• slide-0.jpg
  • slide0.jpg
  • slide05.jpg
  • slide1.jpg
  • slide2.jpg
  • slide4.jpg
  • slide6.jpg
  • slide7.jpg

Αίτημα άδειας διευκόλυνσης

Αίτημα άδειας διευκόλυνσης

Κε Υπουργέ, Εκτός από τα πολλά προβλήματα των εκλογών μας για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ( ΚΥΣΔΙΠ – ΠΥΣΔΙΠ ) που σας έχουμε επισημάνει, σας υπενθυμίζουμε ότι στις εκλογές του 2016…

Περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 14 11 2018

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 14 11 2018

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,                 Με απόφαση του Δ.Σ., η Ομοσπονδία μας συμμετέχει στην Γενική 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 και καλεί τα μέλη της, με ευθύνη…

Περισσότερα

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

Υπουργείο Παιδείας: Αποσπάσεις χωρίς έλεγχο, του Απόστολου Λακασά | Kathimerini: http://www.kathimerini.gr/993044/article/epikairothta/ellada/ypoyrgeio-paideias-apospaseis-xwris-elegxo

Περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΥΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΥΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ.

Συνέντευξη του Προέδρου της ΠΟΣΥΠ Σάββα Φωτιάδη, στον Realfm και στον Μάνο Νιφλή για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών.  https://drive.google.com/file/d/1P-ByNINPbhxahi6qaMgKxLVkkzQyN5nE/view?usp=sharing

Περισσότερα

Απάντηση της ΠΟΣΥΠ στον ΠΔΕ Κ. Μακεδονίας με επιστολή στον υπουργό Παιδείας

Κε Υπουργέ,    

Στις 24 Αυγούστου 2017 η ΠΟΣΥΠ, ως όφειλε εξαιτίας της συμμετοχής της στην απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ και της υποχρέωσης της να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων, κατήγγειλε τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κο Ανανιάδη για την προσπάθεια του να εφαρμόσει, με ανορθόδοξο μάλιστα τρόπο, μέσω των προσωπικών emails,  ιδιότυπες διαδικασίες αξιολόγησης στην Υπηρεσία του (συνημμένο 1).

Ο κος Ανανιάδης στις 29 Αυγούστου απάντησε στην ΠΟΣΥΠ, μέσα από το εκπαιδευτικό site Esos, χωρίς να στείλει την απάντηση του στη Ομοσπονδία, με ένα λιβελλογράφημα ευρισκόμενος προφανώς σε παραληρηματική  κατάσταση.

Για τις ύβρεις και τις συκοφαντικές αναφορές του στην ΠΟΣΥΠ και στον Πρόεδρο της, θα κληθεί ή να τις αποδείξει ή να ζητήσει συγνώμη.

Για το περιεχόμενο του λιβελλογραφήματός του, που αφορά στην υπεράσπιση της ενέργειάς του, μας δικαιώνει πλήρως, διότι παραδέχεται την προσπάθεια του μέσω του προγραμματισμού να συντονίσει τα τμήματα, αλλά δεν λέει κουβέντα για τον απολογισμό, ο οποίος παραπέμπει στον έλεγχο και την αξιολόγηση.  

Η ΠΟΣΥΠ θεωρεί το θέμα της αξιολόγησης μείζον, όχι τώρα, όπως συκοφαντικά ισχυρίζεται ο κος Ανανιάδης, αλλά ήδη από το 2013, οπότε πρωτοστάτησε και στην ακύρωση της προηγούμενης αξιολόγησης, με εξώδικα, καταγγελίες και παραστάσεις διαμαρτυρίας, διότι αυτό επιβάλλεται και από τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στις υπηρεσίες μας και τις αναλύουμε στο αιτιολογικό της συμμετοχής μας στην απεργία- αποχή.

Στο γραφείο μας στο Υπουργείο θα βρείτε τα κενά φύλλα αξιολόγησης των εργαζομένων, της εποχής Μητσοτάκη, παρά τις απειλές και τις πιέσεις, των αντίστοιχων διοικούντων.   

Κε Υπουργέ

Ο κος Ανανιάδης έστειλε την υβριστική του επιστολή, την ίδια ώρα που εμείς είχαμε την δίωρη εποικοδομητική μας συνάντηση στο Υπουργείο και προσπαθούσαμε να βρούμε λύσεις για τα τεράστια προβλήματα της διοίκησης.

Προφανώς η επιστολή του αποτελεί και προσβολή και προς το δικό σας πρόσωπο, αφού δέχεστε και συνομιλείτε και μάλιστα σε άριστο κλίμα, με μία Ομοσπονδία και τα μέλη της, που κατά τον κο Ανανιάδη, «στήνουν διαρκώς ένα δικό τους παρακράτος, όπως συνηθίζουν τόσες δεκαετίες».

Κε Υπουργέ,

Όταν ο κος Ανανιάδης επιτίθεται με αυτή την εμπάθεια και αυτό το ύφος, και μάλιστα όχι μόνο στην Ομοσπονδία μας και τα μέλη της αλλά στο σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος, εξαπολύοντας συκοφαντίες, ύβρεις και αναπόδεικτες αξιολογικές κρίσεις, φανταστείτε τι είδους διοίκηση ασκεί στην υπηρεσία του και τι κλίμα επικρατεί σε αυτήν.

Δεν θα τον ακολουθήσουμε στον κατήφορό του. Η φρασεολογία που χρησιμοποιεί στην επιστολή του και οι πρακτικές που εφαρμόζει στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τον χαρακτηρίζουν.

Ο κος Ανανιάδης πλέον δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο για την διοίκηση και την υπηρεσία του, αλλά εξελίσσεται σε πρόβλημα τόσο για την κυβερνητική πολιτική όσο και για εσάς τον ίδιο, διότι εκπέμπει εδώ και καιρό μηνύματα διαφορετικά από τα δικά σας, στο επίπεδο της δημοκρατικής και προοδευτικής διακυβέρνησης.

Ως πολιτικός του Προϊστάμενος, είστε ο αρμόδιος να παρέμβετε.

 

 

 Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                         ΕΛΙΝΑ ΜΑΡΙΝΙΔΗ

Τελευταίες Ανακοινώσεις

Written on 20/11/2018, 09:11 by admin
dieykolinsi-yphresiaka-symboulia-2018Κε Υπουργέ, Εκτός από τα πολλά...
Written on 12/11/2018, 09:11 by admin
symmetoxi-apergia-14-11-2018Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,...
Written on 02/11/2018, 09:11 by admin
kathmerini-apospaseis-2018Υπουργείο Παιδείας:...
Written on 02/11/2018, 09:11 by admin
synenteyksi-realfm-apospaseisΣυνέντευξη του Προέδρου της...
Written on 22/10/2018, 09:11 by admin
aithma-tropologias-kysdip Κε Υπουργέ, Η ΠΟΣΥΠ στις 08...
Written on 18/10/2018, 09:11 by admin
apergia-15102018ΑΠΟΦΑΣΗ για 24ωρη απεργία σε...
Written on 08/10/2018, 10:11 by admin
kataggelia-gia-tropologia-kysdip Η ΠΟΣΥΠ στις 19 Σεπτεμβρίου 2018...

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι