Εκλογές υπηρεσιακών συμβουλίων εκπαιδευτικών

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020

yper symb

Ενόψει των επικείμενων εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης στα υπηρεσιακά τους συμβούλια, τόσο η ΔΟΕ όσο και η ΟΛΜΕ έχουν λάβει αποφάσειςστις οποίες, πέραν της μη αποδοχής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και της απόσυρσης των ψηφοδελτίων, περιλαμβάνεται η αποχή από τον ορισμό μελών των εφορευτικών επιτροπών.

Με την πρόσφατη Υ.Α. προβλέφθηκε μεταξύ των άλλων ότι οι εφορευτικές επιτροπές της ανωτέρω εκλογικής διαδικασίας, μπορούν να αποτελούνται και από διοικητικούς υπαλλήλους, όταν δεν μπορούν να συγκροτηθούν κατά τα προβλεπόμενα. Με τις παραιτήσεις ή/και αρνήσεις συμμετοχής εκπαιδευτικών στις εφορευτικές επιτροπές και τον ορισμό διοικητικών υπαλλήλων ως μελών τους, καλούνται οι συνάδελφοι μας διοικητικοί υπάλληλοι για μια ακόμη φορά να επωμιστούν μία ευθύνη που δεν τους αναλογεί.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι καλούνται να στελεχώσουν εφορευτικές επιτροπές για εκλογή αιρετών εκπροσώπων άλλου κλάδου, πράγμα καινοφανές, έστω κι αν πρόκειται για υπηρεσιακές και όχι για συνδικαλιστικές διαδικασίες.

Η Π.Ο.Σ.Υ.Π. χωρίς να μπαίνει στην ουσία των διαφωνιών των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών ΟΛΜΕ-ΔΟΕ ως προς την ηλεκτρονική ψηφοφορία, αλλά αναφερόμενη αποκλειστικά στο θέμα της συγκρότησης των εφορευτικών επιτροπών, εκφράζει την αντίθεσή της στη συγκρότηση των εν λόγω επιτροπών με την συμμετοχή και διοικητικών υπαλλήλων και ιδιαίτερα με την αποκλειστική ή κατά πλειοψηφία συμμετοχή διοικητικών υπαλλήλων.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         

                                                                                         ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                   ΓΙΩΡΓΟΣΠΕΓΚΑΣ

Εμφανίσεις: 1049