ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018

Κε Υπουργέ,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας επικοινωνεί μαζί σας, για να σας αιτηθεί την παραχώρηση των κατασκηνώσεων του Αγ. Ανδρέα, για την φιλοξενία των εργαζομένων του Υπουργείου μας και των οικογενειών τους, για το χρονικό διάστημα από 11 Ιουνίου 2018 έως και 16 Σεπτεμβρίου 2018.

Παρακαλούμε για την θετική εξέταση του αιτήματός μας, λαμβάνοντας υπόψη σας αφενός τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η κάθε ελληνική οικογένεια και αφετέρου την έλλειψη κάθε μέριμνας και βοήθειας για τις καλοκαιρινές διακοπές των παιδιών των εργαζομένων στο Υπουργείο μας, όπως γίνεται με τα τέκνα των εργαζομένων σε όλα σχεδόν τα Υπουργεία.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η κατασκήνωση του Αγ. Ανδρέα εδώ και 4 έτη παραχωρείται από την εκάστοτε Πολιτική Ηγεσία στους εργαζόμενους του Υπουργείου μας, οι οποίοι με την εθελοντική τους εργασία αλλά και με ίδια έξοδα της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων μας, τη συντηρούν, την αναβαθμίζουν και τη διατηρούν λειτουργική και κατοικήσιμη, κόντρα στην χρόνια εγκατάλειψη.

Στην ανωτέρω απόφασή σας πρέπει να ληφθεί η ανάλογη πρόνοια για την διευθέτηση και την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της.

Ευχαριστώντας σας εκ των προτέρων, σας δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση σας για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση.

                                           Για το Δ.Σ.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                 ΕΛΙΝΑ ΜΑΡΙΝΙΔΗ

 

ΑΙΤΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018

Κε Υπουργέ,

Με αγανάκτηση διαβάσαμε το σχέδιο νόμου ¨ Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις¨ το οποίο δώσατε στη διαβούλευση και με το οποίο αποκλείονται για ακόμη μία φορά οι διοικητικοί υπάλληλοι από τις θέσεις ευθύνης των ίδιων των υπηρεσιών τουςκαι η στελέχωση των θέσεων ευθύνης γίνεται κατά παρέκκλιση της νομοθεσίας που ισχύει για όλο το δημόσιο.

Τόσο εσείς όσο και η κυβέρνηση σας, υποκύπτετε, όπως βέβαια και οι προκάτοχοι σας, στη δύναμη και τη δυναμική των αριθμών και στην λογική του πολιτικού – κομματικού κόστους και αδιαφορείτε για την ισονομία, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και τη σύγχρονη οργανωτική θεωρία, όπως αυτή εκφράστηκε από την ειδική επιτροπή για τον Οργανισμό του ΥΠΠΕΘ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΕΚΔΔΑ και σύμφωνα με την οποία:

¨η κατάληψη των θέσεων ευθύνης από εκπαιδευτικούς αποτελεί στρέβλωση που βασίζεται στην εσφαλμένη εκτίμηση ότι η διοίκηση της εκπαίδευσης (κάθε οργανωτικής μονάδας) πρέπει να ασκείται αποκλειστικά από εκπαιδευτικούς ανεξαρτήτως γνώσεων τους σε ζητήματα άσκησης διοίκησης. Όλα όμως τα υφιστάμενα δεδομένα, όπως οι ετήσιες ανακοινώσεις – εκθέσεις του Συνήγορου του Πολίτη και προπάντων η εξέταση του πραγματικού έργου που επιτελούν οι διάφορες μονάδες με όρους Οργανωτικής Θεωρίας καταδεικνύουν ότι αυτό δεν είναι ορθό και η άσκηση διοίκησης, όπως σε όλους σχεδόν τους άλλους χώρους, πρέπει να γίνεται από τους κατάλληλα προετοιμασμένους – καταρτισμένους υπαλλήλους που είναι ενταγμένοι στην αντίστοιχη λειτουργία, δηλαδή από τους επαγγελματίες της διοίκησης, διοικητικούς υπαλλήλους κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ του κατάλληλου κλάδου. ….

Όλες οι μετρήσεις του παραγόμενου έργου των περιφερειακών υπηρεσιών δείχνουν ότι σε συντριπτικό ποσοστό αυτό αφορά αμιγώς διοικητικές λειτουργίες και μόνο ένα πολύ μικρό μέρος του εμπεριέχει μια παιδαγωγική-εκπαιδευτική διάσταση, οποία μπορεί να καλυφθεί αφενός από τους προϊσταμένους εκπαιδευτικών θεμάτων και αφ’ ετέρου από τους Σχολικούς Συμβούλους, των οποίων κύρια αρμοδιότητα είναι η επιστημονική και παιδαγωγική υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου.¨

Αυτά και άλλα πολλά θα αποτελέσουν το νομικό μας οπλοστάσιο στην προσφυγή μας στο ΣΤΕ για την ακύρωση του νομοσχεδίου σας, κατά το μέρος που αφορά στην επιλογή στελεχών για θέσεις διοίκησης στις διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Ξεπερνώντας όσα θα μπορούσαμε να πούμε για τις στοχεύσεις και τις διευθετήσεις με κομματικό – πολιτικό πρόσημο, που υπάρχουν και θα τις αναδείξουμε τις επόμενες ημέρες, για τα ¨υψηλά¨ προσόντα επιλογής των εκπαιδευτικών στελεχών εκπαίδευσης, επισημαίνουμε ως παράδειγμα, τον τραγέλαφο με τη γνώση ξένης γλώσσας που αποτελεί και φωτογραφική διάταξη, όπου για άλλα στελέχη είναι απαραίτητη και για άλλα όχι.

Μήπως άδικα κουραζόμαστε όλοι, αφού γνωρίζετε από τώρα ποιους θα τοποθετήσετε Περιφερειακούς Διευθυντές για να συνεχιστεί να λειτουργεί απρόσκοπτα το κομματικό – πελατειακό κράτος, που στη διοίκηση της εκπαίδευσης αποτελεί τον πιο χαρακτηριστικό θύλακα όλου του Δημοσίου.

Εκεί όμως που πραγματικά οι συντάκτες – εκπαιδευτικοί του σχεδίου νόμου σας, ξεπέρασαν ακόμα και τον εαυτό τους είναι η αναπλήρωση των Διευθυντών Εκπαίδευσης, από τον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων.

Προφανώς δεν θα ενημερώθηκαν ότι υπάρχουν πλέον, άλλοι 4 Διοικητικοί Προϊστάμενοι μέσα στην Διεύθυνση, οι οποίοι επιλέγονται με τις τυπικές διαδικασίες όλου του Δημοσίου και όχι με την υποτυπώδη διαδικασία που εφαρμόζεται για τις συγκεκριμένες θέσεις, όπου οι Προϊστάμενοι Εκπαιδευτικών Θεμάτων επιλέγονται τελευταίοι μετά από τη στελέχωση όλων των άλλων θέσεων ευθύνης.

Κε Υπουργέ,

Η ΠΟΣΥΠ ζητάει άμεση συνάντηση μαζί σας, για να μας εξηγήσετε τους λόγους και τις αιτίες της υπαναχώρησης σας, από την ισονομία, την αξιοκρατία και την διαφάνεια.

Σε κάθε περίπτωση, σας δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε τις θέσεις μας, τον κλάδο μας, τις υπηρεσίες μας, την αξιοκρατία, την ισονομία, την διαφάνεια αλλά και την λογική, με κάθε νομικό και συνδικαλιστικό μέσο.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                   ΕΛΙΝΑ ΜΑΡΙΝΙΔΗ

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ ΥΠΠΕΘ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018

Το ΔΣ της ΠΟΣΥΠ έχει καταγγέλλει διαχρονικά την παρουσία των δυνάμεων καταστολής της Ελληνικής Αστυνομίας στο χώρο του Υπουργείου Παιδείας.

Έτσι καταγγέλλουμε και τώρα την παρουσία τους και τη χρήση βίας και στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών την Παρασκευή 02/03/2018 έξω από το Υπουργείο.

Η μαζική συγκέντρωση εκπαιδευτικών, μονίμων και αναπληρωτών, που έδιναν τον τόνο στο συλλαλητήριο, όπως και φοιτητών, μαθητών και άλλων εργαζομένων, έξω από το Υπουργείο αποτελεί μια ένδειξη για την οξύτητα του προβλήματος της υποστελέχωσης των σχολείων από μόνιμους εκπαιδευτικούς και της εργασιακής ανασφάλειας των αναπληρωτών.

Αντί να υπάρξει διάλογος για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, ο Υπουργός προκάλεσε με την απουσία του, αλλά και με την εντολή για δυναμική αντιμετώπιση της διαμαρτυρίας, όπου τα ΜΑΤ δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ποσότητες χημικών για να απωθήσουν όσους/όσες μπήκαν στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου ή βρισκόντουσαν μπροστά από την κεντρική πύλη και να τραυματίσουν κάποιους από αυτούς.

Το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί με μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, με προτεραιότητα στους αναπληρωτές που εδώ και χρόνια οργώνουν την ελληνική επικράτεια για να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο κάτω από αντίξοες συνθήκες διασφαλίζοντας την εκπαίδευση των μαθητών/μαθητριών.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εκπαιδευτικών για μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση για κάλυψη όλων των κενών που κάθε χρόνο υπάρχουν και την εργασιακή αποκατάσταση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών μέσα από την μονιμοποίησή τους και καλούμε το Υπουργείο και την Κυβέρνηση να προχωρήσουν άμεσα στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Για το Δ.Σ.

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                    ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΙΝΙΔΗ

  

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018

Δικαίωση της ΑΔΕΔΥ εναντίον της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση.

Screenshot 2018 3 14 2018 03 13 Δελτίο Τύπου Η πρώτη νίκη απέναντι στην τροπολογία Γεροβασίλη pdf

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Κυριακή, 04 Μαρτίου 2018

Κε Υπουργέ,

            Σε συνέχεια της εγκυκλίου σας 1731/Υ1/26-02-2018 και του εγγράφου μας με αρ. πρωτ. 12/28-02-2018μ με το

Διαβάστε περισσότερα: ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ