ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΠΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021

pdede

Κε Περιφερειακέ Διευθυντή,

Δείχνοντας κατανόηση στην προσπάθεια σας να διευκρινίσετε και να δικαιολογήσετε τα διαλαμβανόμενα στο έγγραφο σας με αρ. πρωτ. Φ.14.1/1296/15-02-2021, τα οποία κατήγγειλε η ΠΟΣΥΠ, λυπούμαστε διότι  η απαντητική σας επιστολή με αρ. πρωτ. Φ.14.1/1971/09-03-2021 και χαρακτηριστικό τίτλο << Παρέχονται διευκρινίσεις>>, σας εξέθεσε ακόμη περισσότερο.

Πραγματικά ένα τόσο κακογραμμένο, αόριστο και ασαφές κείμενο όντως έχριζε διευκρινίσεων, οι οποίες όμως δόθηκαν μόνον ως προς το σκέλος σε ποιόν αφορά, διότι ως προς την ουσία του παραμένει ατεκμηρίωτο και απαράδεκτο, όποιον κι αν αφορά.

Η φετινή Υπουργική Απόφαση έγκρισης των υπερωριών με αρ. πρωτ. 20274/Ν4/22-02-2021, όπως και όλες οι προηγούμενες όποιον ήθελαν να εξαιρέσουν το έκαναν με ρητό τρόπο και αυτός είναι μόνον ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης.

Επιπλέον όλα αυτά τα χρόνια χορηγείται απρόσκοπτα στους Διευθυντές Εκπαίδευσης, αποζημίωση υπερωριακής απασχόλησης, χωρίς να υπάρξει καμία αμφισβήτηση από καμία υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου (ΔΥΕΕ), οι οποίες εκ του νόμου ελέγχουν τη νομιμότητα και την κανονικότητα της δαπάνης, η οποία πάλι όλα αυτά τα χρόνια υπογράφεται από τον ίδιο τον Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Προφανώς, σύμφωνα με την δική σας θεώρηση οι ΔΥΕΕ θα πρέπει εφεξής να αναζητούν την δικής σας έγκριση, διότι από το Α΄ εξάμηνο του 2021 ανακαλύψατε τις <<νέες αρμοδιότητες σας>>, τις οποίες όμως όλα αυτά τα χρόνια που είστε Περιφερειακός Διευθυντής δεν τις ασκήσατε!

Αλήθεια, διαπράττατε όλα αυτά τα χρόνια το πειθαρχικό παράπτωμα της αμέλειας ή της ατελούς εκπλήρωσης του υπηρεσιακού σας καθήκοντος; Αποφασίστε και πείτε μας τι ακριβώς ισχυρίζεστε!

Παραφράζετε και παρερμηνεύετε κατά την δικής σας επιθυμία την ίδια την Υπουργική Απόφαση όταν αναφέρεστε στο εδάφιο της Υ.Α.:    <<Υπεύθυνος για την παρακολούθηση, τον έλεγχο και την βεβαίωση της υπερωριακής απασχόλησης και του υπερωριακά παρασχεθέντος έργου, είναι ο Προϊστάμενος της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης>> και επεξηγείτε <<δηλαδή ο κάθε Διευθυντής Εκπαίδευσης για τους υπαλλήλους του και όχι για τον εαυτό του>>, και αφού εκτιμήσατε ότι δεν είναι ο ίδιος υπεύθυνος για τον εαυτό του, αποφασίσατε και τοποθετήσατε στη θέση του Προϊσταμένου της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης , τον δικό σας εαυτό!

 

 

 

Δηλαδή αυτοανακηρύσσεστε Προϊστάμενος και εκκαθαριστής όλων των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της Δυτικής Ελλάδας.

Επίσης, ενώ αναφέρεστε στην Υ.Α. 2/1757/0026/10-01-2017 του Υπουργού Οικονομικών περί << Καθορισμού των δικαιολογητικών για την καταβολή αποζημίωσης για υπερωριακή, νυχτερινή, Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών εργασίας>>, διέλαθε της προσοχής σας ότι όλα τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην ανωτέρω Υπουργική Απόφαση πρέπει να είναι θεωρημένα από τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας, δηλαδή από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης, όπως ορίζει η ίδια Υπουργική Απόφαση και όχι από εσάς.

 

Επιπλέον για να υποστηρίξετε την θέση σας απαριθμείτε μια σειρά από διατάξεις οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με το επίμαχο θέμα στο έγγραφο σας, διότι άλλες αναφέρονται στον οργανισμό του Υπουργείου (Π.Δ.18/2018) και άλλες στις αρμοδιότητες σας ως Περιφερειακού Διευθυντή που αφορούν στην ευθύνη σας για την άσκηση της εκπαιδευτικής πολιτικής στην οικεία Περιφέρεια, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να μας υπενθυμίσετε ότι σύμφωνα με το νόμο είστε και αξιολογητής των Διευθυντών Εκπαίδευσης, προφανώς θέλετε να συνδέσετε την αξιολόγηση τους με την χορήγηση υπερωριών, διότι καμία άλλη διασύνδεση δεν μπορούμε να φανταστούμε.

κε Περιφερειακέ Διευθυντή,

Η δήλωση σας στο εκπαιδευτικό site esos ότι: <<επιεικώς θεωρούμε ότι η ΠΟΣΥΠ παραπληροφορήθηκε και ενεπλάκη στην υπόθεση, δεδομένου ότι δεν είναι το αρμόδιο συνδικαλιστικό όργανο των Δ/ντών Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης>>, είναι κι αυτή ατυχής, όπως ατυχές είναι και το έγγραφο σας.

Σας γνωρίζουμε ότι κάθε τι που συμβαίνει στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αλλά και σε κάθε διοικητική υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας όχι μόνον μας αφορά αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να το παρακολουθούμε και να το ελέγχουμε.

               Η ΠΟΣΥΠ εγγυάται την σύννομη λειτουργία των Υπηρεσιών μας, η οποία βασίζεται στις διατάξεις του νόμου και όχι στις εκτιμήσεις του οποιουδήποτε, έστω κι αν αυτός είναι Περιφερειακός Διευθυντής.

               

Άλλωστε πρέπει να υπενθυμίσουμε άλλη μία λανθασμένη εκτίμηση σας, δική σας κι 2-3 ακόμη Περιφερειακών Διευθυντών, όταν με την έκδοση του νέου οργανισμού του Υπουργείου Παιδείας, τον Φεβρουάριο του 2018, προσπαθούσατε νυχθημερόν να πείσετε την τότε Πολιτική Ηγεσία, ότι στα Τμήματα των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης μπορούσαν να προΐστανται και εκπαιδευτικοί.

Και τότε η ΠΟΣΥΠ διασφάλισε τη νομιμότητα ανεξάρτητα των δικών σας πάλι λανθασμένων εκτιμήσεων!

                                                                         Για το Δ.Σ.

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                          Η ΑΝ. Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                                                   ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ

Εμφανίσεις: 819