ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ

Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 12 Μαΐου 2020

Κυρία Υπουργέ,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας, με δεδομένη την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας και την

σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, επικοινωνεί μαζί σας, για να αιτηθεί την παραχώρηση των κατασκηνώσεων του Αγ. Ανδρέα, για την φιλοξενία των εργαζομένων του Υπουργείου μας και των οικογενειών τους, για το χρονικό διάστημα από 15 Ιουνίου έως και 13 Σεπτεμβρίου 2020.

Παρακαλούμε για την θετική εξέταση του αιτήματός μας, δεδομένου ότι την ανωτέρω ημερομηνία θα έχουν ανοίξει ήδη τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας και θα επίκειται το άνοιγμα και των εποχικών τουριστικών μονάδων, σύμφωνα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας. Επίσης να λάβετε υπόψη σας αφενός τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η κάθε ελληνική οικογένεια και αφετέρου την έλλειψη κάθε μέριμνας και βοήθειας για τις καλοκαιρινές διακοπές των παιδιών των εργαζομένων στο Υπουργείο μας, όπως γίνεται με τα τέκνα των εργαζομένων σε όλα σχεδόν τα Υπουργεία.

Επιπρόσθετα, φέτος οι Υπηρεσίες μας θα λειτουργούν με τεράστιο όγκο εργασιών και κατά τους θερινούς μήνες εξαιτίας των αναγκαστικών αλλαγών που έχουν επέλθει λόγω της πανδημίας και συνεπώς οι συνάδελφοι μας, ειδικά της Αττικής και των όμορων περιοχών, δεν θα μπορούν να προγραμματίσουν την καλοκαιρινή τους άδεια και θα έχουν ως διέξοδο για αυτούς και την οικογένεια τους, την κατασκήνωση του ΥΠΑΙΘ.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η κατασκήνωση του Αγ. Ανδρέα εδώ και 7 έτη παραχωρείται από την εκάστοτε Πολιτική Ηγεσία στους εργαζόμενους του Υπουργείου μας, οι οποίοι για σειρά ετών, με την εθελοντική τους εργασία αλλά και με ίδια έξοδα της ΠΟΣΥΠ και των Συλλόγων μας, τη συντήρησαν, την αναβάθμισαν και τη διατήρησαν λειτουργική και κατοικήσιμη, κόντρα στην χρόνια εγκατάλειψη και την αδιαφορία των υπευθύνων. Με το ίδιο αίσθημα ευθύνης θα τη λειτουργήσουμε και φέτος και σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών του ΕΟΔΥ, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας των κατασκηνωτών από τον κορωνοϊό.

Ευχαριστώντας σας εκ των προτέρων, σας δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση σας για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                  ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΚΑΣ