• AsybedroiTelos.jpg
  • DSC01472.JPG
  • slide-0.jpg
  • slide0.jpg
  • slide05.jpg
  • slide1.jpg
  • slide2.jpg
  • slide4.jpg
  • slide6.jpg
  • slide7.jpg

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η ΠΟΣΥΠ, με απόφαση του 34ου Συνεδρίου της,στηρίζει τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ στις 19-03-2019 για την αξιολόγηση. Σας παραθέτουμε την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ: ΑΠΟΦΑΣΗ…

Περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ 34ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ & ΦΩΤΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ 34ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ & ΦΩΤΟ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 34ο Eκλογααπολογιστικό  Συνέδριο της ΠΟΣΥΠ, στις 8 & 9 Απριλίου 2019 στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο NOVUS CITY HOTEL. Στο Συνεδριο απεύθυναν χαιρετισμό η Τομεάρχης Παδείας της…

Περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 34ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΣΥΠ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 34ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΣΥΠ

Με βάση το τηρούμενο πρωτόκολλο ψηφοφορίας: Α) Για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής βρέθηκαν: 66 ψηφοδέλτια, από τα οποία 65έγκυρα, 0 άκυρα, και 1λευκά. Β) Για την εκλογή…

Περισσότερα

Σ.Υ.Ε.Β.Ε-ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σ.Υ.Ε.Β.Ε-ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κατά της αρχαιρεσίες του ΣΥΕΒΕ στις 27 Απριλίου εκλέχθηκαν οι κάτωθι:   Παρλαβάντζας Γιώργος Βασιλειάδου Χρυσάνθη Παλούκος Παναγιώτης Παυλάκου Ειρήνη Μακρίδου Ελισάβετ Τσιγκισουρίδου Μαρία Ράμμου Ασημίνα   Για την ΠΟΣΥΠ…

Περισσότερα

ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Κε Υπουργέ,

Παρά τα επαναλαμβανόμενα αιτήματά μας για συνάντηση μαζί σας, δεν έχετε ορίσει έως σήμερα ημερομηνία, παρά την δέσμευση σας για διάλογο και επικοινωνία με την ΠΟΣΥΠ.

Σας καλούμε λοιπόν, άμεσα να ορίσετε ημερομηνία συνάντησης, διότι τα προβλήματα που έχουν προκύψει για τηνδιοίκηση της εκπαίδευσης, τόσο από την εφαρμογή του Οργανισμού, Π.Δ 18/2018, όσο και από τη νομοθετική σας πρωτοβουλία με το σχέδιο νόμου ¨Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις¨, είναι μεγάλα και επείγοντα.

Ειδικότερα, ο αποκλεισμός για ακόμημία φορά των διοικητικών υπαλλήλων από τις θέσεις ευθύνης των ίδιων των υπηρεσιών τους και η στελέχωση των διοικητικών θέσεων ευθύνης (Περιφερειακών Δ/ντών& Δ/ντών Εκπαίδευσης) αποκλειστικά με εκπαιδευτικούς, που γίνεται κατά παρέκκλιση της νομοθεσίας που ισχύει για όλο το δημόσιο, δεν θα μείνουν αναπάντητα από την ΠΟΣΥΠ.

Ήδη μετά τη δικαστική προσφυγή για τον αποκλεισμό μας από τις θέσεις ευθύνης των δομών της Δια Βίου Μάθησης (Δ/ντές ΙΕΚ, Υπ/ντέςκ.ά), η οποία δικάστηκε, μετά από σωρεία αναβολών με υπαιτιότητα και σκοπιμότητα του Υπουργείου, τον Ιανουάριο του 2018 και την απόφαση που αναμένουμε, θα επέλθει η πρώτη δικαίωση μας, η οποία θα είναι και ο προάγγελος της τύχης που θα έχει και αυτό το νομοθέτημα σας και ο νέος αποκλεισμός μας.

Εκτός όμως από το μείζον αυτό θέμα, υπάρχουν προβλήματα που έχουν ανακύψει από την εφαρμογή του Οργανισμού, όπως οι οργανικές τοποθετήσεις στις σχολικές μονάδες, η ανισότιμη κατανομή υπαλλήλων ανά Περιφερειακή Ενότητα, η στέρηση δικαιώματος υπογραφής των προϊσταμένων των νέων οργανικών μονάδων, η αναπλήρωση των Δ/ντών Εκπαίδευσης του σχεδίου νόμου, κ.ά, που πρέπει να τα θέσουμε υπόψη σας και να μας απαντήσετε επίσημα και ολοκληρωμένα.

Τέλος, εκτός από τα προβλήματα των υπηρεσιών μας, υπάρχουν πολλά και επείγοντα ζητήματα για πολλούς από τους εποπτευόμενους φορείς του ΥΠΠΕΘ, που είναι μέλη της ΠΟΣΥΠ και με τα οποία θα πρέπει να ασχοληθείτε προσωπικά, στο πλαίσιο των επαφών που είχαμε εγκαινιάσει το 2017, με τις συναντήσεις που είχατε με πολλά διοικητικά συμβούλια των φορέων, γεγονός που επέλυσε πολλά προβλήματα.

Ειδικότερα επανερχόμαστε με τα προβλήματα των εργαζομένων στον ΕΟΠΠΕΠ, τα οποία ο αρμόδιος Υφυπουργός, παρέχοντας κομματική-πολιτική κάλυψη στην κα Γιαννακοπούλου, όχι μόνον δεν τα επέλυσε αλλά τα όξυνε περαιτέρω, διότι η κα Διευθύντρια έχοντας την κομματική – πολιτική κάλυψή του, έχει εκφύγει από τη χρηστή διοίκηση, τη σοβαρότητα και το νόμο, γεγονός που θα το απαντήσουμε τις επόμενες ημέρες νομικά, αλλά και συνδικαλιστικά.

Κε Υπουργέ,

Η ΠΟΣΥΠ, όλο το προηγούμενο διάστημα επέδειξε διάθεση συνεννόησης και διαλόγου για όλα τα ζητήματα και τα θέματα της διοίκησης και του Υπουργείου, αναστέλλοντας ακόμη και την κινητοποίηση μας τον Σεπτέμβριο του 2017, για να μπορέσουμε σε θετικό κλίμα να δρομολογήσουμε και να επιλύσουμε πολλά προβλήματα.

Αντιλαμβάνεστε όμως, ότι ορισμένα θέματα, όπως ο συνεχιζόμενος αντισυνταγματικός και αντιδεοντολογικός αποκλεισμός μας από τις θέσεις ευθύνης της διοίκησης, αποτελούν κεφαλαιώδη ζητήματα για τον κλάδο μας, που όχι μόνον τον κινητοποιούν, αλλά τον εξοργίζουν και τον πεισμώνουν.

Επειδή το επόμενο διάστημα, είναι πολύ σημαντικό για όλες τις διοικητικές διαδικασίες του Υπουργείου (υπηρεσιακές μεταβολές, επιλογές, εξετάσεις) αλλά και για την ομαλή λήξη της τρέχουσας , αλλά και την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα πρέπει να διασφαλιστεί από όλους μας η εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών και η βέλτιστη προσπάθεια των εργαζόμενων.

Έτσι ο καθένας μας θα πρέπει να συμβάλει τις επόμενες μέρες με τη στάση του και το διάλογο, στην επίλυση των προβλημάτων και στην άμβλυνση των αντιθέσεων.

Περιμένουμε λοιπόν και τις δικές σας πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Για το Δ.Σ.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                               ΕΛΙΝΑ ΜΑΡΙΝΙΔΗ

 

 

Τελευταίες Ανακοινώσεις

Written on 17/04/2019, 10:30 by admin
psifisma-ajiologigi-34o-synedrioΗ ΠΟΣΥΠ, με απόφαση του 34ου...
Written on 17/04/2019, 10:11 by admin
deltio-typou-34-synedrio-fotoΜε επιτυχία...
Written on 17/04/2019, 09:11 by admin
apotelesmata-ekloges-34oy-synedriouΜε βάση το τηρούμενο...
Written on 22/03/2019, 09:11 by admin
diagwnismo-asepΚε Υπουργέ, Εν αναμονή της...
Written on 22/03/2019, 09:10 by admin
xabra-eoppepΑκόμη ένα θλιβερό επεισόδιο...
Written on 15/03/2019, 09:11 by admin
anakoinosi-synedrio-2019Συναδέλφισσες-...
Written on 04/03/2019, 09:11 by admin
kinitopihsh-13-14-mistho-baeΑΔΕΔΥ: Κινητοποίηση για τον...

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι