Η Πολιτική και Υπηρεσιακή Ηγεσία του ΥΠΑΙΘ απέναντι στους Υπαλλήλους και στην Λογική!

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Σάββατο, 14 Μαΐου 2022

business people puzzle vector 2928536 735x400

κ. Υπουργέ,

Με αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι, παρά το αίτημα της ΠΟΣΥΠ για παράταση μίας εβδομάδας στην υποβολή των αιτήσεων υποψηφιότητας των Συμβούλων Εκπαίδευσης, την Παρασκευή το μεσημέρι στάλθηκε ηλεκτρονικό μήνυμα από την Γενική Διεύθυνση Εκπαιδευτικού Προσωπικού, προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, το οποίο δεν δίνει καμία παράταση.

Μη μπορώντας να κατανοήσουμε το διακύβευμα αλλά και την λογική που επικρατεί εδώ και καιρό στην Κεντρική Διοίκηση και στην Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, για τον πρωτόγνωρο διοικητικό σχεδιασμό και τις ανεφάρμοστες πλέον ημερομηνίες και εργασίες που πρέπει να τηρήσουν και να υλοποιήσουν οι Περιφερειακές Υπηρεσίες και οι υπάλληλοι τους, για μία σειρά εγκυκλίων, σας υπενθυμίζουμε ότι για τις αιτήσεις επιλογής των 116 Διευθυντών Εκπαίδευσης είχατε δώσει δεκαήμερη παράταση (από 14/1 στις 24/01/2022), την οποία αναιτιολόγητα αρνείστε, για τις ασυγκρίτως περισσότερες αιτήσεις επιλογής των 800 Συμβούλων Εκπαίδευσης!

 

Υπενθυμίζοντας σας, το προχθεσινό έγγραφο της ΠΟΣΥΠ προς τον Γεν. Γραμματέα κ. Κόπτση, με χαρακτηριστικό τίτλο ¨ Να σταματήσει εδώ ο ανεδαφικός και ασφυκτικός σχεδιασμός του Υπουργείου¨, με το οποίο ¨σας καλούσαμε να παρατείνετε άμεσα όλες τις ανεδαφικές προθεσμίες των σχετικών εγκυκλίων και να δώσετε μία ρεαλιστική παράταση τουλάχιστον μίας εβδομάδας σε όλες τις καταληκτικές ημερομηνίες τους¨, είμαστε πλέον αναγκασμένοι να σας καταγγείλουμε για κάθε είδους κυνισμό, πολιτικό, ιεραρχικό, διοικητικό, υπαλληλικό και ανθρώπινο, απέναντι στις Περιφερειακές Υπηρεσίες και στους υπαλλήλους τους!

Βέβαια, οι υψηλόβαθμοι Υπηρεσιακοί Παράγοντες του Υπουργείου οι οποίοι βρίσκονται σε διαδικασία επιλογής τους, ξανά, ως Γενικοί Διευθυντές, όσο και οι προσωρινοί Διευθυντές Εκπαίδευσης οι οποίοι βρίσκονται σε διαδικασία επιλογής τους, ξανά, ως νέοι Διευθυντές Εκπαίδευσης, θέλοντας να κάνουν τους αρεστούς και τους πρόθυμους στην Πολιτική Ηγεσία, μπορεί και να υπερθεματίζουν στις ανεδαφικές επιλογές σας!

Όμως, σας υπενθυμίζουμε ότι η πραγματική δουλειά υλοποιείται, στο Υπουργείο και στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του, από τους υπαλλήλους τους, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει πολλές φορές, το τελευταίο διάστημα, κάθε όριο υπηρεσιακής και ανθρώπινης αντοχής, διότι ακόμη και τα Σαββατοκύριακα εργάζονται, αισθανόμενοι πλέον ότι ο επαγγελματισμός τους, ο μόχθος τους και η εκπλήρωση του υπηρεσιακού τους καθήκοντος, αντιμετωπίζονται με εμπαιγμό, αναλγησία και αδιαφορία, από την Πολιτική και Υπηρεσιακή Ηγεσία του ΥΠΑΙΘ! Ακόμη κι αυτή, την ελάχιστη οφειλόμενη αποζημίωση, μέρους της υπερωριακής τους απασχόλησης, δεν έχετε χορηγήσει!

 

Το κυβερνητικό σύνθημα ¨Κοντά στον Πολίτη¨ στο Υπουργείο μας πλέον υλοποιείται, απροκάλυπτα, ως πολιτική ¨Απέναντι στους Υπαλλήλους¨ και ειδικά σε αυτούς των Περιφερειακών Υπηρεσιών, δυστυχώς όμως, όπως πολλές φορές έχουμε διαπιστώσει, υλοποιείται και ως πολιτική ¨Απέναντι στην Λογική¨!

Διότι αν υπήρχε κοινή λογική θα έπρεπε, ήδη, να έχετε εκδώσει την σχετική παράταση, χωρίς καμία διαμαρτυρία των εργαζομένων, χωρίς καμία καταγγελία της ΠΟΣΥΠ!

              

Για το Δ.Σ.

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                     

                   ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                                 ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ

Εμφανίσεις: 362