• slide-0.jpg
  • slide0.jpg
  • slide05.jpg
  • slide1.jpg
  • slide2.jpg
  • slide4.jpg
  • slide6.jpg
  • slide7.jpg

Αίτημα άδειας διευκόλυνσης

Αίτημα άδειας διευκόλυνσης

Κε Υπουργέ, Εκτός από τα πολλά προβλήματα των εκλογών μας για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ( ΚΥΣΔΙΠ – ΠΥΣΔΙΠ ) που σας έχουμε επισημάνει, σας υπενθυμίζουμε ότι στις εκλογές του 2016…

Περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 14 11 2018

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 14 11 2018

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,                 Με απόφαση του Δ.Σ., η Ομοσπονδία μας συμμετέχει στην Γενική 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 και καλεί τα μέλη της, με ευθύνη…

Περισσότερα

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

Υπουργείο Παιδείας: Αποσπάσεις χωρίς έλεγχο, του Απόστολου Λακασά | Kathimerini: http://www.kathimerini.gr/993044/article/epikairothta/ellada/ypoyrgeio-paideias-apospaseis-xwris-elegxo

Περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΥΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΥΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ.

Συνέντευξη του Προέδρου της ΠΟΣΥΠ Σάββα Φωτιάδη, στον Realfm και στον Μάνο Νιφλή για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών.  https://drive.google.com/file/d/1P-ByNINPbhxahi6qaMgKxLVkkzQyN5nE/view?usp=sharing

Περισσότερα

Συνάντηση Υπουργού Παιδείας με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας

Η σύσκεψη  του Δ.Σ. της ΠΟΣΥΠ με τα Α/θμια Σωματεία της  επικαιροποίησε, ομόφωνα, τις θέσεις μας για τη σύνταξη των Οργανισμών και τη στελέχωση των υπηρεσιών μας, αλλά και την ομόθυμη βούληση μας για την αγωνιστική διεκδίκηση των παραπάνω.

Ακολούθησε 2ωρη παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Υπουργού, με αίτημα τη συνάντησή μας μαζί του, την οποία επανειλημμένα ζητήσαμε, χωρίς ανταπόκριση, όλο το προηγούμενο διάστημα, για να ζητήσουμε τις θέσεις και τις δεσμεύσεις του στα αιτήματά μας.

Μετά τη λήξη της παράστασης διαμαρτυρίας μεταβήκαμε στα γραφεία μας στο Υπουργείο  και ακολούθησε η επίσκεψη του Υπουργού στη ΠΟΣΥΠ, όπου και του τέθηκαν τα αιτήματα μας αλλά και οι ειλημμένες αποφάσεις μας για κινητοποιήσεις σε περίπτωση που αντιμετωπίσουμε εμπαιγμό, για ακόμη μία φορά.

Σε σχέση με τους Οργανισμούς ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ληφθούν υπόψη οι θέσεις των εργαζομένων, τόσο για τη δομή τους όσο και για την κάλυψη των θέσεων ευθύνης, σε συνάφεια με όσα ισχύουν σε όλο το δημόσιο τομέα.

Όσον αφορά διεκδικήσεις για οικονομικά ζητήματα εξομοίωσης, λόγω επικινδυνότητας, εργαζομένων σε φορείς  μας, ο Υπουργός δήλωσε αναρμόδιος και μας παρέπεμψε στο Υπουργείο Οικονομικών.    
Τέλος για την στελέχωση, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα διορισμών, διότι το σύνολο των πιστώσεων που θα προκύψουν θα δοθεί για προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών στη διοίκηση δήλωσε ότι μοναδική προτεραιότητά του αυτή τη στιγμή είναι η έναρξη του σχολικού έτους και μόνο μετά από αυτήν θα δει αν υπάρχει δυνατότητα υλοποίησης μέρους των εκκρεμών μετατάξεων.

Ακολουθώντας την παράδοση που έχει διαμορφωθεί επί δεκαετίες, ο Υπουργός δεν είχε καμία δυσκολία να υιοθετήσει ως πιο σωστή λύση αυτή των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών, δηλαδή της προσωρινής και ασύντακτης στελέχωσης των υπηρεσιών μας, αντί της μόνιμης.

Για να κρατήσει τα προσχήματα, μας δήλωσε  τη βούλησή του για μείωσή τους.

Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος της ΠΟΣΥΠ αντέδρασε έντονα, υπενθυμίζοντας   τις ανέξοδες υποσχέσεις της Πολιτικής Ηγεσίας για τις μετατάξεις και κατέστησε σαφές, ότι δεν θα δεχτούμε για ακόμη μία φορά να εξυπηρετηθεί το πελατειακό σύστημα σε βάρος της διοίκησης και των υπαλλήλων της και ενημέρωσε τον Υπουργό ότι η ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς εξαρτάται από τους διοικητικούς υπαλλήλους και ότι τον Σεπτέμβριο η πολιτική ηγεσία θα βρεθεί αντιμέτωπη με κινητοποιήσεις, αν ο Υπουργός εμμείνει σε αυτόν το σχεδιασμό.

Μετά από το διάλογο που ακολούθησε και με εκατέρωθεν επιχειρήματα και προτάσεις, αλλά και στιγμές έντασης, συμφωνήθηκε να προταθεί  από την Ομοσπονδία μας αριθμός στοχευμένων μετατάξεων που θα αφορούν όλες τις Υπηρεσίες και τους φορείς μας, στις οποίες συναίνεσε ο Υπουργός, χωρίς όμως να δεσμευτεί σε αριθμό, ενώ από τη μεριά μας τέθηκε ως προϋπόθεση η άμεση υλοποίησή τους.  

Η ΠΟΣΥΠ θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα βρεθεί δυναμικά απέναντι στη διαφαινόμενη προσπάθεια και αυτής της πολιτικής ηγεσίας, να χτίσει το δικό της κομματικό στρατό σε βάρος της διοίκησης.

Τελευταίες Ανακοινώσεις

Written on 20/11/2018, 09:11 by admin
dieykolinsi-yphresiaka-symboulia-2018Κε Υπουργέ, Εκτός από τα πολλά...
Written on 12/11/2018, 09:11 by admin
symmetoxi-apergia-14-11-2018Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,...
Written on 02/11/2018, 09:11 by admin
kathmerini-apospaseis-2018Υπουργείο Παιδείας:...
Written on 02/11/2018, 09:11 by admin
synenteyksi-realfm-apospaseisΣυνέντευξη του Προέδρου της...
Written on 22/10/2018, 09:11 by admin
aithma-tropologias-kysdip Κε Υπουργέ, Η ΠΟΣΥΠ στις 08...
Written on 18/10/2018, 09:11 by admin
apergia-15102018ΑΠΟΦΑΣΗ για 24ωρη απεργία σε...
Written on 08/10/2018, 10:11 by admin
kataggelia-gia-tropologia-kysdip Η ΠΟΣΥΠ στις 19 Σεπτεμβρίου 2018...

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι