους στην απεργία - αποχή της ΑΔΕΔΥ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, συγκεκριμένα:

-       Αιωρείται η απειλή για όλους τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς, ότι δεν θα πάρουν απόσπαση του χρόνου εάν δεν συμπληρώσουν και καταθέσουν την έκθεση αξιολόγησης.

-       Αιωρείται η απειλή για όλους τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς που έχουν αιτηθεί μετάταξη σε διοικητική θέση, ότι δεν θα γίνει η μετάταξη τους εάν δεν υπάρχει η έκθεση αξιολόγησης στο φάκελο τους.

-       Αιωρείται η απειλή ότι όποιος διοικητικός δεν αξιολογηθεί δεν θα μπορεί να πάρει μέρος στην κινητικότητα ή ότι θα τύχει δυσμενούς μεταχείρισης με υποχρεωτική κινητικότητα.

-       Διευθυντές Εκπαίδευσης και Προϊστάμενοι εκφοβίζουν εαυτούς και αλλήλους με την απειλή ότι θα αποκλειστούν από τις θέσεις ευθύνης που κατέχουν, με τις τοποθετήσεις που θα γίνουν με την έκδοση του νέου οργανισμού του ΥΠΠΕΘ, εάν δεν αξιολογηθούν και αξιολογήσουν.

-       Διευθυντές Εκπαίδευσης και Προϊστάμενοι πιέζουν και εκφοβίζουν τους υφισταμένους τους για να καταθέσουν έκθεση αξιολόγησης, με το επιχείρημα ότι μπορεί να έχουν πειθαρχικές συνέπειες.

-       Διευθυντές Εκπαίδευσης και Προϊστάμενοι πιέζουν τους υφισταμένους τους με ¨επίθεση φιλίας¨ λέγοντας ότι καταθέστε εσείς τις εκθέσεις σας και εμείς θα σας βάλουμε άριστα.

-       Διευθυντές Εκπαίδευσης και Προϊστάμενοι πιέζουν τους υφισταμένους τους με κυνικότητα λέγοντας ότι έτσι και αλλιώς εμείς θα σας αξιολογήσουμε, οπότε είτε θέλετε είτε όχι θα αξιολογηθείτε.

-       Διευθυντές Εκπαίδευσης και Προϊστάμενοι, καταχρηστικά, έχουν κρατήσει αριθμούς εμπιστευτικού πρωτοκόλλου και επιδίδονται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να πείσουν υπαλλήλους, εκ των υστέρων και μετά τη λήξη της προθεσμίας που προβλέπει η τροπολογία Γεροβασίλη, να καταθέσουν έκθεση και να αυξήσουν τα ποσοστά της συμμετοχής στην αξιολόγηση.

Κε Υπουργέ,

            Όλα τα παραπάνω καθώς και η εγκύκλιος εφαρμογής της αξιολόγησης που καταγγείλαμε προχθές, δημιουργούν ένα νοσηρό κλίμα σε πολλές Υπηρεσίες του ΥΠΠΕΘ.

            Η προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων, αλλά και η προσπάθεια ¨ποινικοποίησης¨ της απεργίας τους, αποτελούν πρακτικές καταδικαστέες που μας θυμίζουν άλλες εποχές.

Δυστυχώς για όλους τους θιασώτες της αξιολόγησης χωρίς κανόνες και όρους, για όλους τους πρόθυμους που δίνουν διαπιστευτήρια υπακοής στην Κυβέρνηση, για όλους τους ζεστοθεσούληδες, υπάρχουν ακόμη υπάλληλοι, Προϊστάμενοι, Διευθυντές, Γενικοί Διευθυντές και Διευθυντές Εκπαίδευσης που δεν εκφοβίζονται, δεν χειραγωγούνται, δεν υποτάσσονται και δίνουν μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και με τα συνδικάτα τον αγώνα της αλληλεγγύης, της ενότητας και της αξιοπρέπειας, διεκδικώντας αξιοκρατία, διαφάνεια και κανόνες εκσυγχρονισμού του Δημοσίου, που θα υπηρετεί τον πολίτη και την κοινωνία.

Κε Υπουργέ,

         Επειδή η διαδικασία αξιολόγησης είναι ακόμη σε εξέλιξη και επειδή δεν θα ανεχτούμε καμία άλλη προσπάθεια εκφοβισμού, σας καλούμε να πάρετε θέση και να καταδικάσετε τις παραπάνω πρακτικές.

                                                     Για το Δ.Σ.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                             ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΙΝΙΔΗ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΤΗΣ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2017

Κε Γενικέ,

Με αγανάκτηση διαβάσαμε την εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 162092/Γ1/28-09-2017 που αφορά στην υλοποίηση της διαδικασίας αξιολόγησης του Ν.4369/2016 στο ΥΠΠΕΘ και ειδικότερα στις Περιφερειακές του

Διαβάστε περισσότερα: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017

             Το Δ.Σ. της ΠΟΣΥΠ χαιρετίζει την πλειοψηφία των συναδέλφων μας διοικητικών υπαλλήλων αλλά και τις εκατοντάδες αποσπασμένων εκπαιδευτικών, που στηρίζουν τις συλλογικές αποφάσεις και δράσεις και με την λήξη, σήμερα, της προθεσμίας αξιολόγησης των υπαλλήλων, κατέθεσαν τη δήλωση τους για συμμετοχή στην απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.

Ιδιαίτερα θα θέλαμε να χαιρετίσουμε τους συναδέλφους που υπηρετούν στις εσχατιές της Ελλάδος, όπως σε σχολεία του Έβρου όπου αυτοβούλως αναζήτησαν τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία, την υπέγραψαν και την κατέθεσαν.

Από τα πρώτα στοιχεία που έχουμε συλλέξει:                                     

-          Στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΠΕΘ, μέχρι νωρίς το μεσημέρι υπέγραψαν τη συμμετοχή τους στην απεργία – αποχή περισσότεροι από 240 συνάδελφοι (και υπήρχε προσέλευση).

Επίσης μέχρι την ίδια ώρα είχαν υπογράψει 40 στελέχη του Υπουργείου ( Γεν. Διευθυντές, Διευθυντές, Τμηματάρχες).

Συμμετοχή πρωτόγνωρη για το Υπουργείο μας.

-        Στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Εκπαίδευσης, φαίνεται ότι έχουμε ποσοστά πάνω από 70% . Χαρακτηριστικά:

Α/θμια & Β/θμια Σερρών 100%, Α/θμια & Β/θμια Λακωνίας 100% , Α/θμια Χίου 100%, Α/θμια & Β/θμια Κορίνθου 95%, Α/θμια Ανατ. Θεσσαλονίκης 95%, Α/θμια – Β/θμια & ΠΔΕ Κέρκυρας 95%, Β/θμια Ανατ. Θεσσαλονίκης 90%, ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας 85%, όπου συμμετέχουν στην απεργία – αποχή και το σύνολο σχεδόν των Προϊσταμένων των ανωτέρω υπηρεσιών.

Ήδη έχουν επικοινωνήσει μαζί μας Διευθυντές Εκπαίδευσης που θα συμμετάσχουν στην απεργία-αποχή και θα το δηλώσουν τις επόμενες ημέρες.

            Η ΠΟΣΥΠ θα συνεχίσει την ενημέρωση και το επόμενο διάστημα, ώστε να πεισθούν και οι συνάδελφοι που για δικούς τους λόγους, δεν στήριξαν τις συλλογικές μας αποφάσεις και ενέδωσαν στον φόβο, καταθέτοντας τις εκθέσεις αξιολόγησης.

            Τέλος, έχουν περιέλθει εις γνώση μας καταγγελίες για μεθόδους εκφοβισμού και χειραγώγησης υπαλλήλων από ορισμένους Διευθυντές Εκπαίδευσης. Περιμένουμε οι καταγγελίες να γίνουν ενυπόγραφα, για να πράξουμε τα δέοντα.

            Καλούμε όλους τους συναδέλφους που θα συνεχίσουν τα επόμενα στάδια της αξιολόγησης ( Προϊσταμένους, Δ/ντές & Γεν.Δ/ντές ) να αναμετρηθούν με το καθήκον, την αξιοπρέπεια και τη συνείδηση τους, να υπερασπιστούν τις υπηρεσίες μας, να σεβαστούν τις ήδη δομημένες πλειοψηφίες, να αυξήσουν τα ποσοστά της ενότητα και της αλληλεγγύης και όχι τα ποσοστά που αιτούνται οι δανειστές μας!  

                                                  Για το Δ.Σ.

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                    ΕΛΙΝΑ ΜΑΡΙΝΙΔΗ           

ΟΛΜΕ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΛΜΕ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ