• AsybedroiTelos.jpg
 • DSC01472.JPG
 • slide-0.jpg
 • slide0.jpg
 • slide05.jpg
 • slide1.jpg
 • slide2.jpg
 • slide4.jpg
 • slide6.jpg
 • slide7.jpg

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

    Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ) σας εύχεται ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ & ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!    

Περισσότερα

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΣΥΠ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΣΥΠ

       Σας γνωρίζουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας που προέκυψε μετά

Περισσότερα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η ΠΟΣΥΠ, με απόφαση του 34ου Συνεδρίου της,στηρίζει τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ στις 19-03-2019 για την αξιολόγηση. Σας παραθέτουμε την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ: ΑΠΟΦΑΣΗ…

Περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ 34ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ & ΦΩΤΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ 34ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ & ΦΩΤΟ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 34ο Eκλογααπολογιστικό  Συνέδριο της ΠΟΣΥΠ, στις 8 & 9 Απριλίου 2019 στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο NOVUS CITY HOTEL. Στο Συνεδριο απεύθυναν χαιρετισμό η Τομεάρχης Παδείας της…

Περισσότερα

Καταγγελία-καταδίκη της τραμπουκικής επίθεσης από μέλη της Χρυσής Αυγής στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας, με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου,  καταγγέλλει το όργιο τρομοκρατίας και εκφοβισμού που έζησαν την Τρίτη, 17 Γενάρη 2017 εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του Νέου Ικονίου στο Πέραμα, καταδικάζοντας απερίφραστα την επίθεση μελών της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο, με σκοπό να τρομοκρατήσουν γονείς και δασκάλους, με αφορμή την απόφαση για τη λειτουργία του σχολείου ως Δομής Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (Δ.Υ.Ε.Π.).

Παρά την αντίσταση των εκπαιδευτικών, οι θρασύδειλοι χρυσαυγίτες εισέβαλλαν στο χώρο του σχολείου, μέσα στον οποίο γρονθοκόπησαν και προπηλάκισαν γονείς και εκπαιδευτικούς, μπροστά στα έντρομα μάτια μαθητών του ολοήμερου προγράμματος, αλλά και τα αδιάφορα βλέμματα των ελάχιστων αστυνομικών που βρίσκονταν εκεί, παρά την σοβαρότητα της κατάστασης.Με την αποφασιστική στάση εκπαιδευτικών και γονέων βγήκαν έξω από το σχολείο όπου συνέχισαν να χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, με πρόσχημα την ασφάλεια και την υγεία των ελληνόπουλων, με ψευδείς και παραπλανητικές διαδόσεις για τα παιδιά των προσφύγων και απειλές ενάντια σε εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η τραμπούκικη επίθεση της Χ.Α.με την επανεμφάνιση ομάδων κρούσης («ταγμάτων εφόδου») και μάλιστα σε σχολικό χώρο και μπροστά σε μικρά παιδιά, δείχνει πόσο έχει αποθρασυνθεί η ναζιστική συμμορία που τολμά να ξαναεμφανίζεται με τον ίδιο εγκληματικό τρόπο και στα ίδια μέρη όπου έχει κάνει δολοφονικές επιθέσεις για τις οποίες δικάζεται (επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες και στα μέλη του ΠΑΜΕ, δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο γειτονικό Κερατσίνι).Δεν ξεχνάμε ότι ήταν οι πρώτοι που ίδρυσαν τα δουλεμπορικά γραφεία για να δουλεύουν τζάμπα οι Έλληνες, προσπαθώντας να αξιοποιήσουν την κρίση και την εξαθλίωση του λαού, για να χύσουν το φασιστικό και εθνικιστικό δηλητήριο. Τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι εχθρός μας είναι τα κατατρεγμένα και ξεριζωμένα προσφυγόπουλα και όχι εκείνοι που κάνουν πολέμους, πότε με στρατιωτικά και πότε με οικονομικά μέσα. Βέβαια τι να περιμένουμε από τους υμνητές του Χίτλερ…

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης, γιατί με τη στάση της αποθρασύνει τη Χ.Α. Τη νομιμοποιεί, όπως με τη συμμετοχή της στη φιέστα στο Καστελόριζο μαζί με κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές, την ίδια ώρα που έχει επιτρέψει να μετατραπεί η δίκη σε ατελείωτο σήριαλ, με αποτέλεσμα την ελεύθερη δράση των υπόδικων χρυσαυγιτών.

Από την πρώτη στιγμή, ο λαός μας, που έχει βιώσει την προσφυγιά, παρά τη φτώχεια και την ανεργία, στήριξε υλικά και ηθικά, τους πρόσφυγες και διεκδικεί-αυτό που θέλουν κι οι ίδιοι- τη λήψη κατάλληλων μέτρων, ώστε να φτάσουν ασφαλείς και γρήγορα στον προορισμό τους, καθώς και όσο βρίσκονται στην Ελλάδα να ζουν ανθρώπινα. Όποιος νοιάζεται για τα παιδιά στο Πέραμα, νοιάζεται και για τα παιδιά όλου του κόσμου, δεν τα θέλει πνιγμένα στο Αιγαίο, δεν τα θέλει στις σκηνές, στα χιόνια και το κρύο, δεν τα θέλει φοβισμένα, αμόρφωτα και πεινασμένα.Για τα δικά μας προβλήματα δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το κεφαλαιοκρατικό σύστημα της εκμετάλλευσης, που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους και μαζικούς ξεριζωμούς.

 

ΗΠ.Ο.Σ.Υ.Π. καλεί το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, διοικητικούς υπαλλήλους, να απομονώσουν τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές και να αγκαλιάσουν τα παιδιά του πολέμου, της φτώχειας και της προσφυγιάς.

 • Οι φασιστικές επιθέσεις δεν πρέπει και δεν θα μείνουν αναπάντητες!
 • Όλοι μαζί αντιμετωπίζουμε αποφασιστικά τη φασιστική και ρατσιστική δράση της Χρυσής Αυγής. Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει!
 • Δεν τρομοκρατούμαστε από τους φασίστες – δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.
  • Αγωνιζόμαστε για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, πατρίδας.
  • Ζητάμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης για όλα τα προσφυγόπουλα.
  • Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους φασίστες.
  • Δυναμώνουμε την πάλη μας για να σταματήσουν οι πόλεμοι που σπέρνουν το θάνατο και την προσφυγιά.

 

 

 

Για το Δ.Σ.

 

 

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

   ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΥ 

 

Τελευταίες Ανακοινώσεις

Written on 24/04/2019, 10:40 by admin
kalo-pasxa-2019    Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας...
Written on 24/04/2019, 10:30 by admin
sygkrotisi-dioikitikoy-symboulioy-2019       Σας γνωρίζουμε ότι το...
Written on 17/04/2019, 10:30 by admin
psifisma-ajiologigi-34o-synedrioΗ ΠΟΣΥΠ, με απόφαση του 34ου...
Written on 17/04/2019, 10:11 by admin
deltio-typou-34-synedrio-fotoΜε επιτυχία...
Written on 17/04/2019, 09:11 by admin
apotelesmata-ekloges-34oy-synedriouΜε βάση το τηρούμενο...
Written on 22/03/2019, 09:11 by admin
diagwnismo-asepΚε Υπουργέ, Εν αναμονή της...
Written on 22/03/2019, 09:10 by admin
xabra-eoppepΑκόμη ένα θλιβερό επεισόδιο...
Written on 15/03/2019, 09:11 by admin
anakoinosi-synedrio-2019Συναδέλφισσες-...

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι