ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021

evoting no

κ. Υπουργέ,

Έπειτα από την γνωστοποίηση στην ΠΟΣΥΠ των πρακτικών των εφορευτικών επιτροπών της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας της 29ης Οκτωβρίου διαπιστώσαμε ότι η διεξαχθείσα ψηφοφορία, όπως σας είχαμε δηλώσει και από την πρώτη ημέρα, είναι παράνομη!

Όλη η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας διεξήχθη με την χορήγηση λευκών ψηφοδελτίων από την ¨Ψηφιακή Κάλπη Ζευς¨ και στις περισσότερες κάλπες με την ψήφιση και την καταμέτρηση λευκών ψηφοδελτίων (ΚΥΣΔΙΠ 30 Λευκά, ΠΥΣΔΙΠ: Κ. Μακεδονία, Δυτ. Ελλάδα, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Αττική, Κρήτη,..παντού) γεγονός που δεν προβλέπεται από τον σχετικό Νόμο αλλά και από την δική σας ρητή αναφορά στην εγκύκλιο 131582/Γ2/18-10-2021για τις προϋποθέσεις διεξαγωγής των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία, όπου ρητώς αναφέρεται: «Λευκά ψηφοδέλτια δεν προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία».

 

Όπως μας δηλώθηκε από την ¨Ψηφιακή Κάλπη Ζευς¨ δεν κατανοήθηκε η κείμενη νομοθεσία για την μη πρόβλεψη λευκής ψήφου και συνεπώς επέτρεψε την υποβολή της, κι έτσι διευκολύνθηκε η παράνομη ψηφοφορία!

Επίσης αποποιείται κάθε ευθύνη για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας και επισημαίνει ότι ¨το σύνολο της διεξαγωγής και της εξαγωγής των αποτελεσμάτων, πραγματοποιείται και τελεί υπό την αποκλειστική ευθύνη της διεξάγουσας αρχής, δηλαδή του Υπουργείου Παιδείας!

 

Επίσης πώς να χαρακτηρίσει κανείς την διεξαχθείσα ηλεκτρονική ψηφοφορία με την διαλογή και καταμέτρηση, σε πολλές ψηφιακές κάλπες (Ιονίων Νήσων, Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, Αττικής, Βορίου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδος, και αλλού που λόγω ύπαρξης συνδυασμών δεν ανιχνεύτηκε), περισσοτέρων ηλεκτρονικών ψηφοδελτίων από τους ψηφίσαντες, παρά μόνον παράνομη και άκυρη! Τα σχετικά πρακτικά των Επιτροπών αγγίζουν το όριο της φαιδρότητας, καταγράφοντας ψήφους που καταμετρήθηκαν περισσότερες από τους ψηφίσαντες και όπως τους κοινοποιήθηκαν από την ¨Ψηφιακή Κάλπη Ζευς¨, η οποία φέρει και την ευθύνη!

Επιπλέον σε καμία ψηφιακή κάλπη δεν βρέθηκε ούτε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο, γεγονός που είναι χαρακτηριστικό για την αξιοπιστία της ψηφοφορίας, το πληροφοριακό σύστημα δεν τα εντόπισε, διότι υπήρχε λάθος παραμετροποίηση του!

Τέλος τοποθετείστε εσείς σε όποια κατηγορία θέλετε την ηλεκτρονική ψηφοφορία του ΠΥΣΔΙΠ Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία από 104 εγγεγραμμένους υπαλλήλους, ψήφισε μόνον ένας (1) συνάδελφος! Αλήθεια θα επικυρώσετε αυτή την ψηφοφορία;

Κ. Υπουργέ,

                Το Υπουργείο έχει υποβάλλει στην ΕΔΥΤΕ αίτημα επαναληπτικής ψηφοφορίας για τις ηλεκτρονικές κάλπες των Ιονίων Νήσων και της Στερεάς Ελλάδος, θα το πράξει και για τις άλλες, κατά τρόπο επίσης παράνομο και καταχρηστικό, διότι δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόβλεψη, στο Νόμο (ΦΕΚ944 τΒ/2021) και στην σχετική ΚΥΑ ΔΙΔΑΔ/Φ.37,21,/1301/οικ. 7022/20-04-2021 για την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Η μόνη πρόβλεψη που υπάρχει για επαναληπτική ηλεκτρονική ψηφοφορία αφορά ρητά «σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας ή /και αντικειμενικής αδυναμίας τεχνικής ή άλλης, διαπιστώνεται από την Εφορευτική Επιτροπή η αδυναμία να πραγματοποιηθεί ή να περατωθεί η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας…». Όχι όμως για προφανώς παράνομες περιπτώσεις όπου βρέθηκαν περισσότερες ψήφοι από τους ψηφίσαντες.

Επιπρόσθετα πάλι στο Νόμο και στη σχετική ΚΥΑ προβλέπεται «Στην περίπτωση αυτή συντάσσεται σχετικό πρακτικό πλήρως αιτιολογημένο με το σύνολο των πραγματικών περιστατικών, ….».Στην περίπτωση μας και πραγματοποιήθηκε και περατώθηκε η ηλεκτρονική ψηφοφορία και από καμία εφορευτική επιτροπή δεν συντάχθηκε τέτοιου είδους πρακτικό. Όλα τα προβλήματα αφορούν στην άστοχη λειτουργία του συστήματος της ¨Ψηφιακής Κάλπης Ζευς¨, στην πρόσφατη ηλεκτρονική ψηφοφορία, γεγονός που είναι αδύνατον να έχει προβλεφθεί από τον νομοθέτη.

Τέλος για την δυνατότητα διεξαγωγής επαναληπτικών εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών, χρειάστηκε να νομοθετήσετε ειδική διάταξη νόμου (ΦΕΚ τΒ΄4758/2020, άρθρο 5), ενώ «δυστυχώς» για την δική μας εκλογική διαδικασία δεν το προβλέψατε!

Εκείνο πάντως που μας εντυπωσιάζει είναι η απόρριψη των ενστάσεων των υποψηφίων για ακύρωση της διαδικασίας ως εκπρόθεσμες, αφού μάλλον στην περίπτωση αυτή έχουμε εφαρμογή του νόμου κατά το δοκούν! Αλήθεια σε ποια διαδικασία ή σε ποια ψηφοφορία είναι εκπρόθεσμες οι ενστάσεις, υπήρχε διαδικασία, υπήρχε διαλογή, υπήρχε καταμέτρηση που να μπορούν να συμμετέχουν οι υποψήφιοι;

 

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ, Ή Ο ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ, Ή ΚΑΘΟΛΟΥ!

κ. Υπουργέ,

Για όλη αυτή την παρωδία οφείλετε να ακυρώσετε την διεξαχθείσα ηλεκτρονική ψηφοφορία στο σύνολο της, ως παράτυπη και παράνομη. Οφείλετε να εφαρμόσετε το νόμο συνολικά, διότι θεωρούμε αδιανόητο να προσαρμοστεί ή να παρερμηνευτεί ο νόμος για να εξυπηρετήσει σκοπιμότητες ή να συγκαλύψει αστοχίες και αβλεψίες.

Γνωρίζοντας την βούληση των 2500 συναδέλφων μας που απείχαν από την διαδικασία αυτή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε ποσοστό 90% αλλά και την απόφαση της ΠΟΣΥΠ που έχει ζητήσει την διατήρηση της δι΄ αλληλογραφίας ψηφοφορίας και την συνέχιση της εκκρεμούς διαδικασίας με δια ζώσης ψηφοφορία,

Σας καλούμε να ακυρώσετε στο σύνολο της την διεξαχθείσα ηλεκτρονική ψηφοφορία, να διατηρήσετε την δι΄ αλληλογραφίας ψηφοφορία, να σεβαστείτε την άποψη των υπαλλήλων του Υπουργείου οι οποίοι ξεκάθαρα σας δήλωσαν την επιθυμία τους, να κατανοήσετε τις θέσεις της ΠΟΣΥΠ οι οποίες δεν εδράζονται σε ιδεοληψίες ή κομματικές στοχεύσεις, να αποκαταστήσετε το κλίμα εμπιστοσύνης και να ορίσετε άμεσα την ημερομηνία διεξαγωγής της εκκρεμούς εκλογικής διαδικασίας με δια ζώσης ψηφοφορία, διότι πλέον μόνον αυτή η διαδικασία προβλέπεται από το νόμο, για την ανάδειξη των αιρετών μας εκπροσώπων στο ΚΥΣΔΙΠ και στα 13 ΠΥΣΔΙΠ.

Η ευθύνη και η απόφαση είναι δική σας!

Για το Δ.Σ.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                         ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ

Εμφανίσεις: 440