Δελτίο Τύπου(Μεταφορά δαπανών)

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020

3S5A6482bb 1

IMG 20200722 141049

Σε συνέχεια της συνάντησης μας με τον Πρόεδρο της ΕΝ.Π.Ε., Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κο Απόστολο Τζιτζικώστα, η ΠΟΣΥΠ κατόπιν αιτήματός της, συναντήθηκε σήμερα και με τον Αντιπρόεδρο της ΕΝ.Π.Ε., Περιφερειάρχη Αττικής, κο Γιώργο Πατούλη για τη μεταφορά των πάσης φύσεως λειτουργικών δαπανών και των μισθωμάτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τις αιρετές Περιφέρειες στο Υπουργείο Παιδείας και την ύπαρξη αυτόνομων προϋπολογισμών σε κάθε Διεύθυνση.

Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε άριστο κλίμα, συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κος Νίκος Πέππας.

Τόσο ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. κος Τζιτζικώστας όσο και ο Αντιπρόεδρος κος Πατούλης εξέφρασαν την πλήρη στήριξη τους στο αίτημά μας!

Επίσης μας δήλωσαν ότι η ΕΝ.Π.Ε. θα επικαιροποιήσει στην Υπουργό Παιδείας και τη δική τους βούληση για τη μεταφορά των λειτουργικών δαπανών στο ΥΠΑΙΘ, όπως έγινε, με ανάλογη επιστολή της, το 2017, προς τον τότε Υπουργό Παιδείας κο Γαβρόγλου.

Η Πολιτική Ηγεσία πρέπει άμεσα να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημα μας και με νομοθετική πρωτοβουλία να δώσει λύση, δεδομένου ότι και η δημοσιονομική επιβάρυνση για το Υπουργείο Παιδείας κινείται σε χαμηλό επίπεδο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΠΟΣΥΠ.

 

Εμφανίσεις: 396