Επιστολή αποχώρησης Συλλόγου Υπαλλήλων Κ.Υ. από την ΠΟΣΥΠ

Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, με λύπη έλαβε την επιστολή σας, με την οποία επιχειρείτε να υλοποιήσετε, προσχηματικά με το θέμα του Οργανισμού, μία απειλή την οποία εκτοξεύετε περιοδικά εδώ και 3 χρόνια, μετά την παραίτηση από τη προεδρία της ΠΟΣΥΠ της συναδέλφου Τόνιας Μητσοτάκη.

Επιχειρείτε σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο με όλα τα θέματα του κλάδου μας ανοιχτά,  να αποδυναμώσετε όχι μόνο την Ομοσπονδία αλλά πολύ περισσότερο τους ίδιους τους εργαζόμενους της Κεντρικής Υπηρεσίας, που θα βρεθούν όχι μόνο εκτός της συνδικαλιστικής ομπρέλας της ΠΟΣΥΠ αλλά και αυτής της ΑΔΕΔΥ.

Μας ενημερώνετε για την απόφαση της Γενικής σας Συνέλευσης στις 07/03/2017,  την οποία αμφισβήτησαν ευθέως ως προς εγκυρότητα της, στο τελευταίο Δ.Σ. της ΠΟΣΥΠ στις 23/03/2017, εκπρόσωποι εργαζομένων του Συλλόγου σας που συμμετείχαν και την οποία και εμείς δεν μπορούμε να αποδεχτούμε μόνο με την επιστολή σας και χωρίς τα νόμιμα και ενυπόγραφα συνοδευτικά έγγραφα της Γενικής σας Συνέλευσης.

Επίσης στο τελευταίο μας Δ.Σ. στις 23/03/2017 που μας εκθέσατε τις θέσεις, τις απόψεις και τις πρωτοβουλίες σας, το σύνολο του ΔΣ της ΠΟΣΥΠ αναγνώρισε το εύλογο δικαίωμα σας, να αγωνίζεστε για τις θέσεις και τις αποφάσεις του Συλλόγου και των εργαζομένων που εκπροσωπείτε αλλά σας γνωστοποίησε  ότι στη παρούσα φάση το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, δε μπορεί να παρεκκλίνει από τις αποφάσεις του τελευταίου Συνεδρίου της ΠΟΣΥΠ, που ρητά αναφέρονταν σε Ενιαίο Οργανισμό για το Υπουργείο Παιδείας με  κατοχύρωση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, διασφάλιση του αμετάθετου, και του δικαιώματος των υπαλλήλων να μην μετατίθενται/μετακινούνται χωρίς αίτησή τους. Απόφαση συνεδρίου αλλάζει μόνο με νέα απόφαση συνεδρίου, όπως και εσείς  αποδεχτήκατε στο Δ.Σ..

Σας επισημάναμε,  ότι η  ΠΟΣΥΠ δεν θα επιτρέψει καθοιονδήποτε τρόπο μία δυσμενή  μεταχείριση ή μετακίνηση υπαλλήλου, είτε υπηρετεί στη Κ.Υ., είτε στις Περιφερειακές Υπηρεσίες ή στους εποπτευόμενους φορείς.

Έπειτα στο προσεχές διάστημα, όπως δήλωσε στη Συνέλευση σας, ο Γενικός Γραμματέας κος Παντής και πριν το επικείμενο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, θα δοθεί ένα σχέδιο Οργανισμού το οποίο, θα το αξιολογήσουμε και μπορεί να το διορθώσουμε όπου δεν διασφαλίζονται τα συμφέροντα του συνόλου των εργαζομένων ή στην αντίθετη περίπτωση να το απορρίψουμε στο σύνολο του και να το αντιμετωπίσουμε τόσο συνδικαλιστικά - αγωνιστικά όσο και νομικά.

Συνάδελφοι,

Σας καλούμε ακόμη και τώρα να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας, να θέσετε τα προβλήματα στη σωστή τους βάση, να ψάξετε τον εχθρό εκτός των τειχών της Ομοσπονδίας και να βαδίσουμε ενωτικά και συντεταγμένα για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του κλάδου μας και όχι διασπασμένοι στη βάση των προσωπικών και συνδικαλιστικών μας αδιεξόδων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Η ΑΝ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                                     ΕΛΙΝΑ ΜΑΡΙΝΙΔΗ