Συμμετοχή στην 48ωρη Γενική Απεργία σε όλο το Δημόσιο την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Με  απόφαση του  Δ.Σ.,  η Ομοσπονδία μας συμμετέχει στην Γενική 48ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Μαΐου 2016 και καλεί τα μέλη της, με ευθύνη των Διοικητικών Συμβουλίων, σε μαζική συμμετοχή και σε συντονισμό του αγώνα με όλους τους εργαζόμενους.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με μία κατάπτυστη απόφασή της η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. επέλεξε την 8η Μαΐου -μέρα που τα Συνδικάτα τιμούν τα 130 χρόνια από τους αγώνες της Πρωτομαγιάς, του Σικάγο του 1886- να ψηφίσει στη Βουλή το νομοσχέδιο που σαρώνει ότι απέμεινε όρθιο από την Κοινωνική Ασφάλιση στη χώρα μας και εξαπολύει νέα φορολογική επιδρομή εναντίον των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.

Μετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, επιβεβαιώνοντας, για άλλη μια φορά, ότι στη χώρα μας δεν λειτουργούν οι δημοκρατικοί θεσμοί.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κάλεσε όλες τις Ομοσπονδίες, τα Νομαρχιακά της Τμήματα, τα πρωτοβάθμια Σωματεία και όλους τους εργαζομένους στο Δημόσιο, τους ανέργους και τους συνταξιούχους σε παλλαϊκή κινητοποίηση για να ακυρώσουμε τα σχέδια ψήφισης και εφαρμογής των μνημονιακών εκτρωμάτων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μετά από έκτακτη συνεδρίασή της σήμερα, Πέμπτη 5 Μαΐου 2016, αποφάσισε:

1. 48ωρη Γενική Απεργία σε όλο το Δημόσιο την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου 2016.

2. Απεργιακό Συλλαλητήριο την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 και ώρα 12:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

3. Συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος την Κυριακή, 8 Μαΐου 2016 και ώρα 18:00, ημέρα που σχεδιάζει η Κυβέρνηση να ψηφίσει στη Βουλή το αντιλαϊκό νομοσχέδιο και που οι εργαζόμενοι της χώρας μας γιορτάζουν αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά.

Τα νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα Κυβέρνησης και δανειστών δεν θα περάσουν.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ