Επιστολή στην Υπουργό Παιδείας για τις Εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021

ekloges2

κ. Υπουργέ,

            Mε τις διατάξεις του αρ. 29 του ν. 4807/2021 (Α΄ 96) η θητεία μελών των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια παρατάθηκε εκ  νέου έως την 31η Οκτωβρίου 2021 και συνεπώς έως την 29η Οκτωβρίου 2021, ημέρα Παρασκευή,  θα πρέπει να έχουν δρομολογηθεί, να έχουν προετοιμαστεί  και να έχουν διεξαχθεί οι εκλογές ανάδειξης των αιρετών εκπροσώπων μας, τόσο για τους μόνιμους, όσο και για τους ΙΔΑΧ υπαλλήλους του ΥΠΑΙΘ.

Η ανωτέρω διαδικασία αφορά στα 13 Περιφερειακά μας Συμβούλια(ΠΥΣΔΙΠ), αλλά και στο Κεντρικό Υπηρεσιακό μας Συμβούλιο (ΚΥΣΔΙΠ), στο οποίο μάλιστα χρειάζεται να εκλεγούν δύο κατηγορίες αιρετών, αυτή των Περιφερειακών Υπαλλήλων και αυτή των υπαλλήλων της  Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου, κατά παρέκκλιση πάλι όλου του Δημοσίου.

           

Είναι λοιπόν φανερό από το πλήθος των Συμβουλίων, των αιρετών εκπροσώπων μας σ΄ αυτά, αλλά και το πλήθος των ημερομηνιών που θα πρέπει να καθοριστούν για την διεξαγωγή  των εκλογών, ότι η όλη διαδικασία για το Υπουργείο μας είναι πολύπλοκη και απαιτητική.

 Επίσης όλες οι προπαρασκευαστικές ενέργειες της διοίκησης για την διεξαγωγή των εκλογών και σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου, θα πρέπει  να έχουν εκκινήσει τουλάχιστον ένα μήνα πριν την ημερομηνία της εκλογικής διαδικασίας, τόσο στην περίπτωση της δια ζώσης ψηφοφορίας, όσο και στην περίπτωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και μάλιστα στην διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας απαιτείται ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προπαρασκευής εξαιτίας της εμπλοκής της ΕΔΥΤΕ Α.Ε..

Έτσι, σήμερα, ακριβώς ένα μήνα πριν την λήξη της θητείας των αιρετών εκπροσώπων μας, εσείς ως το αρμόδιο όργανο δεν έχετε ακόμη καθορίσει ούτε τις ημερομηνίες ψηφοφορίας, ούτε και τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η ΠΟΣΥΠ, σας έχει θέσει έγκαιρα τις θέσεις της στο  ζήτημα της διαδικασίας της ψηφοφορίας και σας έχει δηλώσει ότι τη μόνη εκλογική διαδικασία την οποία αποδέχεται στην παρούσα φάση, που έχει ολοκληρωθεί η  ψηφοφορία  δι΄ αλληλογραφίας, είναι η δια ζώσης ψηφοφορία, τη στιγμή μάλιστα που διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις και τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, όπως αυτά περιγράφονται στις σχετικές Κ.Υ.Α..

κ. Υπουργέ,

Γι όλα τα ανωτέρω σας καλούμε, άμεσα, να εκδώσετε την σχετική απόφαση διεξαγωγής της δια ζώσης ψηφοφορίας και να καθορίσετε τις σχετικές ημερομηνίες, ώστε να μπορέσει η διοίκηση να υλοποιήσει απρόσκοπτα την πολύπλοκη αυτή εκλογική διαδικασία.

Για το Δ.Σ.

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Η ΑΝ.  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΣΑΒΒΑΣ  ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ

 

Attachments:
Download this file (εκλογες ΥΣ.docx)εκλογες ΥΣ.docx[ ]16 kB
Εμφανίσεις: 457