Συνάντηση της ΠΟΣΥΠ με τον Γ.Γραμματέα Δημ. Επενδύσεων & ΕΣΠΑ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021

posyp 8 10

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας της ΠΟΣΥΠ, που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Σάββα Φωτιάδη και τα μέλη του ΔΣ Παπαδάκη Νεκτάριο και Μεσολογγίτου Γεωργία, με τον Γ. Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρη Σκάλκο, για το πάγιο αίτημα μας που αφορά στην καταβολή ειδικής αποζημίωσης στους καταχωριστές προγραμμάτων ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτούμενων ΠΔΕ των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Η ΠΟΣΥΠ έθεσε το ζήτημα και ανέπτυξε όλα τα επιχειρήματα της με σαφήνεια ώστε το δίκαιο αυτό αίτημά μας να δρομολογηθεί άμεσα, με την ένταξη της ειδικής αποζημίωσης ως επιλέξιμη δαπάνη σε κάθε πράξη ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτούμενων ΠΔΕ που υλοποιείται ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Τέλος του γνωρίσαμε ότι στις 129 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (58 Πρωτοβάθμιας, 58 Δευτεροβάθμιας και 13 Περιφερειακές) για το έργο του καταχωριστή και του αναπληρωτή του απασχολούνται περίπου 300   συνάδελφοι, ανάλογα με τις πράξεις και το πλήθος των αναπληρωτών, η δε δαπάνη που θα απαιτηθεί είναι της τάξης των 450.000,00 ευρώ περίπου, δηλαδή λιγότερο από το 1% του ποσού που διαχειρίζεται το ΥΠΑΙΘ για τα προγράμματα ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτούμενων ΠΔΕ, ετησίως.

Ο κ. Σκάλκος δεσμεύτηκε να μας απαντήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα και μετά από συνεννόηση του με την Πολιτική Ηγεσία, των συναρμόδιων Υπουργείων.

Εμφανίσεις: 380