• slide-0.jpg
  • slide0.jpg
  • slide05.jpg
  • slide1.jpg
  • slide2.jpg
  • slide4.jpg
  • slide6.jpg
  • slide7.jpg

ΑΔΕΔΥ - Κήρυξη στάσης εργασίας Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

ΑΔΕΔΥ - Κήρυξη στάσης εργασίας Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Συνάδελφοι,  Η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019,από τις 11.00

Περισσότερα

ΑΔΕΔΥ - ΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΙΣ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 (2)

ΑΔΕΔΥ - ΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΙΣ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 (2)

Συνάδελφοι,  Σας προωθούμε την  απόφαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση σε όλο το Δημόσιο, 

Περισσότερα

Καταδίκη και καταγγελία της συνεχιζόμενης βίας εναντίον εργαζομένων από την κυβέρνηση

Καταδίκη και καταγγελία της συνεχιζόμενης βίας εναντίον εργαζομένων από την κυβέρνηση

Συνάδελφοι, Η ΠΟΣΥΠ  καταγγέλλει  και καταδικάζει τη συνεχιζόμενη βία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ,όπως αυτή εκδηλώνεται το τελευταίο διάστημα σε κάθε κινητοποίηση εργαζομένων, αλλά και όπως αυτή εκδηλώθηκε στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών για…

Περισσότερα

Μνημείο αντιδημοκρατικής διάταξης

Μνημείο αντιδημοκρατικής διάταξης

  Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστηµίου Αθηνών

Περισσότερα

Η Πολιτική Ηγεσία σε πρόδηλη αμηχανία για τις μετατάξεις

O Υπουργός χρειάστηκε 5 σελίδες απολογητικής απάντησης, με ακατάσχετη παράθεση νόμων, νομολογιών και σαθρών επιχειρημάτων, στην ερώτηση του βουλευτή Θόδωρου Καράογλου, για τις 800 περίπου εκκρεμείς μετατάξεις εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις,  για να δικαιολογήσει  τα αδικαιολόγητα και να μην απαντήσει στο βασικό ερώτημα  γιατί προκρίνεται πάλι η στελέχωση των υπηρεσιών της διοίκησης της εκπαίδευσης με την ρουσφετολογική απόσπαση χιλιάδων εκπαιδευτικών, έναντι της στελέχωσής της με μόνιμο διοικητικό προσωπικό;

Χρειάστηκε να αφηγηθεί την προκήρυξη των  εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015, τη διαδικασία διορισμού και ανάληψης καθηκόντων της κυβέρνησης, για να δικαιολογήσει τις ευθύνες του για την αναίτια καθυστέρηση και τελικά άρνηση των οφειλομένων ενεργειών.

Χρειάστηκε να ερμηνεύσει κατά το δοκούν έγγραφο του Γ.Λ.Κ., το οποίο  όχι μόνο δεν δικαιώνει τις θέσεις τους αλλά και τις αποδομεί και για αυτό προκαλώ να δημοσιευτεί.

Χρειάστηκε να ξεχάσουμε την νομική και  διοικητική διαδικασία, όταν έπρεπε  να ερμηνεύσουμε  το επιχείρημα ότι ¨ η συντριπτική πλειοψηφία των εκατοντάδων αιτήσεων που εκκρεμούσαν προς εξέταση στις αρχές του καλοκαιριού του 2015  δεν συνοδεύονταν από την εκ του νόμου απαιτούμενη αποδέσμευση θέσης¨,  ξεκαθαρίζω: ο υπάλληλος αποδεσμεύεται από το υπηρεσιακό του Συμβούλιο και έχουν αποδεσμευτεί όλοι, η θέση μεταφέρεται μόνον εκεί που δεν υπάρχει κενή οργανική, αλλιώς μετατάσσεται στη κενή οργανική, με απόφαση του Υπουργού και η πίστωση ανακατανέμεται εντός του ίδιου φορέα, όπως υπόδειξε  το έγγραφο του ΓΛΚ που σκόπιμα  παρερμηνεύτηκε.

Τα συμβούλια έχουν γνωμοδοτική αρμοδιότητα στις μετατάξεις, και καμία αποφασιστική αρμοδιότητα στα διοικητικά θέματα μεταφοράς  θέσης και πίστωσης.

Εξ αυτού του λόγου, το ΚΥΣΔΕ και όχι και το ΚΥΣΠΕ (όπως ψευδώς λέγεται) τροποποίησε όλες τις αποδεσμεύσεις του με ταυτόχρονη μεταφορά θέσης και πίστωσης, διότι μόνον  η αποδέσμευση του υπαλλήλου,  αφορά  και κρίνεται από το υπηρεσιακό του συμβούλιο.  

Χρειάστηκε η τελευταία παράγραφος της απάντησης ( το καλό το φύλαγαν για το τέλος), για να δηλώσουν  ανερυθρίαστα  τις αυταπάτες τους, όπου μάθαμε:

α) ¨ότι οι αιτήσεις μετάταξης εξετάζονται εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων¨ και ας έχουν περάσει και 2-3 χρόνια άπραχτα με φαιδρές αιτιάσεις και κωλύματα κάθε φορά,

β) ¨ότι σταθμίζονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες για τη βέλτιστη λειτουργία των σχολικών μονάδων της χώρας¨, για αυτό μάλλον γίνονται οι  2500 -3000 αποσπάσεις εκπαιδευτικών στους φορείς κάθε χρόνο, προφανώς για την βέλτιστη λειτουργία του κομματικού-πελατειακού κράτους,

γ) ¨ότι τηρούν τις απαιτούμενες διαδικασίες για τη ρύθμιση της στελέχωσης των υποστηρικτικών(;) διοικητικών  υπηρεσιών του ΥΠΠΕΘ¨,  χωρίς βέβαια να έχουμε δει καμία τέτοια διαδικασία εδώ και χρόνια, με νωπή την δήλωση του Υπουργού στην ΠΟΣΥΠ, να ξεχάσουμε τους διορισμούς για τη διοίκηση.

Και η παρούσα πολιτική ηγεσία τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει στη πάγια τακτική των χιλιάδων αυθαίρετων αποσπάσεων εκπαιδευτικών στη διοίκηση της εκπαίδευσης  και της εξυπηρέτησης του δικού της κομματικού - πελατειακού κράτους, που στο Υπουργείο Παιδείας, είναι  διαχρονικό, μόνιμο και βέβαια ανίκητο.
Καλώ όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική εγρήγορση, με κορύφωση την έναρξη της νέας σχολικής  χρονιάς,  διότι η διοίκηση δεν μπορεί πλέον να παίζει το ρόλο της Ιφιγένειας στις κομματικές σκοπιμότητες της κάθε Πολιτικής Ηγεσίας.

Καλώ τους αιρετούς εκπροσώπους μας στο ΚΥΣΔΙΠ, να απέχουν από τη συνεδρίαση της ερχόμενης  εβδομάδας που θα εκκινήσει και θα εξετάσει τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών στην Κεντρική Υπηρεσία, διότι δεν θα βρουν συνένοχους στους εργαζόμενους.

Καταγγέλλω την μικροκομματική, ανεύθυνη και επιζήμια αυτή πολιτική  για τη διοίκηση της εκπαίδευσης, για τη δημόσια διοίκηση  και  το δημόσιο συμφέρον. 

Τελευταίες Ανακοινώσεις

Written on 10/01/2019, 09:11 by admin
mnhmeio-antidimokratikhs-sivitanideios-2019  Στο σχέδιο νόμου του...
Written on 20/11/2018, 09:11 by admin
dieykolinsi-yphresiaka-symboulia-2018Κε Υπουργέ, Εκτός από τα πολλά...
Written on 12/11/2018, 09:11 by admin
symmetoxi-apergia-14-11-2018Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,...
Written on 02/11/2018, 09:11 by admin
kathmerini-apospaseis-2018Υπουργείο Παιδείας:...
Written on 02/11/2018, 09:11 by admin
synenteyksi-realfm-apospaseisΣυνέντευξη του Προέδρου της...
Written on 22/10/2018, 09:11 by admin
aithma-tropologias-kysdip Κε Υπουργέ, Η ΠΟΣΥΠ στις 08...

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι