Συνάντηση της ΠΟΣΥΠ με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

IMG 20211027 165544

 τηλεδιάσκεψη διάρκειας  μίας ώρας  του ΔΣ της ΠΟΣΥΠ με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη που πραγματοποιήθηκε σήμερα (27/10/2021) έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα και συζητήθηκε, το πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας για την μεταφορά των πάσης φύσεως λειτουργικών δαπανών από τις αιρετές Περιφέρειες στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
 
Επίσης συζητήθηκε αναλυτικά το μείζον θέμα της επικείμενης διαδικασίας υλοποίησης της Ηλεκτρονικής Διακίνησης Δικαιολογητικών Δαπανών για την οποία θέσαμε στον κ. Υπουργό τα πολλά υπαρκτά και πιθανόν ανυπέρβλητα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε στο Υπουργείο μας, το επόμενο διάστημα. 
 
Ο Υπουργός για το θέμα της μεταφοράς των  πάσης δαπανών στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με αυτόνομους προΰπολογισμούς, μας ανέφερε ότι πρέπει εκτός από την μεταφορά της αρμοδιότητας να υπάρξει και η αντίστοιχη μεταφορά των πιστώσεων από τις Περιφέρειες στο Υπουργείο Παιδείας, θέμα για το οποίο θα πρέπει να γίνει η σχετική συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών. 
 
Για την  αναφορά μας  την σοβαρή  έλλειψη του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού, όπως scanner κ. ά., ο Υπουργός προβληματίστηκε έντονα και μας διαβεβαίωσε ότι άμεσα θα επικοινωνήσει με την κ. Κεραμέως για να βρουν από κοινού λύση ώστε να μπορέσουν οι υπηρεσίες μας να  εξοπλιστούν με τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό.
 
Η ΠΟΣΥΠ θα εντείνει στο επόμενο διάστημα τις προσπάθειες και τις ενέργειες της, ώστε να υπάρξει λύση και για τα δύο αυτά ζητήματα των Υπηρεσιών μας.
Εμφανίσεις: 320