• slide-0.jpg
  • slide0.jpg
  • slide05.jpg
  • slide1.jpg
  • slide2.jpg
  • slide4.jpg
  • slide6.jpg
  • slide7.jpg

ΑΔΕΔΥ - Κήρυξη στάσης εργασίας Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

ΑΔΕΔΥ - Κήρυξη στάσης εργασίας Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Συνάδελφοι,  Η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019,από τις 11.00

Περισσότερα

ΑΔΕΔΥ - ΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΙΣ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 (2)

ΑΔΕΔΥ - ΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΙΣ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 (2)

Συνάδελφοι,  Σας προωθούμε την  απόφαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση σε όλο το Δημόσιο, 

Περισσότερα

Καταδίκη και καταγγελία της συνεχιζόμενης βίας εναντίον εργαζομένων από την κυβέρνηση

Καταδίκη και καταγγελία της συνεχιζόμενης βίας εναντίον εργαζομένων από την κυβέρνηση

Συνάδελφοι, Η ΠΟΣΥΠ  καταγγέλλει  και καταδικάζει τη συνεχιζόμενη βία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ,όπως αυτή εκδηλώνεται το τελευταίο διάστημα σε κάθε κινητοποίηση εργαζομένων, αλλά και όπως αυτή εκδηλώθηκε στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών για…

Περισσότερα

Μνημείο αντιδημοκρατικής διάταξης

Μνημείο αντιδημοκρατικής διάταξης

  Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστηµίου Αθηνών

Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία μας πραγματοποίησε έκτακτη γενική συνέλευση για την αξιολόγηση, με τα διοικητικά συμβούλια των πρωτοβαθμίων συλλόγων μας, με εργαζόμενους και Προϊσταμένους της Κεντρικής Υπηρεσίας και με την παρουσία μελών της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017 στο Υπουργείο Παιδείας.

Μετά την εισήγηση του Προέδρου της ΠΟΣΥΠ και τις τοποθετήσεις των συναδέλφων της ΑΔΕΔΥ, αλλά και των μελών των Δ.Σ. των Α/θμιων Συλλόγων μας, ακολούθησε συζήτηση και ομόφωνα αποφασίστηκε:

-        η συνέχιση της Απεργίας –Αποχής από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση των Ν. 4369/2016, στις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και σε όλους τους φορείς που εκπροσωπούνται από την ΠΟΣΥΠ.

-        η συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μας για την ακύρωση της αντιδημοκρατικής και απεργοσπαστικής επίθεσης της κυβέρνησης σε όλους τους εργαζόμενους, όπως αυτή υλοποιείται με την τροπολογία του κατέθεσε και ψήφισε η κ. Γεροβασίλη (ΦΕΚ 140 Α΄ 21-09-2017).

-        ο συντονισμός της δράσης μας με την ΑΔΕΔΥ, με συνδικαλιστικά και νομικά μέσα για τη διασφάλιση της Απεργίας – Αποχής και την προστασία των εργαζομένων και των Προϊσταμένων από τον εκβιασμό και τον εκφοβισμό που εισάγει η αντισυνταγματική τροπολογία.

Συνάδελφοι,

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προχώρησε τη διαδικασία της «αξιολόγησης», χωρίς καν να έχει υλοποιήσει το τμήμα του Ν.4369/2016 – νόμου που η σημερινή Κυβέρνηση ψήφισε – ως προς την επιλογή και τοποθέτηση των Προϊσταμένων, των Διευθυντών και των Γενικών Διευθυντών στη Δημόσια Διοίκηση. Επισημαίνουμε ότι προϊστάμενοι και διευθυντές που δεν έχουν κριθεί, θα κρίνουν τους υπόλοιπους κι αυτό αποτελεί ένα ακόμα στοιχείο αναξιοπιστίας της όλης διαδικασίας.

Υπάρχει σύνδεση της «αξιολόγησης» με το μισθολόγιο και δημιουργία διαφορετικών κατηγοριών αμειβόμενων υπαλλήλων στον ίδιο κλάδο, αφού προβλέπεται ταχύτερη μισθολογική εξέλιξη για τους «άριστους» και αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης για όλους όσοι αξιολογηθούν ως «ανεπαρκείς» ή «ακατάλληλοι» (άρθρο 12 Ν. 4354/2015).

Η «αξιολόγηση» σχετίζεται και με την κινητικότητα, όπως αναφέρεται στο σχετικό νόμο 4440/2016, ο οποίος προβλέπει υποχρεωτική μετακίνηση υπαλλήλων -ακόμη κι εκτός νομού-, αρκεί ο φορέας προέλευσης να έχει κάλυψη στο ελάχιστο 50% των θέσεών του.

Η αξιολόγηση εφαρμόζεται στις υπηρεσίες του ΥΠΠΕΘ την στιγμή που οι Περιφερειακές του Υπηρεσίες αλλά και μία σειρά από φορείς του στερούνται Οργανισμού, στοχοθεσίας και περιγραμμάτων θέσεων εργασίας.

Οι αξιολογητές μας, σε πολλές περιπτώσεις είναι εκπαιδευτικοί που κατέχουν θέση ευθύνης και οι οποίοι δεν αξιολογούνται με τις διατάξεις του Ν.4369/2016, ενώ οι συνάδελφοι τους αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στις υπηρεσίες μας θα αξιολογηθούν με τις ίδιες διατάξεις με εμάς (Εγκύκλιος Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης: ΔΙΔΑΔ/Φ.32.14/776/12486,17684/ 31-07-2017).

Συνάδελφοι,

Επίσης είναι προφανές, ότι οποιαδήποτε έμμεση ή άμεση δυσμενής διοικητική συνέπεια ή μέτρο ή διάκριση στην υπηρεσιακή κατάσταση εις βάρος των απεργών δημοσίων υπαλλήλων, εξαιτίας της συμμετοχής τους σε νομίμως κηρυχθείσα απεργιακή κινητοποίηση, είναι αντίθετη τόσο προς το Σύνταγμα όσο και προς τις εθνικές και υπερνομοθετικές διατάξεις, που προστατεύουν το δικαίωμα της απεργίας.

Συνεπώς, η μη εκπλήρωση της «υποχρέωσης αξιολόγησης», όταν οφείλεται σε συμμετοχή σε νομίμως προκηρυχθείσα απεργία δεν μπορεί να αποτελεί λόγο αποστέρησης από τους υπαλλήλους της δυνατότητας συμμετοχής σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3528/2007 και του ν. 3584/2007 ή σύμφωνα με άλλες γενικές ή ειδικές διατάξεις ή να επιφέρει οποιαδήποτε μορφή δυσμενούς (διοικητικής ή άλλης φύσης) συνέπειας σε βάρος του.

Συνάδελφοι,

    Για όλα τα παραπάνω, σας καλούμε σε συνέχιση και σε μαζική συμμετοχή στην Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία της αξιολόγησης, σας παραθέτουμε με συνημμένο έγγραφο μας την Γνωμοδότηση για την τροπολογία της Μαρίας Τσίπρα, Νομικής Συμβούλου της ΑΔΕΔΥ και σας επισυνάπτουμε δήλωση για τη συμμετοχή σας στην Απεργία - Αποχή ώστε να την υποβάλλεται στην οικεία Διεύθυνση ή Τμήμα Διοικητικού.

 Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                         ΕΛΙΝΑ ΜΑΡΙΝΙΔΗ

Τελευταίες Ανακοινώσεις

Written on 10/01/2019, 09:11 by admin
mnhmeio-antidimokratikhs-sivitanideios-2019  Στο σχέδιο νόμου του...
Written on 20/11/2018, 09:11 by admin
dieykolinsi-yphresiaka-symboulia-2018Κε Υπουργέ, Εκτός από τα πολλά...
Written on 12/11/2018, 09:11 by admin
symmetoxi-apergia-14-11-2018Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,...
Written on 02/11/2018, 09:11 by admin
kathmerini-apospaseis-2018Υπουργείο Παιδείας:...
Written on 02/11/2018, 09:11 by admin
synenteyksi-realfm-apospaseisΣυνέντευξη του Προέδρου της...
Written on 22/10/2018, 09:11 by admin
aithma-tropologias-kysdip Κε Υπουργέ, Η ΠΟΣΥΠ στις 08...

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι