• AsybedroiTelos.jpg
  • DSC01472.JPG
  • slide-0.jpg
  • slide0.jpg
  • slide05.jpg
  • slide1.jpg
  • slide2.jpg
  • slide4.jpg
  • slide6.jpg
  • slide7.jpg

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

    Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ) σας εύχεται ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ & ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!    

Περισσότερα

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΣΥΠ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΣΥΠ

       Σας γνωρίζουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας που προέκυψε μετά

Περισσότερα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η ΠΟΣΥΠ, με απόφαση του 34ου Συνεδρίου της,στηρίζει τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ στις 19-03-2019 για την αξιολόγηση. Σας παραθέτουμε την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ: ΑΠΟΦΑΣΗ…

Περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ 34ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ & ΦΩΤΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ 34ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ & ΦΩΤΟ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 34ο Eκλογααπολογιστικό  Συνέδριο της ΠΟΣΥΠ, στις 8 & 9 Απριλίου 2019 στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο NOVUS CITY HOTEL. Στο Συνεδριο απεύθυναν χαιρετισμό η Τομεάρχης Παδείας της…

Περισσότερα

ΑΙΤΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Κε Υπουργέ,

Με αγανάκτηση διαβάσαμε το σχέδιο νόμου ¨ Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις¨ το οποίο δώσατε στη διαβούλευση και με το οποίο αποκλείονται για ακόμη μία φορά οι διοικητικοί υπάλληλοι από τις θέσεις ευθύνης των ίδιων των υπηρεσιών τουςκαι η στελέχωση των θέσεων ευθύνης γίνεται κατά παρέκκλιση της νομοθεσίας που ισχύει για όλο το δημόσιο.

Τόσο εσείς όσο και η κυβέρνηση σας, υποκύπτετε, όπως βέβαια και οι προκάτοχοι σας, στη δύναμη και τη δυναμική των αριθμών και στην λογική του πολιτικού – κομματικού κόστους και αδιαφορείτε για την ισονομία, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και τη σύγχρονη οργανωτική θεωρία, όπως αυτή εκφράστηκε από την ειδική επιτροπή για τον Οργανισμό του ΥΠΠΕΘ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΕΚΔΔΑ και σύμφωνα με την οποία:

¨η κατάληψη των θέσεων ευθύνης από εκπαιδευτικούς αποτελεί στρέβλωση που βασίζεται στην εσφαλμένη εκτίμηση ότι η διοίκηση της εκπαίδευσης (κάθε οργανωτικής μονάδας) πρέπει να ασκείται αποκλειστικά από εκπαιδευτικούς ανεξαρτήτως γνώσεων τους σε ζητήματα άσκησης διοίκησης. Όλα όμως τα υφιστάμενα δεδομένα, όπως οι ετήσιες ανακοινώσεις – εκθέσεις του Συνήγορου του Πολίτη και προπάντων η εξέταση του πραγματικού έργου που επιτελούν οι διάφορες μονάδες με όρους Οργανωτικής Θεωρίας καταδεικνύουν ότι αυτό δεν είναι ορθό και η άσκηση διοίκησης, όπως σε όλους σχεδόν τους άλλους χώρους, πρέπει να γίνεται από τους κατάλληλα προετοιμασμένους – καταρτισμένους υπαλλήλους που είναι ενταγμένοι στην αντίστοιχη λειτουργία, δηλαδή από τους επαγγελματίες της διοίκησης, διοικητικούς υπαλλήλους κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ του κατάλληλου κλάδου. ….

Όλες οι μετρήσεις του παραγόμενου έργου των περιφερειακών υπηρεσιών δείχνουν ότι σε συντριπτικό ποσοστό αυτό αφορά αμιγώς διοικητικές λειτουργίες και μόνο ένα πολύ μικρό μέρος του εμπεριέχει μια παιδαγωγική-εκπαιδευτική διάσταση, οποία μπορεί να καλυφθεί αφενός από τους προϊσταμένους εκπαιδευτικών θεμάτων και αφ’ ετέρου από τους Σχολικούς Συμβούλους, των οποίων κύρια αρμοδιότητα είναι η επιστημονική και παιδαγωγική υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου.¨

Αυτά και άλλα πολλά θα αποτελέσουν το νομικό μας οπλοστάσιο στην προσφυγή μας στο ΣΤΕ για την ακύρωση του νομοσχεδίου σας, κατά το μέρος που αφορά στην επιλογή στελεχών για θέσεις διοίκησης στις διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Ξεπερνώντας όσα θα μπορούσαμε να πούμε για τις στοχεύσεις και τις διευθετήσεις με κομματικό – πολιτικό πρόσημο, που υπάρχουν και θα τις αναδείξουμε τις επόμενες ημέρες, για τα ¨υψηλά¨ προσόντα επιλογής των εκπαιδευτικών στελεχών εκπαίδευσης, επισημαίνουμε ως παράδειγμα, τον τραγέλαφο με τη γνώση ξένης γλώσσας που αποτελεί και φωτογραφική διάταξη, όπου για άλλα στελέχη είναι απαραίτητη και για άλλα όχι.

Μήπως άδικα κουραζόμαστε όλοι, αφού γνωρίζετε από τώρα ποιους θα τοποθετήσετε Περιφερειακούς Διευθυντές για να συνεχιστεί να λειτουργεί απρόσκοπτα το κομματικό – πελατειακό κράτος, που στη διοίκηση της εκπαίδευσης αποτελεί τον πιο χαρακτηριστικό θύλακα όλου του Δημοσίου.

Εκεί όμως που πραγματικά οι συντάκτες – εκπαιδευτικοί του σχεδίου νόμου σας, ξεπέρασαν ακόμα και τον εαυτό τους είναι η αναπλήρωση των Διευθυντών Εκπαίδευσης, από τον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων.

Προφανώς δεν θα ενημερώθηκαν ότι υπάρχουν πλέον, άλλοι 4 Διοικητικοί Προϊστάμενοι μέσα στην Διεύθυνση, οι οποίοι επιλέγονται με τις τυπικές διαδικασίες όλου του Δημοσίου και όχι με την υποτυπώδη διαδικασία που εφαρμόζεται για τις συγκεκριμένες θέσεις, όπου οι Προϊστάμενοι Εκπαιδευτικών Θεμάτων επιλέγονται τελευταίοι μετά από τη στελέχωση όλων των άλλων θέσεων ευθύνης.

Κε Υπουργέ,

Η ΠΟΣΥΠ ζητάει άμεση συνάντηση μαζί σας, για να μας εξηγήσετε τους λόγους και τις αιτίες της υπαναχώρησης σας, από την ισονομία, την αξιοκρατία και την διαφάνεια.

Σε κάθε περίπτωση, σας δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε τις θέσεις μας, τον κλάδο μας, τις υπηρεσίες μας, την αξιοκρατία, την ισονομία, την διαφάνεια αλλά και την λογική, με κάθε νομικό και συνδικαλιστικό μέσο.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                   ΕΛΙΝΑ ΜΑΡΙΝΙΔΗ

 

Τελευταίες Ανακοινώσεις

Written on 24/04/2019, 10:40 by admin
kalo-pasxa-2019    Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας...
Written on 24/04/2019, 10:30 by admin
sygkrotisi-dioikitikoy-symboulioy-2019       Σας γνωρίζουμε ότι το...
Written on 17/04/2019, 10:30 by admin
psifisma-ajiologigi-34o-synedrioΗ ΠΟΣΥΠ, με απόφαση του 34ου...
Written on 17/04/2019, 10:11 by admin
deltio-typou-34-synedrio-fotoΜε επιτυχία...
Written on 17/04/2019, 09:11 by admin
apotelesmata-ekloges-34oy-synedriouΜε βάση το τηρούμενο...
Written on 22/03/2019, 09:11 by admin
diagwnismo-asepΚε Υπουργέ, Εν αναμονή της...
Written on 22/03/2019, 09:10 by admin
xabra-eoppepΑκόμη ένα θλιβερό επεισόδιο...
Written on 15/03/2019, 09:11 by admin
anakoinosi-synedrio-2019Συναδέλφισσες-...

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι