24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Μαρούσι  18-11-2016

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Η  Π.Ο.Σ.Υ.Π.  καλεί τους Συλλόγους- Μέλη  της  και τους εργαζόμενους στο Υπουργείο Παιδείας  να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016.

Συνάδελφοι,

Μετά από έξι (6) χρόνια εφαρμογής νεοφιλελεύθερων πολιτικών σκληρής λιτότητας και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. με την υλοποίηση του 3ου Μνημονίου συνεχίζει το καταστροφικό έργο που οδηγεί σε πρωτοφανείς για την χώρα απώλειες εισοδημάτων και δικαιωμάτων καθώς και στο ξεπούλημα του Δημόσιου και Εθνικού πλούτου.

Το επόμενο διάστημα θα πρέπει και πάλι να μας βρει ενωμένους και αποφασιστικούς να διεκδικήσουμε το αυτονόητο. Τη δουλειά μας, το μισθό μας, τη σύνταξή μας, την υγειονομική μας περίθαλψη, το μέλλον των παιδιών μας, την ίδια μας τη ζωή!!!

Συνάδελφοι,

Με αρχή την επαναξιολόγηση των δομών, που θα είναι η δικαιολογία και η δήθεν «τεκμηρίωση» για τα νέα οργανογράμματα Υπουργείων και την κατάργηση φορέων του Δημοσίου, θα περάσει η σκυτάλη στην «αξιολόγηση» των εργαζομένων, με ατομική στοχοθεσία, που θα ξεκινάει, ωστόσο, από τους στόχους των Υπουργών. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την κινητικότητα των υπαλλήλων, που διευκολύνεται από την εφαρμογή όλης της μνημονιακής νομοθεσίας που κληρονόμησε και διατηρεί η κυβέρνηση, αφού έχει δημιουργήσει τον «κρατικό υπάλληλο» και έχει καταργήσει τις κενές οργανικές θέσεις. Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι θα υποχρεωθούν τελικά να μετακινούνται σύμφωνα με τις ανάγκες του νέου, επιτελικού Δημοσίου.

Σταδιακά, με τις μετακινήσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες θα αλλάζουν και οι σχέσεις εργασίας. Θα ακολουθούν, έτσι, την απόλυτη «ευελιξία» που έχει καθιερωθεί πλέον και στο Δημόσιο, με τους συμβασιούχους που ήδη περνάνε σαν διαδοχικά κύματα από τις θέσεις που παλιότερα είχαν μόνιμοι υπάλληλοι.

Για το επόμενο διάστημα κυβέρνηση και δανειστές ετοιμάζουν νέες ανατροπές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

Ας τους σταματήσουμε !  ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στη Γενική Απεργία!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                                     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΥ