• slide-0.jpg
  • slide0.jpg
  • slide05.jpg
  • slide1.jpg
  • slide2.jpg
  • slide4.jpg
  • slide6.jpg
  • slide7.jpg

ΑΔΕΔΥ - Κήρυξη στάσης εργασίας Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

ΑΔΕΔΥ - Κήρυξη στάσης εργασίας Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Συνάδελφοι,  Η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019,από τις 11.00

Περισσότερα

ΑΔΕΔΥ - ΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΙΣ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 (2)

ΑΔΕΔΥ - ΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΙΣ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 (2)

Συνάδελφοι,  Σας προωθούμε την  απόφαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση σε όλο το Δημόσιο, 

Περισσότερα

Καταδίκη και καταγγελία της συνεχιζόμενης βίας εναντίον εργαζομένων από την κυβέρνηση

Καταδίκη και καταγγελία της συνεχιζόμενης βίας εναντίον εργαζομένων από την κυβέρνηση

Συνάδελφοι, Η ΠΟΣΥΠ  καταγγέλλει  και καταδικάζει τη συνεχιζόμενη βία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ,όπως αυτή εκδηλώνεται το τελευταίο διάστημα σε κάθε κινητοποίηση εργαζομένων, αλλά και όπως αυτή εκδηλώθηκε στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών για…

Περισσότερα

Μνημείο αντιδημοκρατικής διάταξης

Μνημείο αντιδημοκρατικής διάταξης

  Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστηµίου Αθηνών

Περισσότερα

Συνάντηση Υπουργού Παιδείας με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας

Η σύσκεψη  του Δ.Σ. της ΠΟΣΥΠ με τα Α/θμια Σωματεία της  επικαιροποίησε, ομόφωνα, τις θέσεις μας για τη σύνταξη των Οργανισμών και τη στελέχωση των υπηρεσιών μας, αλλά και την ομόθυμη βούληση μας για την αγωνιστική διεκδίκηση των παραπάνω.

Ακολούθησε 2ωρη παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Υπουργού, με αίτημα τη συνάντησή μας μαζί του, την οποία επανειλημμένα ζητήσαμε, χωρίς ανταπόκριση, όλο το προηγούμενο διάστημα, για να ζητήσουμε τις θέσεις και τις δεσμεύσεις του στα αιτήματά μας.

Μετά τη λήξη της παράστασης διαμαρτυρίας μεταβήκαμε στα γραφεία μας στο Υπουργείο  και ακολούθησε η επίσκεψη του Υπουργού στη ΠΟΣΥΠ, όπου και του τέθηκαν τα αιτήματα μας αλλά και οι ειλημμένες αποφάσεις μας για κινητοποιήσεις σε περίπτωση που αντιμετωπίσουμε εμπαιγμό, για ακόμη μία φορά.

Σε σχέση με τους Οργανισμούς ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ληφθούν υπόψη οι θέσεις των εργαζομένων, τόσο για τη δομή τους όσο και για την κάλυψη των θέσεων ευθύνης, σε συνάφεια με όσα ισχύουν σε όλο το δημόσιο τομέα.

Όσον αφορά διεκδικήσεις για οικονομικά ζητήματα εξομοίωσης, λόγω επικινδυνότητας, εργαζομένων σε φορείς  μας, ο Υπουργός δήλωσε αναρμόδιος και μας παρέπεμψε στο Υπουργείο Οικονομικών.    
Τέλος για την στελέχωση, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα διορισμών, διότι το σύνολο των πιστώσεων που θα προκύψουν θα δοθεί για προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών στη διοίκηση δήλωσε ότι μοναδική προτεραιότητά του αυτή τη στιγμή είναι η έναρξη του σχολικού έτους και μόνο μετά από αυτήν θα δει αν υπάρχει δυνατότητα υλοποίησης μέρους των εκκρεμών μετατάξεων.

Ακολουθώντας την παράδοση που έχει διαμορφωθεί επί δεκαετίες, ο Υπουργός δεν είχε καμία δυσκολία να υιοθετήσει ως πιο σωστή λύση αυτή των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών, δηλαδή της προσωρινής και ασύντακτης στελέχωσης των υπηρεσιών μας, αντί της μόνιμης.

Για να κρατήσει τα προσχήματα, μας δήλωσε  τη βούλησή του για μείωσή τους.

Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος της ΠΟΣΥΠ αντέδρασε έντονα, υπενθυμίζοντας   τις ανέξοδες υποσχέσεις της Πολιτικής Ηγεσίας για τις μετατάξεις και κατέστησε σαφές, ότι δεν θα δεχτούμε για ακόμη μία φορά να εξυπηρετηθεί το πελατειακό σύστημα σε βάρος της διοίκησης και των υπαλλήλων της και ενημέρωσε τον Υπουργό ότι η ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς εξαρτάται από τους διοικητικούς υπαλλήλους και ότι τον Σεπτέμβριο η πολιτική ηγεσία θα βρεθεί αντιμέτωπη με κινητοποιήσεις, αν ο Υπουργός εμμείνει σε αυτόν το σχεδιασμό.

Μετά από το διάλογο που ακολούθησε και με εκατέρωθεν επιχειρήματα και προτάσεις, αλλά και στιγμές έντασης, συμφωνήθηκε να προταθεί  από την Ομοσπονδία μας αριθμός στοχευμένων μετατάξεων που θα αφορούν όλες τις Υπηρεσίες και τους φορείς μας, στις οποίες συναίνεσε ο Υπουργός, χωρίς όμως να δεσμευτεί σε αριθμό, ενώ από τη μεριά μας τέθηκε ως προϋπόθεση η άμεση υλοποίησή τους.  

Η ΠΟΣΥΠ θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα βρεθεί δυναμικά απέναντι στη διαφαινόμενη προσπάθεια και αυτής της πολιτικής ηγεσίας, να χτίσει το δικό της κομματικό στρατό σε βάρος της διοίκησης.

Τελευταίες Ανακοινώσεις

Written on 10/01/2019, 09:11 by admin
mnhmeio-antidimokratikhs-sivitanideios-2019  Στο σχέδιο νόμου του...
Written on 20/11/2018, 09:11 by admin
dieykolinsi-yphresiaka-symboulia-2018Κε Υπουργέ, Εκτός από τα πολλά...
Written on 12/11/2018, 09:11 by admin
symmetoxi-apergia-14-11-2018Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,...
Written on 02/11/2018, 09:11 by admin
kathmerini-apospaseis-2018Υπουργείο Παιδείας:...
Written on 02/11/2018, 09:11 by admin
synenteyksi-realfm-apospaseisΣυνέντευξη του Προέδρου της...
Written on 22/10/2018, 09:11 by admin
aithma-tropologias-kysdip Κε Υπουργέ, Η ΠΟΣΥΠ στις 08...

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι