Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας - Δελτίο Τύπου

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021

IMG 20210714 225630

Σήμερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση της Υπουργού κ. Νίκης Κεραμέως , παρουσία του Γ. Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ κ. Αλέξανδρου Κόπτση, με τον Πρόεδρο της ΠΟΣΥΠ Σάββα Φωτιάδη και την Αν. Γ. Γραμματέα Γεωργία Μεσολογγίτου, στην οποία τέθηκε η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της τελικής υπογραφής των 179 μετατάξεων εκπαιδευτικών στη διοίκηση του Ν. 1824/88, γεγονός που επιδεινώνει σε μία πολύ απαιτητική περίοδο την υποστελέχωση των Υπηρεσιών μας.

Ζητήθηκε άμεσα η τελική υπογραφή της Υπουργού, καθώς κάθε τι άλλο θα αποτελούσε καινοφανή παραδοξότητα, διότι έχει ήδη εγκριθεί η σχετική ΠΥΣ από τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.

Επίσης ζητήθηκε η αυξημένη χορήγηση υπερωριών για το 2ο εξάμηνο του 2021.

Με την ευκαιρία της συνάντησης τέθηκε ξανά το σοβαρό ζήτημα της μεταφοράς της αρμοδιότητας της εκκαθάρισης και πληρωμής των κάθε είδους δαπανών των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, από τις ΔΥΕΕ στο Υπουργείο Παιδείας από 01/01/2022 και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν υπηρεσίες και υπάλληλοι. Η Υπουργός μας παρέπεμψε για ενημέρωση και συζήτηση του θέματος μετά τη συνάντηση μας, στην οικονομική της σύμβουλο κ. Αναστοπούλου και τους υπηρεσιακούς παράγοντες κ. Γιαννακούρη και κ. Τριανταφυλλοπούλου, στους οποίους εκθέσαμε τα προβλήματα των Περιφερειακών Υπηρεσιών και συμφωνήσαμε στην παρακολούθηση του ζητήματος σε κάθε φάση του, καθώς θεωρούμε ότι η διαδικασία υλοποίησης του είναι πολύ δύσκολη και με αβέβαιο αποτέλεσμα, εξαιτίας του όγκου του Υπουργείου μας.

Επίσης επαναφέραμε τις πάγιες διεκδικήσεις μας, για την μεταφορά των λειτουργικών δαπανών των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης από τις Περιφέρειες στις ίδιες, την ανάγκη άμεσης προκήρυξης των θέσεων Διευθυντών στο Υπουργείο μας και στη συνέχεια την προκήρυξη των θέσεων Προϊσταμένων, καθώς και την αναγκαιότητα της άμεσης τοποθέτησης Υπηρεσιακού Γραμματέα στο ΥΠΑΙΘ.

Τέλος καταγγείλαμε το νέο αποκλεισμό μας από τις θέσεις των Διευθυντών Εκπαίδευσης και ζητήσαμε άμεση συζήτηση και αποφάσεις για την αναμόρφωση του Οργανισμού του Υπουργείου μας.

Η Υπουργός δεν δεσμεύτηκε σε κανένα από τα ανωτέρω θέματα για άμεση επίλυση του, γεγονός που θα εξετάσει το ΔΣ της ΠΟΣΥΠ και θα καθορίσει την περαιτέρω στάση του.

Εμφανίσεις: 544