Συνάντηση με τον Γ. Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Κυριακή, 01 Μαΐου 2022

Στην συνάντηση του Προέδρου της ΠΟΣΥΠ με τον Γ. Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ κ. Αλέξανδρο Κόπτση, συζητήθηκαν θέματα του κλάδου  τα οποία είναι σε εκκρεμότητα και  η ΠΟΣΥΠ πιέζει για την επίλυσή τους, συγκεκριμένα:
 
Η τροπολογία που είχε καταθέσει η ΠΟΣΥΠ για τους γραμματείς στα σχολεία θα συμπεριληφθεί στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια.
 
Συζητήθηκε με τον Γ. Γραμματέα και τον Διευθυντή της Υπουργού το αίτημα μας για την άμεση  έκδοση της προκήρυξης  επιλογής των 13 Διοικητικών Διευθυντών στις ΠΔΕ, ώστε στην συνέχεια να εκδοθεί η προκήρυξη και για τους Προϊσταμένους.  Η θέση τους ήταν θετική και πιστεύουμε ότι  θα έχουμε σύντομα την έκδοσή της. 
 
Συζητήθηκε ο τρόπος χορήγησης του επιδοματος καταχωριστή ΕΣΠΑ, και σύμφωνα  με τον προς ψήφιση νόμο του Βοριδη, και της πρόβλεψης σε αυτόν της  χορήγησης του Κινήτρου Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων, ποσού 15%, που αφορά σε υπαλλήλους του Δημοσίου που εμπλέκονται στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0 (ΕΣΠΑ).
Ζητήσαμε την συμπερίληψη των καταχωρηστών ΕΣΠΑ των Περιφερειακών Υπηρεσιών μας, μαζί με τους συναδέλφους της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ.
 
Τέθηκε   στον Γ. Γραμματέα το θέμα της υποστελέχωσης ορισμένων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, η οποία πλέον   δεν μπορεί να επιλυθεί ούτε με τις συνήθεις διαδικασίες (κινητικότητα, αποσπάσεις) και για την οποία το Υπουργείο θα πρέπει να λάβει πρωτοβουλία για στοχευμένους μόνιμους διορισμούς!
 
Ζητησαμε την παρουσία της Πολιτικής Ηγεσίας στο επικείμενο Συνέδριο της ΠΟΣΥΠ, ώστε να υπάρξει η απαραίτητη ενημέρωση και η δια ζώσης συζήτηση για τα μεγάλα προβλήματα της Διοίκησης της Εκπαίδευσης!
Εμφανίσεις: 394