Προϋπολογισμοί Διευθύνσεων Εκπαίδευσης

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 06 Μαΐου 2020

Κυρίες, Κύριοι Περιφερειάρχες

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ) επικοινωνεί μαζί σας

για να σας κοινοποιήσει το αίτημά της, προς το Υπουργείο Παιδείας, που αφορά στην δημιουργία αυτόνομων προϋπολογισμών των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για την κάλυψη των παγίων και λειτουργικών αναγκών τους, από το Υπουργείο μας και όχι από τις οικείες Περιφέρειες όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Ειδικότερα, το προηγούμενο διάστημα θέσαμε με έγγραφα και παραστάσεις μας σε αρκετούς από εσάς, το μείζον θέμα της καθαριότητας και της υγιεινής των χώρων στους οποίους εργαζόμαστε, της έλλειψης αναλώσιμων υλικών που συχνά φτάνει στα όρια της μη εξυπηρέτησης στοιχειωδών υποχρεώσεων των υπηρεσιών μας, της κακής λειτουργίας και έλλειψης συντήρησης μηχανημάτων και κάθε είδους τρεχουσών αναγκών που, πολλές φορές όχι μόνο δυσκολεύει, αλλά και υποβαθμίζει τη ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών της διοίκησης της εκπαίδευσης.

Επίσης, θέσαμε το ζήτημα της στέγασης των υπηρεσιών μας, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις είναι εγκατεστημένες σε ακατάλληλους και μη λειτουργικούς χώρους και συνήθως με μισθώματα που θα δικαιολογούσαν άλλες προδιαγραφές.

Σας επισυνάπτουμε τα έγγραφα, 385/05-04-2017 της ΕΝ.Π.Ε. και 20816/30-01-2017 της Περιφέρειας Αττικής, προς τον Υπουργό κο Γαβρόγλου με τα οποία ζητούσατε την απαλλαγή των Περιφερειών από το πρόσθετο αυτό διοικητικό βάρος και την επαναφορά της   αρμοδιότητας της στέγασης και της κάλυψης των λειτουργικών δαπανών των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο φυσικό της χώρο, δηλαδή το Υπουργείο Παιδείας!

           Για όλα τα ανωτέρω ζητήσαμε από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, οι πιστώσεις που αφορούν όλες τις πάγιες και λειτουργικές δαπάνες για τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να πιστώνονται σε αυτόνομους προϋπολογισμούς που θα διαχειρίζονται και θα υλοποιούνται από αυτές και ζητάμε από εσάς την επικαιροποίηση της ανωτέρω θέσης σας, η οποία αποτελεί και θέση της ΠΟΣΥΠ.

                                                           Για το Δ.Σ.

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                     ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΚΑΣ

Εμφανίσεις: 244