• AsybedroiTelos.jpg
  • DSC01472.JPG
  • slide-0.jpg
  • slide0.jpg
  • slide05.jpg
  • slide1.jpg
  • slide2.jpg
  • slide4.jpg
  • slide6.jpg
  • slide7.jpg

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η ΠΟΣΥΠ, με απόφαση του 34ου Συνεδρίου της,στηρίζει τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ στις 19-03-2019 για την αξιολόγηση. Σας παραθέτουμε την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ: ΑΠΟΦΑΣΗ…

Περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ 34ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ & ΦΩΤΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ 34ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ & ΦΩΤΟ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 34ο Eκλογααπολογιστικό  Συνέδριο της ΠΟΣΥΠ, στις 8 & 9 Απριλίου 2019 στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο NOVUS CITY HOTEL. Στο Συνεδριο απεύθυναν χαιρετισμό η Τομεάρχης Παδείας της…

Περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 34ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΣΥΠ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 34ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΣΥΠ

Με βάση το τηρούμενο πρωτόκολλο ψηφοφορίας: Α) Για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής βρέθηκαν: 66 ψηφοδέλτια, από τα οποία 65έγκυρα, 0 άκυρα, και 1λευκά. Β) Για την εκλογή…

Περισσότερα

Σ.Υ.Ε.Β.Ε-ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σ.Υ.Ε.Β.Ε-ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κατά της αρχαιρεσίες του ΣΥΕΒΕ στις 27 Απριλίου εκλέχθηκαν οι κάτωθι:   Παρλαβάντζας Γιώργος Βασιλειάδου Χρυσάνθη Παλούκος Παναγιώτης Παυλάκου Ειρήνη Μακρίδου Ελισάβετ Τσιγκισουρίδου Μαρία Ράμμου Ασημίνα   Για την ΠΟΣΥΠ…

Περισσότερα

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ ΓΙΑ ΕΟΠΠΕΠ

Κε Υπουργέ,

Η ΠΟΣΥΠ, επικοινωνεί μαζί σας για να καταγγείλει τις τροπολογίες που κατατέθηκαν προς ψήφιση στο νομοσχέδιο << Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλες διατάξεις >> και αφορούν στον ΕΟΠΠΕΠ.

Συγκεκριμένα:

Στις 08/02/2018 η ΠΟΣΥΠ και ο Σύλλογος Εργαζομένων στον ΕΟΠΠΕΠ είχαμε συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό κο Δ. Μπαξεβανάκη για τον Κανονισμό Λειτουργίας του ΕΟΠΠΕΠ, αλλά και για τα έργα και τις ημέρες στον Οργανισμό της Διευθύνουσας Συμβούλου του, κας Ελένης Γιαννακοπούλου.

Καταγγείλαμε στον κο Υφυπουργό ότι ο Κανονισμός Λειτουργίας του ΕΟΠΠΕΠ που συντάχθηκε ερήμην των εργαζομένων και εκδόθηκε με δική του Υπουργική Απόφαση με ΦΕΚ 4611/28-11-2017, είναι παράτυπος και παράνομος, διότι ο   Ν.4115/2013 άρθρο 25, ορίζει ότι ¨ο Κανονισμός Λειτουργίας του ΕΟΠΠΕΠ καταρτίζεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και των κατά περίπτωση συναρμόδιων Υπουργών¨

Προς επίρρωση των ανωτέρω προσκομίσαμε και έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας το οποίο πιστοποιεί ότι χρειάζεται Κοινή Υπουργική Απόφαση και με τον Υπουργό εργασίας, από τη στιγμή που υπάρχουν και εργασιακά θέματα.

            Ζητήσαμε από τον κο Υφυπουργό να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις που προσκομίσαμε να ανασταλεί προσωρινά, να τροποποιηθεί και να εκδοθεί ο Κανονισμός Λειτουργίας με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Αντ΄ αυτού, και αποδεχόμενος προφανώς την παρατυπία και παρανομία του εκδοθέντος Κανονισμού Λειτουργίας του ΕΟΠΠΕΠ, από τις 28-11-2017, κατέθεσε τροπολογία που αλλάζει και τροποποιεί το άρθρο 25 του Ν. 4115/2013 ως εξής << Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας καταρτίζεται ο Κανονισμός Λειτουργίας του ΕΟΠΠΕΠ>>, δηλαδή αποκλείοντας τους συναρμόδιους Υπουργούς.

           Για τα έργα και τις ημέρες στον ΕΟΠΠΕΠ της κας Γιαννακοπούλου, ενημερώσαμε διεξοδικά τον κο Υφυπουργό τόσο εμείς, όσο και αντιπροσωπία της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ που είχε συνάντηση μετά από εμάς με τον κο Μπαξεβανάκη, για το ίδιο ακριβώς θέμα.

Σημαντικό ζήτημα που αναδείξαμε είναι η παράτυπη – παράνομη απόφαση διορισμού της κας Γιαννακοπούλου στον ΕΟΠΠΕΠ, η οποία ήταν αποσπασμένη σε άλλη υπηρεσία, διορισμένη σε άλλη υπηρεσία και επιλέχθηκε στον ΕΟΠΠΕΠ ως Διευθύνουσα Σύμβουλος, χωρίς απόσπαση.

Επειδή ο κος Υφυπουργός αντιλήφθηκε, μετά από μήνες το πρόβλημα νομιμότητας του διορισμού της, αποφάσισε και κατέθεσε μία πραγματικά περίεργη τροπολογία ως προς το λεκτικό της, με την οποία ¨ δεν απαιτείται η απόσπαση στον ΕΟΠΠΕΠ για να διοριστεί δημόσιος υπάλληλος ως Διευθύνοντας Σύμβουλος του¨, έδωσε αναδρομική ισχύ 10μηνών δηλαδή από 01 . 01 .2017 στην απόφαση διορισμού (176968/Υ2/19.10-2017) της κας Γιαννακοπούλου και την τακτοποιεί και μετά την αποχώρηση της από τον ΕΟΠΠΕΠ, για να μην ψάχνει και που να παρουσιαστεί, τρία σε ένα!

Κε Υπουργέ,

Επειδή οι τροπολογίες αυτές μόνο ως ντροπολογίες μπορούν να χαρακτηριστούν, επειδή δεν συνάδουν με τη χρηστή διοίκηση, επειδή δεν συνάδουν με τη δική σας διοίκηση και επειδή έρχονται να καλύψουν καραμπινάτες παρατυπίες – παρανομίες που θα καταπέσουν στα δικαστήρια, σας καλούμε να τις αποσύρετε.

 

Δεν ξέρουμε αν το νομικό επιτελείο στο γραφείο του κου Υφυπουργού, γνωρίζει τι πράττει ή παραλείπει να πράξει, όμως είναι βέβαιο ότι εκθέτει πλέον και εσάς.

Κε Υπουργέ,

           Η ΠΟΣΥΠ και ο Σύλλογος των Εργαζομένων στον ΕΟΠΠΕΠ, ζητάμε άμεση συνάντηση μαζί σας, ώστε να ενημερωθείτε για τα πραγματικά γεγονότα στον ΕΟΠΠΕΠ, τα οποία μονοσήμαντα και διαστρεβλωμένα σας γνωστοποιούνται.

                                                          Για το Δ.Σ.

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    

       ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                        ΕΛΙΝΑ ΜΑΡΙΝΙΔΗ            

Τελευταίες Ανακοινώσεις

Written on 17/04/2019, 10:30 by admin
psifisma-ajiologigi-34o-synedrioΗ ΠΟΣΥΠ, με απόφαση του 34ου...
Written on 17/04/2019, 10:11 by admin
deltio-typou-34-synedrio-fotoΜε επιτυχία...
Written on 17/04/2019, 09:11 by admin
apotelesmata-ekloges-34oy-synedriouΜε βάση το τηρούμενο...
Written on 22/03/2019, 09:11 by admin
diagwnismo-asepΚε Υπουργέ, Εν αναμονή της...
Written on 22/03/2019, 09:10 by admin
xabra-eoppepΑκόμη ένα θλιβερό επεισόδιο...
Written on 15/03/2019, 09:11 by admin
anakoinosi-synedrio-2019Συναδέλφισσες-...
Written on 04/03/2019, 09:11 by admin
kinitopihsh-13-14-mistho-baeΑΔΕΔΥ: Κινητοποίηση για τον...

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι