Απόφαση για κήρυξη 24ωρης απεργίας Τετάρτη 15.10.2018

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018
ΑΠΟΦΑΣΗ
για 24ωρη απεργία σε όλο το Δημόσιο
την Τετάρτη 14 του Νοέμβρη του 2018

3000 εκπαιδευτικοί εκτός τάξης προς εξυπηρέτηση του πελατειακού κράτους

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018

Κε Υπουργέ,

Με τις 107 αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε υπηρεσίες και φορείς του ΥΠΠΕΘ, που υπογράψατε στις 03 Οκτωβρίου 2018, ξεπεράσατε αισίως για το σχολικό έτος 2018-2019 τις 2000 αποσπάσεις.

Σε αυτές αν προσθέσουμε και τις εκατοντάδες αδιαφανείς διαθέσεις εκπαιδευτικών για παροχή διοικητικού έργου στις υπηρεσίες εκπαίδευσης, που επί των ημερών σας έχουν γιγαντωθεί προς εξυπηρέτηση των ρουσφετιών και όχι των υπηρεσιών τις περισσότερες φορές, περίπου 3000 εκπαιδευτικοί βρίσκονται εκτός τάξης για άσκηση διοικητικού έργου.

Την ίδια στιγμή εκκρεμούν περίπου 800 αιτήσεις μετάταξης εκπαιδευτικών στη διοίκηση, οι οποίες θα έλυναν το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών μας σε μεγάλο βαθμό και δεν θα χρειάζονταν οι χιλιάδες αυτές αποσπάσεις και διαθέσεις.

Δυστυχώς στη θητεία σας δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε μία μετάταξη στις υπηρεσίες εκπαίδευσης, εκτός βεβαίως από αυτές που αφορούν στα Πανεπιστήμια, τα οποία αποτελούν και το προνομιακό πεδίο άσκησης της πολιτικής σας για ευνόητους λόγους.

Παρά τις εξαγγελίες για μείωση των αποσπάσεων, η οποία βεβαίως δεν ισχύει, και εσείς όπως και οι προκάτοχοι σας, είστε προσανατολισμένος στην εξυπηρέτηση του κομματικού – πελατειακού κράτους, που στο Υπουργείο Παιδείας είναι κυρίαρχο και δυστυχώς όπως αποδεικνύεται και ανίκητο.

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών μας, η παρουσία και η εναλλαγή κάθε έτος ενός συστήματος χιλιάδων ημετέρων σε αυτές, ο αποκλεισμός των διοικητικών υπαλλήλων από τις διευθυντικές θέσεις των ίδιων των υπηρεσιών τους, ο αποκλεισμός των διοικητικών προϊσταμένων ακόμη και από την αναπλήρωση του διευθυντή εκπαίδευσης, η στέρηση δικαιώματος υπογραφής από όλους τους διοικητικούς προϊσταμένους των Περιφερειακών Υπηρεσιών, η έλλειψη προϋπολογισμών λειτουργίας για τις υπηρεσίες μας, η στέγαση πολλών υπηρεσιών μας σε ακατάλληλους χώρους που δεν εξασφαλίζουν τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα προβλημάτων, μοναδικό σε όλο το Δημόσιο, το οποίο εσείς όχι μόνο αρνείστε να το επιλύσετε, αλλά ακόμη και να το συζητήσετε.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                       ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΙΝΙΔΗ

ΑΠΕΡΓΙΑ 3/10/2018 ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΕ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018

IMG 20181003 3IMG 20181003 4IMG 20181003 7

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΥΣΔΙΠ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018

Η ΠΟΣΥΠ στις 19 Σεπτεμβρίου 2018 με έγγραφό της ζητούσε εξηγήσεις από τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου για την καθυστέρηση της εγκυκλίου - προκήρυξης των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων του ΥΠΠΕΘ στα Υπηρεσιακά μας Συμβούλια, κατά παρέκκλιση των προθεσμιών σε όλο το Δημόσιο.

Ο Υπουργός όχι μόνο δεν απάντησε, αλλά χωρίς κανένα διάλογο τόσο με τους αιρετούς εκπροσώπους μας, όσο και με τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων προχώρησε σε δομικές αλλαγές του Κεντρικού Υπηρεσιακού μας Συμβουλίου (ΚΥΣΔΙΠ) με τροπολογία που κατέθεσε στα κρυφά σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Συγχώνευσε Υπηρεσιακά Συμβούλια, κατηγοριοποίησε Υπηρεσίες, ξέχασε εργαζόμενους, διχοτόμησε εκλογικά σώματα και εκλογικές διαδικασίες, πολλαπλασίασε αιρετούς εκπροσώπους με το άλλοθι του ενιαίου Οργανισμού, που χρησιμοποιείται κατά το δοκούν.

Ο κος Γαβρόγλου συνεχίζει ακάθεκτος το έργο του εναντίον της διοίκησης της εκπαίδευσης και των διοικητικών υπαλλήλων, επιδεικνύοντας αντιδημοκρατική συμπεριφορά, έλλειψη διάθεσης διαλόγου και αυταρχική άσκηση διοίκησης, που μας γυρίζουν στις πιο μαύρες εποχές του Δημοσίου.

            Δυστυχώς η απροθυμία του για επικοινωνία και διάλογο με την ΠΟΣΥΠ, τον παρασύρει σε σωρεία νομοθετικών και διοικητικών αστοχιών, τα αρνητικά αποτελέσματα των οποίων ήδη άρχισαν να γίνονται ορατά στη λειτουργία του Υπουργείου και θα ενταθούν στο προσεχές διάστημα.

Αν οι αυθαιρεσίεςδεν σταματήσουν άμεσα, το Υπουργείο και οι υπάλληλοί του θα βιώνουν τις συνέπειες για πολύ καιρό αφότου ο κ. Γαβρόγλου θα έχει πάψει να είναι Υπουργός.

            Τέλος, του εφιστούμε τη προσοχή και τον προειδοποιούμε να μην επιδείξει την ίδια διοικητική αστοχία στις επικείμενες προκηρύξεις για την επιλογή και τοποθέτηση των Προϊσταμένων των οργανικών μονάδων του Υπουργείου.

Για το Δ.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                               ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΙΝΙΔΗ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΑ ΚΥΣΔΙΠ - ΠΥΣΔΙΠ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018

Κε Υπουργέ,

Το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης από τις 11 Ιουνίου 2018 με την αρ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.37.20/1211/οικ.20881 Υ.Α., έχει

Διαβάστε περισσότερα: ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΑ ΚΥΣΔΙΠ -...