Αίτημα άδειας διευκόλυνσης

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018

Κε Υπουργέ,

Εκτός από τα πολλά προβλήματα των εκλογών μας για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ( ΚΥΣΔΙΠ – ΠΥΣΔΙΠ ) που σας έχουμε επισημάνει, σας υπενθυμίζουμε ότι στις εκλογές του 2016 για τα ΠΥΣΔΙΠ υπογράψατε τη σχετική άδεια διευκόλυνσης των εκλογέων στις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής και την Δευτέρα το πρωί είχαμε τις εκλογές στα περισσότερα ΠΥΣΔΙΠ, με συνέπεια να ακολουθήσει ένας τραγέλαφος εφαρμογής της απόφασης σας αλλά και της διεξαγωγής των εκλογών, ενώ οι υποψήφιοι αιρετοί μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια δεν έτυχαν καμίας υπηρεσιακής διευκόλυνσης στην άσκηση του δημοκρατικού δικαιώματος της υποψηφιότητας και της εκλογής τους, όπως συμβαίνει με τους εκπαιδευτικούς.

Ευελπιστώντας αυτή τη φορά τόσο στην ταχύτερη ανταπόκριση στο αίτημά μας, όσο και στην ισότιμη αντιμετώπισή μας, παρακαλούμε :

Α) να δοθεί έγκαιρα η άδεια διευκόλυνσης (1) μίας ημέρας των εκλογέων που θα ψηφίσουν στις εκλογές ανάδειξης των αιρετών μελών τόσο του ΚΥΣΔΙΠ στις 10/12 ή στις 20/12/2018 κατά περίπτωση, όσο και των ΠΥΣΔΙΠ στις 19/12/2018, σύμφωνα με τις αποφάσεις σας 188729/Ν4/06-11-18 & 188916/Ν4/06-11-18, και

Β) οι υποψήφιοι αιρετοί εκπρόσωποι για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των διοικητικών υπαλλήλων, να διευκολυνθούν στην άσκηση του υπηρεσιακού και δημοκρατικού τους δικαιώματος και να μπορούν να απουσιάσουν από την Υπηρεσία τους, ως εξής:

1) οι υποψήφιοι αιρετοί για το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΚΥΣΔΙΠ) έως πέντε (5) ημέρες,

2) οι υποψήφιοι αιρετοί για τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΙΠ) έως τρεις (3) ημέρες.

Ευελπιστούμε για την αποδοχή των εύλογων και δίκαιων αιτημάτων μας.

                                              

                                                        Για το Δ.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                 ΕΛΙΝΑ ΜΑΡΙΝΙΔΗ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 14 11 2018

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

                Με απόφαση του Δ.Σ., η Ομοσπονδία μας συμμετέχει στην Γενική 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 και καλεί τα μέλη της, με ευθύνη των Διοικητικών Συμβουλίων, σε μαζική συμμετοχή και σε συντονισμό του αγώνα με όλους τους εργαζόμενους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τα εισοδήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων στα χρόνια των μνημονίων έχουν υποστεί μειώσεις της τάξης του 40% και η οικονομική αφαίμαξη, δυστυχώς, ολοκληρώνεται με τη νέα φορολογική επιδρομή της παρούσας κυβέρνησης σε συνέχεια των προηγούμενων. Αύξησε την έμμεση φορολογία, σε ΦΠΑ, σε ειδικούς φόρους καυσίμων, αλκοόλ, στα τέλη κυκλοφορίας, στον ΕΝΦΙΑ κ.ά. Το κλιμακώνει με τη μείωση του αφορολόγητου από τα 9.900 ευρώ στα 8.600 για το 2018-2019 ενώ βυθίζει το αφορολόγητο στα 5.600 ευρώ από 1/1/2020 μειώνοντας μισθούς και συντάξεις κατά 50 ευρώ μηνιαίως.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διεκδικεί:

1.       Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2019 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.

2.       Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.

3.       Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός των εργαζομένων. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.

4.       Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.

5.       Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.

6.       Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4396/2016) για την αξιολόγηση. Συνέχιση της απεργίας – αποχής. Η αξιολόγηση να μην έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, να μη συνδέεται με τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη, να μην οδηγεί σε απόλυση, αλλά στη βελτίωση των δεξιοτήτων με επιμόρφωση και δια βίου εκπαίδευση. Να λαμβάνεται υπόψη μόνο για την επιλογή στελεχών στο Δημόσιο, με μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια, που θα τοποθετούν τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση.

7.       Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.

8.       Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν. Μείωση κατά 50% των ληστρικών επιτοκίων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που υπερβαίνουν το 5% όταν στις τράπεζες είναι το μισό, ενώ οι δόσεις είναι εξασφαλισμένες καθώς παρακρατούνται από τον μισθό και τη σύνταξη.

9.       Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Θα καταργήσουμε στην πράξη την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας.

10.     Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ΠΟΣΥΠ διεκδικεί:

1.Στελέχωση όλων των διοικητικών υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας με μόνιμο διοικητικό προσωπικό με πρώτο βήμα την άμεση ολοκλήρωση των εκκρεμών μετατάξεων εκπαιδευτικών.

2.Στοχευμένη στελέχωση των υπηρεσιών μας, με διοικητικούς υπαλλήλους συγκεκριμένων ειδικοτήτων (οικονομολόγοι, πληροφορικοί, νομικοί, κ.ά.).

3.Άμεση απόσπαση των προς μετάταξη εκπαιδευτικών με τον Ν.1824/88 στις υπηρεσίεςμας για να τελειώσει ο πολύχρονος εμπαιγμός υπηρεσιών και υπαλλήλων, με την σταδιακή κατάργηση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών αλλά και την ταυτόχρονη κατάργηση των διαθέσεων εκπαιδευτικών στις υπηρεσίες εκπαίδευσης για άσκηση διοικητικού έργου.

4.Ισότιμη συμμετοχή των διοικητικών υπαλλήλων σε όλες τις θέσεις ευθύνης της διοίκησης (Περιφερειακοί Διευθυντές, Διευθυντές Εκπαίδευσης), αλλά και στις δομές της Δια Βίου Μάθησης. Οι υπηρεσίες μας πρέπει να αποτελούν κανονικές υπηρεσίες του Δημοσίου και όχι τον ορισμό του συντεχνιακού και πελατειακού κράτους.

5.Άμεση απόσυρση της σκανδαλώδους διάταξης του Ν. 4547/2018 (άρθρο 33) με την οποία αποκλείονται από την αναπλήρωση του Διευθυντή Εκπαίδευσης οι 4 Διοικητικοί Προϊστάμενοι, η οποία ανατίθεται περιοριστικά στον 1 Εκπαιδευτικό Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

6.Άμεση και ρητή χορήγηση του δικαιώματος υπογραφής σε όλους τους Διοικητικούς Προϊσταμένους των Περιφερειακών Υπηρεσιών για τις αρμοδιότητες του τμήματός τους.

7.Άμεση εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν στην Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους εργασίας μας, που σε αρκετές υπηρεσίες μας όπως στην Αττική αποτελούν ζήτημα για την ασφαλή λειτουργία τους.

8.Ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος μας,που έχει και την αποδοχή της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, για την μεταφορά των λειτουργικών δαπανών αλλά και των μισθώσεων από τις Περιφέρειες στις Υπηρεσίες μας.

9.Προάσπιση των εργασιακών – ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας κατακτήσεων.

10.Κατάργηση των αναχρονιστικών διατάξεων διαχωρισμού των υπαλλήλων σε ΙΔΑΧ και μόνιμους.

11.Προάσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, με αύξηση των κονδυλίων για τη Παιδεία.

ΌΛΕΣ και ΌΛΟΙ στην Απεργία την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 Νοεμβρίου 2018 και στην Απεργιακή Συγκέντρωση στην Αθήνα Πλατεία Κλαυθμώνος 11:00 π.μ.

ΌΛΕΣ ΚΑΙ ΌΛΟΙ στα Συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν σε κάθε πόλη της χώρας

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΥΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ.

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018

Συνέντευξη του Προέδρου της ΠΟΣΥΠ Σάββα Φωτιάδη, στον Realfm και στον Μάνο Νιφλή για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών.

 https://drive.google.com/file/d/1P-ByNINPbhxahi6qaMgKxLVkkzQyN5nE/view?usp=sharing

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018

Υπουργείο Παιδείας: Αποσπάσεις χωρίς έλεγχο, του Απόστολου Λακασά | Kathimerini: http://www.kathimerini.gr/993044/article/epikairothta/ellada/ypoyrgeio-paideias-apospaseis-xwris-elegxo

ΑΙΤΗΜΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΣΔΙΠ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018

Κε Υπουργέ,

Η ΠΟΣΥΠ στις 08 Οκτωβρίου 2018 κατήγγειλε ότι χωρίς κανένα διάλογο τόσο με τους αιρετούς εκπροσώπους μας, όσο και με τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων προχωρήσατε σε δομικές αλλαγές του Κεντρικού Υπηρεσιακού μας Συμβουλίου (ΚΥΣΔΙΠ) με τροπολογία που καταθέσατε στα κρυφάσε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Έτσι με το άρθρο 47 του Ν.4569/2018 συγχωνεύσατε Υπηρεσιακά Συμβούλια, κατηγοριοποιήσατε Υπηρεσίες, ξεχάσατε εργαζόμενους, διχοτομήσατε εκλογικά σώματα και εκλογικές διαδικασίες, πολλαπλασιάσατε αιρετούς εκπροσώπους με το άλλοθι του ενιαίου Οργανισμού, αλλά με ουσιαστικό κριτήριο την εξυπηρέτηση των συνδικαλιστικών επιδιώξεων της πλειοψηφίας του Συλλόγου εργαζομένων στην Κεντρική Υπηρεσία.

Μετά τη δημοσίευση του Νόμου σας, Σύλλογοι Εργαζομένων όπως των Γ.Α.Κ. και του ΔΟΑΤΑΠ, αλλά και κατηγορίες εργαζομένων, όπως αυτοί των ΔΙΕΚ, επικοινώνησαν με την ΠΟΣΥΠ στην οποία είναι μέλη και διαμαρτυρήθηκαν έντονα διότι τους συμπεριλάβατε μαζί με τους εργαζόμενους στην Κεντρική Υπηρεσία για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων τους στο ΚΥΣΔΙΠ.

Αλήθεια, σύμφωνα με τη δική σας αντίληψη όπως αυτή εκδηλώθηκε με το νομοθέτημα σας, τι θα γνωρίζουν οι αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΚΥΣΔΙΠ, οι οποίοι θα προέρχονται από τη Κεντρική Υπηρεσία για τα ζητήματα των εργαζομένων στα ΓΑΚ ή στον ΔΟΑΤΑΠ;

Επίσης ξεχάσατε πάλι τους εργαζόμενους διοικητικούς υπαλλήλους στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση στο αναρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Εκπαιδευτικών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και δεν τους εντάξατε στο ΚΥΣΔΙΠ.

Σας καλούμε λοιπόν άμεσα και στη βάση των δικών σας αντιλήψεων για κατάτμηση του εκλογικού σώματος των εργαζομένων στο ΥΠΠΕΘ και της αυτοτελούς εκπροσώπησης τους και των δικών σας επιλογών για την διαδικασία ανάδειξης των αιρετών εκπροσώπων μας στο ΚΥΣΔΙΠ, με τις οποίες η ΠΟΣΥΠ διαφωνεί κάθετα, να τροποποιήσετε το νομοθέτημα σας, ώστε:

α) οι εργαζόμενοι των ΓΑΚ να εκλέγουν τους δικούς τους αιρετούς εκπροσώπους όπως γίνεται και με τις Βιβλιοθήκες (Εθνική, Δημόσιες),

β) οι εργαζόμενοι του ΔΟΑΤΑΠ να εκλέγουν τους δικούς τους αιρετούς εκπροσώπους όπως γίνεται και στους άλλους φορείς,

γ) οι εργαζόμενοι των ΔΙΕΚ ως υπάλληλοι Περιφερειακών Υπηρεσιών της ΔιαΒίου Μάθησης να εκλέγουν τους αιρετούς εκπροσώπους τους μαζί με τους εργαζόμενους των Περιφερειακών Υπηρεσιών,

δ) οι διοικητικοί υπάλληλοι της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης να συμπεριληφθούν στο ΚΥΣΔΙΠ και να εκλέγουν τους αιρετούς εκπροσώπους τους μαζί με τους Εργαζόμενους των Περιφερεικών Υπηρεσιών.

Ευελπιστώντας στη θετική σας ανταπόκριση, σας δηλώνουμε ότι θεωρούμε απαράδεκτο να χρησιμοποιείται το Κεντρικό Υπηρεσιακό μας Συμβούλιο ( ΚΥΣΔΙΠ ) σε συνδικαλιστικές διενέξεις και να αναμειγνύεται σε αυτές η Πολιτική Ηγεσία, έστω και ακούσια.

Για το Δ.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                              ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΙΝΙΔΗ