• slide-0.jpg
  • slide0.jpg
  • slide05.jpg
  • slide1.jpg
  • slide2.jpg
  • slide4.jpg
  • slide6.jpg
  • slide7.jpg

ΑΔΕΔΥ - Κήρυξη στάσης εργασίας Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

ΑΔΕΔΥ - Κήρυξη στάσης εργασίας Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Συνάδελφοι,  Η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019,από τις 11.00

Περισσότερα

ΑΔΕΔΥ - ΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΙΣ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 (2)

ΑΔΕΔΥ - ΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΙΣ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 (2)

Συνάδελφοι,  Σας προωθούμε την  απόφαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση σε όλο το Δημόσιο, 

Περισσότερα

Καταδίκη και καταγγελία της συνεχιζόμενης βίας εναντίον εργαζομένων από την κυβέρνηση

Καταδίκη και καταγγελία της συνεχιζόμενης βίας εναντίον εργαζομένων από την κυβέρνηση

Συνάδελφοι, Η ΠΟΣΥΠ  καταγγέλλει  και καταδικάζει τη συνεχιζόμενη βία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ,όπως αυτή εκδηλώνεται το τελευταίο διάστημα σε κάθε κινητοποίηση εργαζομένων, αλλά και όπως αυτή εκδηλώθηκε στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών για…

Περισσότερα

Μνημείο αντιδημοκρατικής διάταξης

Μνημείο αντιδημοκρατικής διάταξης

  Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστηµίου Αθηνών

Περισσότερα

Αναξιοπιστία και αδιαφορία

Κύριε Υπουργέ,


            Από τις 04 Μαΐου 2017 η ΠΟΣΥΠ, ζητάει συνάντηση μαζί σας, καθώς εδώ και 8 μήνες, από τη προηγούμενη συνάντησή μας, στις 23 Νοεμβρίου 2016, κανένα από τα ανοιχτά θέματα της διοίκησης της εκπαίδευσης, που είχαμε θέσει υπόψη σας, δεν έχει διευθετηθεί.

Χθες διαβάσαμε με έκπληξη, στην απαντητική σας επιστολή προς τον ΣΥΚΥΥΠ, ότι οι λειτουργικές δαπάνες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης θα συνεχίσουν να καλύπτονται από τις αιρετές Περιφέρειες, διότι ¨υπάρχει ρητή πρόβλεψη του «Καλλικράτη» (ν.3852/2010) οι πάσης φύσεως λειτουργικές δαπάνες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης καταβάλλονται από τις 13 αιρετές/διοικητικές Περιφέρειες (του Υπουργείου Εσωτερικών)¨, αυτή τη ρητή πρόβλεψη θα θέλαμε να μας πείτε που την βρήκατε;

Παρά την παραπάνω αστοχία σας, στη μία και μοναδική μας συνάντηση αναγνωρίσατε το δίκαιο του αιτήματός μας, χωρίς όμως να πράξετε τίποτα.

Αδιαφορείτε όχι μόνο για το αίτημα μας, αλλά αδιαφορείτε και για τα αιτήματα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (385/05-04-2017) και της Περιφέρειας Αττικής (20816/30-01-2017) προς εσάς, όπου όχι μόνο αιτούνται τη μεταφορά όλων των λειτουργικών δαπανών από τις Περιφέρειες στο Υπουργείο, αλλά σας έστειλαν και τη σχετική νομοθετική διάταξη και την αιτιολογική της έκθεση.

Κε Υπουργέ είτε αδιαφορείτε, είτε δεν μπορείτε!

Εξίσου σημαντικό το διάστημα αυτό, είναι το θέμα της στελέχωσης των υπηρεσιών μας με μόνιμο διοικητικό προσωπικό, όπου εκκρεμούν εδώ και χρόνια εκατοντάδες αιτήσεις μετάταξης για τις οποίες ακολουθείται παρελκυστική πολιτική τόσο από εσάς όσο και από τη διοίκηση, με αποκορύφωμα τις 61 μετατάξεις για τις Περιφερειακές Υπηρεσίες και τις 70 για την Κεντρική Υπηρεσία.

Παρά τις διαβεβαιώσεις σας, τον Νοέμβριο του 2016 ότι είχατε ήδη δώσει εντολή στη διοίκηση, να προχωρήσουν, σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα της ΠΟΣΥΠ με τον προκάτοχό σας Υπουργό κ. Φίλη, οι μετατάξεις για τις Περιφερειακές Υπηρεσίες και τους φορείς και ότι την ίδια εντολή θα δίνατε άμεσα και για 70 περίπου μετατάξεις στην Κεντρική Υπηρεσία, τίποτα δεν προχώρησε.

Αντί αυτών:

Υλοποιείτε και εσείς, την διαχρονική τακτοποίηση του πελατειακού κράτους με τις εκατοντάδες αποσπάσεις εκπαιδευτικών στη διοίκηση, με τις Υ.Α. που υπογράψατε και τις εκατοντάδες αποσπάσεις που θα υπογράψετε το επόμενο διάστημα.

Υλοποιείτε μόνον τις μετατάξεις εκπαιδευτικών στα Πανεπιστήμια και έχετε δώσει ρητή εντολή στη διοίκηση να έχει υλοποιήσει τις περίπου 500 μετατάξεις εκπαιδευτικών σε θέσεις διοίκησης και ΕΔΙΠ μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου 2017.

Είστε Υπουργός Παιδείας ή Υπουργός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης!

 Τέλος, εκκρεμούν και μία σειρά προβλημάτων για τα οποία είτε σας έχουμε ενημερώσει, είτε σας έχουμε αιτηθεί και τα οποία ακόμη παραμένουν άλυτα και αναπάντητα, όπως:

- στο θέμα του Οργανισμού δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφόρηση προς την ΠΟΣΥΠ εδώ και εβδομάδες και είδαμε αλλαγές και προσθήκες στο μέρος των Περιφερειακών Υπηρεσιών, από την αποστολή σχεδίου του από τη διοίκηση για το θέμα των περιγραμμάτων των θέσεων εργασίας, για τις οποίες αλλαγές και προσθήκες θέλουμε διευκρινήσεις και καθαρές θέσεις.

Και βεβαίως δεν γνωρίζουμε τίποτα για τις αλλαγές και προσθήκες στο μέρος του Οργανισμού για την Κεντρική Υπηρεσία.

 - στο θέμα της ισότιμης συμμετοχής των διοικητικών υπαλλήλων σε όλες τις θέσεις ευθύνης από τις οποίες είναι μέχρι σήμερα αποκλεισμένοι, πχ των Διευθυντών και Υποδιευθυντών ΙΕΚ.

Αίτημα το οποίο αγνοήσατε τόσο εσείς, όσο και ο αρμόδιος Υφυπουργός!

Κε Υπουργέ,

Επειδή μάλλον έχετε άλλες προτεραιότητες από τη διοίκηση της εκπαίδευσης, επειδή μάλλον επιλέξατε για εμάς τις ανέξοδες υποσχέσεις και επειδή μάλλον σας είναι αδιάφορο να ορίσετε συνάντηση μαζί μας, για τα τόσο σοβαρά θέματα μας, σας ορίζουμε εμείς από σήμερα συνάντηση στη πόρτα του Υπουργείου στις 11 Σεπτεμβρίου 2017.    

Αν νομίζετε ότι θα υποχωρήσουμε, ρωτήστε τον προκάτοχο σας Υπουργό κο Φίλη.

Αν θελήσετε να μας ψέξετε για την ημερομηνία της κινητοποίησής μας, όπως κάνατε στην συνάντηση μας για την περσινή μας κινητοποίηση, να αναλογιστείτε τις ευθύνες και τις πρακτικές σας, απέναντι στη διοίκηση της εκπαίδευσης και στον συνδικαλιστικό της φορέα.

 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                         ΕΛΙΝΑ ΜΑΡΙΝΙΔΗ

Τελευταίες Ανακοινώσεις

Written on 10/01/2019, 09:11 by admin
mnhmeio-antidimokratikhs-sivitanideios-2019  Στο σχέδιο νόμου του...
Written on 20/11/2018, 09:11 by admin
dieykolinsi-yphresiaka-symboulia-2018Κε Υπουργέ, Εκτός από τα πολλά...
Written on 12/11/2018, 09:11 by admin
symmetoxi-apergia-14-11-2018Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,...
Written on 02/11/2018, 09:11 by admin
kathmerini-apospaseis-2018Υπουργείο Παιδείας:...
Written on 02/11/2018, 09:11 by admin
synenteyksi-realfm-apospaseisΣυνέντευξη του Προέδρου της...
Written on 22/10/2018, 09:11 by admin
aithma-tropologias-kysdip Κε Υπουργέ, Η ΠΟΣΥΠ στις 08...

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι