ΠΟΣΥΠ - ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΠΕΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

σε σημερινή του ανακοίνωση ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, ανάβαλε την αυριανή του Γενική Συνέλευση, στις 26 09 2017,  ισχυριζόμενος τα κάτωθι:

α) ¨σήμερα 25/9/17 και ώρα 11:30 π.μ. επικοινώνησε μαζί μας ο Ι. Παπαγεωργόπουλος , μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και μας μετέφερε την ενημέρωση «ότι βρίσκεται σε διαβούλευση η Ε.Ε. με το Νομικό της Τμήμα με θέμα τη διασφάλιση της νομιμότητας της συμμετοχής των εργαζομένων στην προκηρυχθείσα αποχή – απεργία από τη διαδικασία της αξιολόγησης, κατόπιν και της ψήφισης της σχετικής τροπολογίας Γεροβασίλη». ¨ και

β) ¨Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας με την εγκυρότητα που μας διέπει και  λόγω της σοβαρότητας του θέματος, δεν πρόκειται να σας μεταφέρει καμία πληροφόρηση που δεν θα έχει ελεγχθεί καλά και δε θα διασφαλίζει πλήρως τα δικαιώματά σας.. . Επιπόλαιες ενέργειες για λόγους αυτοπροβολής και επίδειξης επαναστατικότητας δεν μας βρίσκουν σύμφωνους και δεν τις υιοθετούμε. Αντίθετα με την πρέπουσα προσοχή θα συνοδεύονται όλες μας οι ενέργειες, ώστε να μη θέσουμε σε κίνδυνο κανένα συνάδελφο. ¨

Είναι φανερό ότι εντέχνως, προσπαθούν να δημιουργήσουν ερωτηματικά και αμφιβολίες στους εργαζόμενους, για τη νομιμότητα της συμμετοχής μας στην απεργία - αποχή με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την έκβαση της αξιολόγησης στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΠΕΘ.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος παρακαλούμε να διευκρινιστεί, αν υπήρξε η επικοινωνία αυτή με τον συνάδελφο Παπαγεωργόπουλο και αν αυτή ήταν η στιχομυθία που αναπτύχθηκε .

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο Σύλλογος της Κεντρικής Υπηρεσίας έχει προχωρήσει σε διασπαστικές κινήσεις με τη δημιουργία μίας Ομοσπονδίας σφραγίδας στο χώρο μας και ότι προσπάθησε ανεπιτυχώς να παρεμποδίσει την Γενική Συνέλευση της ΠΟΣΥΠ που έγινε στο Υπουργείο Παιδείας  στις 21 09 2017, με την οποία αποφασίστηκε ομόφωνα, από όλα τα ΔΣ των Α/θμιων Συλλόγων μας αλλά και με τη συμμετοχή εργαζομένων από την Κεντρική Υπηρεσία,  η συνέχιση της απεργίας - αποχής από κάθε διαδικασία αξιολόγησης με ακόμη μεγαλύτερη ένταση.

Για το ΔΣ της ΠΟΣΥΠ

Ο Πρόεδρος