ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2022

koptsis1

κ. Γενικέ,

Η ΠΟΣΥΠ επικοινωνεί μαζί σας, για να σας γνωστοποιήσει τις δεκάδες καταγγελίες μελών μας για την καταστρατήγηση και την μη εφαρμογή των μέτρων προστασίας από την πανδημία του covid-19 στην συντριπτική πλειοψηφία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης!

Οι προσωρινοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, αλλά και οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης προφανώς θέλοντας να δώσουν τα διαπιστευτήρια τους στην πολιτική Ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, εν όψει των επικείμενων επιλογών των στελεχών εκπαίδευσης, παρανομούν και αρνούνται εν τοις πράγμασι να εφαρμόσουν τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών!

Η υποχρεωτική εφαρμογή της τηλεργασίας ως 50%, εδώ ακούμε κάθε είδους σοφιστεία, η ειδική μέριμνα για τους συναδέλφους μας που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, η ελεγχόμενη προσέλευση του κοινού και ειδικά των εκπαιδευτικών, το κυλιόμενο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης, οι αποστάσεις του 1,5 μέτρου μεταξύ των εργαζομένων, κ.ά., τα οποία εφαρμόζονται σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, στις οποίες ως πολίτες βρίσκουμε ακόμη και κλειστές πόρτες, δεν τυγχάνουν εφαρμογή σε καμία Διεύθυνση Εκπαίδευσης, με ευθύνη των Διευθυντών και την ανοχή της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου μας, στην οποία πολλάκις έχουμε θέσει το θέμα!

Σας ρωτάμε γιατί δεν έγιναν αποδέκτες των ρητών οδηγιών σας για την πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας από την πανδημία, που στείλατε πριν 10 ημέρες στην Κεντρική Υπηρεσία και οι Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ; Οι υπάλληλοι των Περιφερειακών Υπηρεσιών θεωρούνται υπάλληλοι δεύτερης κατηγορίας;

Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε τόσο εσάς όσο και την Υπουργό Παιδείας για πλήρη αδιαφορία, την οποία αν την συνδυάσουμε με την στέγαση των Υπηρεσιών μας σε ακατάλληλους χώρους, την έλλειψη καθαριότητας, την ανυπαρξία απολυμαντικών μέσων, την έλλειψη απολυμάνσεων, κ.ά., τότε μιλάμε για κολάσιμη αμέλεια, ειδικά εν μέσω πανδημίας!

Για όλα τα ανωτέρω σας καλούμε, έστω και τώρα, να ελέγξετε όλους τους Διευθυντές Εκπαίδευσης για την τήρηση ή μη των υποχρεωτικών μέτρων προστασίας και την εφαρμογή τους στην Υπηρεσία τους.

Να εκδώσετε άμεσα σαφείς και δεσμευτικές οδηγίες και να αναλάβετε τις ευθύνες σας απέναντι στην Υγεία και την Ασφάλεια όλων των εργαζομένων στο Υπουργείο Παιδείας.

Η ΠΟΣΥΠ με την συνδρομή των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της, από την επόμενη εβδομάδα και για όποια Διεύθυνση Εκπαίδευσης μας γίνεται καταγγελία, για την μη πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από την πανδημία, από τους συναδέλφους μας, θα προσφεύγει άμεσα στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του Κράτους!

Zητάμε άμεση συνάντηση μαζί σας!

Για το Δ.Σ.

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                    ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                                                               ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ

Εμφανίσεις: 374