• slide-0.jpg
  • slide0.jpg
  • slide05.jpg
  • slide1.jpg
  • slide2.jpg
  • slide4.jpg
  • slide6.jpg
  • slide7.jpg

Αίτημα άδειας διευκόλυνσης

Αίτημα άδειας διευκόλυνσης

Κε Υπουργέ, Εκτός από τα πολλά προβλήματα των εκλογών μας για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ( ΚΥΣΔΙΠ – ΠΥΣΔΙΠ ) που σας έχουμε επισημάνει, σας υπενθυμίζουμε ότι στις εκλογές του 2016…

Περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 14 11 2018

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 14 11 2018

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,                 Με απόφαση του Δ.Σ., η Ομοσπονδία μας συμμετέχει στην Γενική 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 και καλεί τα μέλη της, με ευθύνη…

Περισσότερα

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

Υπουργείο Παιδείας: Αποσπάσεις χωρίς έλεγχο, του Απόστολου Λακασά | Kathimerini: http://www.kathimerini.gr/993044/article/epikairothta/ellada/ypoyrgeio-paideias-apospaseis-xwris-elegxo

Περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΥΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΥΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ.

Συνέντευξη του Προέδρου της ΠΟΣΥΠ Σάββα Φωτιάδη, στον Realfm και στον Μάνο Νιφλή για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών.  https://drive.google.com/file/d/1P-ByNINPbhxahi6qaMgKxLVkkzQyN5nE/view?usp=sharing

Περισσότερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. της ΠΟΣΥΠ συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό κ. Γαβρόγλου και συζήτησε μαζί του τα θέματα αιχμής της διοίκησης της εκπαίδευσης, ζητώντας απαντήσεις και λύσεις για τα προβλήματα του κλάδου μας, τα οποία είναι εκκρεμή εδώ και πολύ καιρό.

Η συνάντηση, που διήρκεσε περισσότερο από 1,5 ώρα,πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, με τον Υπουργό να δείχνει διατεθειμένος να επιταχύνει τις διαδικασίες για την επίλυση πολλών από αυτά, αλλά και να ενημερωθεί περαιτέρω και για τα θέματα των εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου, όπως της Εθνικής Βιβλιοθήκης και των Γενικών Αρχείων του Κράτους, με τα Δ.Σ. των οποίων θα συναντηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου 2017, εγκαινιάζοντας τις συναντήσεις του με τους εποπτευόμενους φορείς που είναι μέλη της ΠΟΣΥΠ.

Για τον Οργανισμό του ΥΠΠΕΘ ο Υπουργός ενημέρωσε την Ομοσπονδία ότι έχει πάρει τη τελική του μορφή, έχει σταλεί στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για να ακολουθήσει το ΣτΕ και η δημοσίευση του ΠΔ του νέου Οργανισμού μέχρι τον Δεκέμβριο.

Για θέματα του Οργανισμού που παραμένουν σε εκκρεμότητα και θα πρέπει να αποσαφηνιστούν με νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, δεσμεύτηκε ότι στα μέσα Οκτωβρίου θα έχουν ληφθεί αποφάσεις, τις οποίες θα μας γνωστοποιήσει σε συνάντηση που θα έχουμε τότε.

Για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών σε Περιφερειακές Υπηρεσίες και σε φορείς,αλλά και στην ΚΥ, εκκρεμεί απάντηση του ΝΣΚ σε ερώτημα της διοίκησης για τη βαθμολογική κατάταξη τους, το οποίο αναμένεται να απαντηθεί εντός των ημερών, οπότε και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για τις μετατάξεις που εγκρίθηκαν από το ΚΥΣΔΙΠ το Δεκέμβριο του 2016 και θα ακολουθήσουν και άλλες.

Από μεριάς της Ομοσπονδίας μας τέθηκε ξανά στον Υπουργό το θέμα των λειτουργικών δαπανών των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και η αναγκαιότητα ύπαρξης αυτόνομων προϋπολογισμών για αυτές και σύντομα πιστεύουμε ότι θα υπάρχουν θετικές εξελίξεις.

Ο κ. Γαβρόγλου δεσμεύτηκε ότι θα υπάρχει διαρκής διάλογος και συνεννόηση με την Ομοσπονδία για όλα τα θέματα της διοίκησης.

Τέλος τέθηκαν και ορισμένα ακόμη ζητήματα για τα οποία θα υπάρχει ανοικτή επικοινωνία και διαβούλευση με την ΠΟΣΥΠ, για την επίλυσή τους.

Το ΔΣ της ΠΟΣΥΠ, εκτιμώντας ως θετική τη συνάντησή της με τον Υπουργό, και παραχωρώντας πίστωση χρόνου για την υλοποίηση των δεσμεύσεων, θα συμβάλει θετικά στο βαθμό που της αναλογεί και θα εντείνει τις προσπάθειες της, με προτάσεις και παρεμβάσεις, για την επίλυση των μεγάλων θεσμικών προβλημάτων της διοίκησηςτης εκπαίδευσης.

Τελευταίες Ανακοινώσεις

Written on 20/11/2018, 09:11 by admin
dieykolinsi-yphresiaka-symboulia-2018Κε Υπουργέ, Εκτός από τα πολλά...
Written on 12/11/2018, 09:11 by admin
symmetoxi-apergia-14-11-2018Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,...
Written on 02/11/2018, 09:11 by admin
kathmerini-apospaseis-2018Υπουργείο Παιδείας:...
Written on 02/11/2018, 09:11 by admin
synenteyksi-realfm-apospaseisΣυνέντευξη του Προέδρου της...
Written on 22/10/2018, 09:11 by admin
aithma-tropologias-kysdip Κε Υπουργέ, Η ΠΟΣΥΠ στις 08...
Written on 18/10/2018, 09:11 by admin
apergia-15102018ΑΠΟΦΑΣΗ για 24ωρη απεργία σε...
Written on 08/10/2018, 10:11 by admin
kataggelia-gia-tropologia-kysdip Η ΠΟΣΥΠ στις 19 Σεπτεμβρίου 2018...

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι