ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 07 Αυγούστου 2018

Κύριε Υπουργέ,

            Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας των Διοικητικών Υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας, έχει

Διαβάστε περισσότερα: ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΥΠΠΕΘ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2018

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Έπειτα από τις αποφάσεις, 106836/Α2/27-06-2018 του Υπουργού Παιδείας και 254/03-08-2018 του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΠΕΘ για την

Διαβάστε περισσότερα: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΥΠΠΕΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ»

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ«ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ»

Η Ομοσπονδία μας με δεν μπορεί να μην πάρει θέση σε ένα εθνικό ζήτημα που απασχολεί και ταλανίζει τη χώρα μας, τροφοδοτώντας μεγάλη ένταση και δημιουργώντας λαϊκή αντίδραση και κατακραυγή,απέναντι στην λανθασμένηκαι επικίνδυνη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο «Μακεδονικό», η οποία στερείται δημοκρατικής και κοινοβουλευτικής νομιμοποίησηςαφού οι θέσεις και οι ενέργειες που αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα δεν έχουν ούτε τη στήριξη του λαού (όπως δημόσια φαίνεται) ούτε και του κυβερνητικού τους εταίρου ( όπως δημόσια δηλώνεται).

Για τους φαιδρούς πανηγυρισμούς των Πρεσπών( γραβάτες,happybirthday, κ. ά) όταν μάλιστα συμφωνίες όπως των Πρεσπών είναι προϊόν ιδεολογικών εμμονών, χειραγωγούμενων διαπραγματευτών και διεθνών πιέσεων, τους υπενθυμίζουμε τις πανηγυρικές δηλώσεις του 1959 μετά τη συμφωνία της Ζυρίχης για το Κυπριακό όπου δυστυχώς μόλις 15 χρόνια μετά ήρθε ως απάντηση η εθνική τραγωδία της Κύπρου!

Απαραίτητο συστατικό για την εθνογέννεση του κράτους της FYROM, αφού της λείπει ο πυλώνας της δημιουργίας έθνους (κοινή γλώσσα, κοινή καταγωγή, κοινή θρησκεία, κοινά ήθη και έθιμα) είναι η καπηλεία του ονόματος της Μακεδονίας, πάνω στην οποία στηρίζεται η ανάπτυξη της εθνικής τους συνείδησης και αποστολής. Κάτι που δημιουργεί προϋποθέσεις τροφοδοσίας συνεχούς και αυξανόμενου αλυτρωτισμού.

            Η λύση σε ένα τόσο σοβαρό εθνικό ζήτημα πρέπει να δοθεί είτε με δημοκρατική νομιμοποίηση (προσφυγή στο λαό με εκλογές ή δημοψήφισμα) είτε με κοινοβουλευτική νομιμοποίηση (κοινοβουλευτική πλειοψηφία) και όχι από το θέατρο του παραλόγου που ξετυλίγεται από την κυβερνητική πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) τις τελευταίες ημέρες.

Για το Δ.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                                   ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΙΝΙΔΗ

Attachments:
Download this file (ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ.pdf)ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ.pdf[ ]335 kB

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΣΤΗΝ Γ.Γ. ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου
Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018

Η Ομοσπονδία μας με έκπληξη παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο χώρο του Υπουργείου Παιδείας, όπου λίγους μήνες μετά την έκδοση του νέου Οργανισμού (Π.Δ. 18/2018) και χωρίς να υπάρξει δημόσια διαβούλευση ή συζήτηση με τους εργαζόμενους, η πολιτική ηγεσία προχωράει με το νομοσχέδιο του ΥΠΠΕΘ ¨Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις¨ σε δομικές αλλαγές με το σπάσιμο της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης σε δύο χωριστές Γραμματείες.

Στην αιτιολογική έκθεση μαθαίνουμε την αναγκαιότητα διάσπασης:

«με την ολοκλήρωση της εθνικής στρατηγικής το Μάιο του 2018 κρίνεται ως απαραίτητο επόμενο βήμα, η διάσπαση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης σε Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και σε Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, ώστε η πρώτη να αποτελέσει το απαραίτητο εργαλείο για την εξασφάλιση της υλοποίησης της εθνικής στρατηγικής και του συντονισμού των οριζόντιων ολιστικών πολιτικών», δηλαδή με απλά ελληνικά όπως αποτυπώνεται στο σχέδιο νόμου άρθρο 32 :

  1. Μία (1) θέση Γενικού /Τομεακού Γραμματέα και στο γραφείο του:

Δύο (2) θέσεις ειδικών συμβούλων,

Δύο (2) θέσεις ειδικών συνεργατών,

Επτά (7) θέσεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού,

Δύο (2) θέσεις διοικητικών υπαλλήλων, επίσης

  1. Η πλήρωση των θέσεων των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς γίνεται με μετάταξη ή απόσπαση προσωπικού …. κατά παρέκκλιση των διατάξεων για το ΕΣΚ (Ν. 4440/2016, Α΄ 124) και κάθε αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης, με κοινή απόφαση του Υπουργού Παιδείας και του κατά περίπτωση αρμοδίου Υπουργού»,

δηλαδή να κάνουμε μία Γραμματεία στο Υπουργείο που θα χειρίζεται θέματα της Νέας Γενιάς με κομματικά μας στελέχη και κομματικό προσωπικό, για να γίνεται εκ του ασφαλούςκαι η απαραίτητη κομματική δουλειά.

Καλούμε τον Υπουργό να αποσύρει τις σχετικέςδιατάξεις που προσβάλουν τη Δημόσια Διοίκησηκαι να συζητήσει με τους εργαζόμενους την αναγκαιότητα και τις προϋποθέσεις μίας άλλης πολιτικής για τον ευαίσθητο χώρο της Νέας Γενιάς.

Για το Δ.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                           ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΙΝΙΔΗ

Attachments:
Download this file (Γ Γ Ν ΓΕΝΙΑΣ 1-8-18.pdf)Γ Γ Ν ΓΕΝΙΑΣ 1-8-18.pdf[ ]338 kB