ΑΠΕΡΓΙΑ 06 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 04 Απριλίου 2022

2022 03 15

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με απόφαση του Δ.Σ., η Ομοσπονδία μας συμμετέχει στην Γενική 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 και καλεί τα μέλη της, με ευθύνη των Διοικητικών Συμβουλίων, σε μαζική συμμετοχή και σε συντονισμό του αγώνα με όλους τους εργαζόμενους.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα να πάρουν στα χέρια τους την επιτυχία της 24ωρης Πανεργατικής – Πανελλαδικής Απεργίας της 6ης του Απρίλη, για να υπερασπιστούμε το εισόδημά μας ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία.

Η απεργία μας αυτή γίνεται κάτω από τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, ενός πολέμου που ξεκίνησε με τη Ρωσική εισβολή, καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, ενός άδικου πολέμου που σκοτώνει άμαχο πληθυσμό, δημιουργεί νέα κύματα προσφύγων και φτώχεια. Ταυτόχρονα, εξαθλιώνει περαιτέρω τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, αφού οι τιμές των αγαθών αυξάνονται ραγδαία και το λαϊκό εισόδημα έχει εξανεμιστεί. Γι’ αυτό και κυρίαρχο αίτημα στην απεργία μας είναι το αίτημα να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας, ενάντια στις πολιτικές που εξαθλιώνουν καθημερινά τους εργαζόμενους και τους οδηγούν στη φτώχεια.

Σε αυτή συγκυρία ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1. Οικονομικά:
  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την     αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού
  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης
  • Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17
  • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
  • Επαναφορά 13ου– 14ου μισθού
  • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.
  1. Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.
  2. Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
  3. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.
  4. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ!!!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                                    ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ