• AsybedroiTelos.jpg
  • DSC01472.JPG
  • slide-0.jpg
  • slide0.jpg
  • slide05.jpg
  • slide1.jpg
  • slide2.jpg
  • slide4.jpg
  • slide6.jpg
  • slide7.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

    Με έκπληξη διαβάσαμε πλήθος δημοσιευμάτων για ρουσφετολογικές μετατάξεις στο Υπουργείο Παιδείας με αφορμή την έκδοση του ΦΕΚ 1018 τ. Γ΄/07-06-2019, που αφορά στη μετάταξη 70 εκπαιδευτικών σε θέσεις διοικητικών…

Περισσότερα

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

    Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ) σας εύχεται ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ & ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!    

Περισσότερα

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΣΥΠ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΣΥΠ

       Σας γνωρίζουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας που προέκυψε μετά

Περισσότερα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η ΠΟΣΥΠ, με απόφαση του 34ου Συνεδρίου της,στηρίζει τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ στις 19-03-2019 για την αξιολόγηση. Σας παραθέτουμε την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ: ΑΠΟΦΑΣΗ…

Περισσότερα

Συνάντηση Υπουργού Παιδείας με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας

Η σύσκεψη  του Δ.Σ. της ΠΟΣΥΠ με τα Α/θμια Σωματεία της  επικαιροποίησε, ομόφωνα, τις θέσεις μας για τη σύνταξη των Οργανισμών και τη στελέχωση των υπηρεσιών μας, αλλά και την ομόθυμη βούληση μας για την αγωνιστική διεκδίκηση των παραπάνω.

Ακολούθησε 2ωρη παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Υπουργού, με αίτημα τη συνάντησή μας μαζί του, την οποία επανειλημμένα ζητήσαμε, χωρίς ανταπόκριση, όλο το προηγούμενο διάστημα, για να ζητήσουμε τις θέσεις και τις δεσμεύσεις του στα αιτήματά μας.

Μετά τη λήξη της παράστασης διαμαρτυρίας μεταβήκαμε στα γραφεία μας στο Υπουργείο  και ακολούθησε η επίσκεψη του Υπουργού στη ΠΟΣΥΠ, όπου και του τέθηκαν τα αιτήματα μας αλλά και οι ειλημμένες αποφάσεις μας για κινητοποιήσεις σε περίπτωση που αντιμετωπίσουμε εμπαιγμό, για ακόμη μία φορά.

Σε σχέση με τους Οργανισμούς ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ληφθούν υπόψη οι θέσεις των εργαζομένων, τόσο για τη δομή τους όσο και για την κάλυψη των θέσεων ευθύνης, σε συνάφεια με όσα ισχύουν σε όλο το δημόσιο τομέα.

Όσον αφορά διεκδικήσεις για οικονομικά ζητήματα εξομοίωσης, λόγω επικινδυνότητας, εργαζομένων σε φορείς  μας, ο Υπουργός δήλωσε αναρμόδιος και μας παρέπεμψε στο Υπουργείο Οικονομικών.    
Τέλος για την στελέχωση, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα διορισμών, διότι το σύνολο των πιστώσεων που θα προκύψουν θα δοθεί για προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών στη διοίκηση δήλωσε ότι μοναδική προτεραιότητά του αυτή τη στιγμή είναι η έναρξη του σχολικού έτους και μόνο μετά από αυτήν θα δει αν υπάρχει δυνατότητα υλοποίησης μέρους των εκκρεμών μετατάξεων.

Ακολουθώντας την παράδοση που έχει διαμορφωθεί επί δεκαετίες, ο Υπουργός δεν είχε καμία δυσκολία να υιοθετήσει ως πιο σωστή λύση αυτή των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών, δηλαδή της προσωρινής και ασύντακτης στελέχωσης των υπηρεσιών μας, αντί της μόνιμης.

Για να κρατήσει τα προσχήματα, μας δήλωσε  τη βούλησή του για μείωσή τους.

Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος της ΠΟΣΥΠ αντέδρασε έντονα, υπενθυμίζοντας   τις ανέξοδες υποσχέσεις της Πολιτικής Ηγεσίας για τις μετατάξεις και κατέστησε σαφές, ότι δεν θα δεχτούμε για ακόμη μία φορά να εξυπηρετηθεί το πελατειακό σύστημα σε βάρος της διοίκησης και των υπαλλήλων της και ενημέρωσε τον Υπουργό ότι η ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς εξαρτάται από τους διοικητικούς υπαλλήλους και ότι τον Σεπτέμβριο η πολιτική ηγεσία θα βρεθεί αντιμέτωπη με κινητοποιήσεις, αν ο Υπουργός εμμείνει σε αυτόν το σχεδιασμό.

Μετά από το διάλογο που ακολούθησε και με εκατέρωθεν επιχειρήματα και προτάσεις, αλλά και στιγμές έντασης, συμφωνήθηκε να προταθεί  από την Ομοσπονδία μας αριθμός στοχευμένων μετατάξεων που θα αφορούν όλες τις Υπηρεσίες και τους φορείς μας, στις οποίες συναίνεσε ο Υπουργός, χωρίς όμως να δεσμευτεί σε αριθμό, ενώ από τη μεριά μας τέθηκε ως προϋπόθεση η άμεση υλοποίησή τους.  

Η ΠΟΣΥΠ θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα βρεθεί δυναμικά απέναντι στη διαφαινόμενη προσπάθεια και αυτής της πολιτικής ηγεσίας, να χτίσει το δικό της κομματικό στρατό σε βάρος της διοίκησης.

Τελευταίες Ανακοινώσεις

Written on 24/04/2019, 10:40 by admin
kalo-pasxa-2019    Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας...
Written on 24/04/2019, 10:30 by admin
sygkrotisi-dioikitikoy-symboulioy-2019       Σας γνωρίζουμε ότι το...
Written on 17/04/2019, 10:30 by admin
psifisma-ajiologigi-34o-synedrioΗ ΠΟΣΥΠ, με απόφαση του 34ου...
Written on 17/04/2019, 10:11 by admin
deltio-typou-34-synedrio-fotoΜε επιτυχία...
Written on 17/04/2019, 09:11 by admin
apotelesmata-ekloges-34oy-synedriouΜε βάση το τηρούμενο...
Written on 22/03/2019, 09:11 by admin
diagwnismo-asepΚε Υπουργέ, Εν αναμονή της...
Written on 22/03/2019, 09:10 by admin
xabra-eoppepΑκόμη ένα θλιβερό επεισόδιο...

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι