ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 14 11 2018

Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με απόφαση του Δ.Σ., η Ομοσπονδία μας συμμετέχει στην Γενική 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 και καλεί τα μέλη της, με ευθύνη των Διοικητικών Συμβουλίων, σε μαζική συμμετοχή και σε συντονισμό του αγώνα με όλους τους εργαζόμενους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τα εισοδήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων στα χρόνια των μνημονίων έχουν υποστεί μειώσεις της τάξης του 40% και η οικονομική αφαίμαξη, δυστυχώς, ολοκληρώνεται με τη νέα φορολογική επιδρομή της παρούσας κυβέρνησης σε συνέχεια των προηγούμενων. Αύξησε την έμμεση φορολογία, σε ΦΠΑ, σε ειδικούς φόρους καυσίμων, αλκοόλ, στα τέλη κυκλοφορίας, στον ΕΝΦΙΑ κ.ά. Το κλιμακώνει με τη μείωση του αφορολόγητου από τα 9.900 ευρώ στα 8.600 για το 2018-2019 ενώ βυθίζει το αφορολόγητο στα 5.600 ευρώ από 1/1/2020 μειώνοντας μισθούς και συντάξεις κατά 50 ευρώ μηνιαίως.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διεκδικεί:

1.       Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2019 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.

2.       Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.

3.       Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός των εργαζομένων. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.

4.       Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.

5.       Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.

6.       Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4396/2016) για την αξιολόγηση. Συνέχιση της απεργίας – αποχής. Η αξιολόγηση να μην έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, να μη συνδέεται με τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη, να μην οδηγεί σε απόλυση, αλλά στη βελτίωση των δεξιοτήτων με επιμόρφωση και δια βίου εκπαίδευση. Να λαμβάνεται υπόψη μόνο για την επιλογή στελεχών στο Δημόσιο, με μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια, που θα τοποθετούν τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση.

7.       Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.

8.       Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν. Μείωση κατά 50% των ληστρικών επιτοκίων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που υπερβαίνουν το 5% όταν στις τράπεζες είναι το μισό, ενώ οι δόσεις είναι εξασφαλισμένες καθώς παρακρατούνται από τον μισθό και τη σύνταξη.

9.       Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Θα καταργήσουμε στην πράξη την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας.

10.     Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ΠΟΣΥΠ διεκδικεί:

1.Στελέχωση όλων των διοικητικών υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας με μόνιμο διοικητικό προσωπικό με πρώτο βήμα την άμεση ολοκλήρωση των εκκρεμών μετατάξεων εκπαιδευτικών.

2.Στοχευμένη στελέχωση των υπηρεσιών μας, με διοικητικούς υπαλλήλους συγκεκριμένων ειδικοτήτων (οικονομολόγοι, πληροφορικοί, νομικοί, κ.ά.).

3.Άμεση απόσπαση των προς μετάταξη εκπαιδευτικών με τον Ν.1824/88 στις υπηρεσίεςμας για να τελειώσει ο πολύχρονος εμπαιγμός υπηρεσιών και υπαλλήλων, με την σταδιακή κατάργηση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών αλλά και την ταυτόχρονη κατάργηση των διαθέσεων εκπαιδευτικών στις υπηρεσίες εκπαίδευσης για άσκηση διοικητικού έργου.

4.Ισότιμη συμμετοχή των διοικητικών υπαλλήλων σε όλες τις θέσεις ευθύνης της διοίκησης (Περιφερειακοί Διευθυντές, Διευθυντές Εκπαίδευσης), αλλά και στις δομές της Δια Βίου Μάθησης. Οι υπηρεσίες μας πρέπει να αποτελούν κανονικές υπηρεσίες του Δημοσίου και όχι τον ορισμό του συντεχνιακού και πελατειακού κράτους.

5.Άμεση απόσυρση της σκανδαλώδους διάταξης του Ν. 4547/2018 (άρθρο 33) με την οποία αποκλείονται από την αναπλήρωση του Διευθυντή Εκπαίδευσης οι 4 Διοικητικοί Προϊστάμενοι, η οποία ανατίθεται περιοριστικά στον 1 Εκπαιδευτικό Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

6.Άμεση και ρητή χορήγηση του δικαιώματος υπογραφής σε όλους τους Διοικητικούς Προϊσταμένους των Περιφερειακών Υπηρεσιών για τις αρμοδιότητες του τμήματός τους.

7.Άμεση εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν στην Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους εργασίας μας, που σε αρκετές υπηρεσίες μας όπως στην Αττική αποτελούν ζήτημα για την ασφαλή λειτουργία τους.

8.Ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος μας,που έχει και την αποδοχή της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, για την μεταφορά των λειτουργικών δαπανών αλλά και των μισθώσεων από τις Περιφέρειες στις Υπηρεσίες μας.

9.Προάσπιση των εργασιακών – ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας κατακτήσεων.

10.Κατάργηση των αναχρονιστικών διατάξεων διαχωρισμού των υπαλλήλων σε ΙΔΑΧ και μόνιμους.

11.Προάσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, με αύξηση των κονδυλίων για τη Παιδεία.

ΌΛΕΣ και ΌΛΟΙ στην Απεργία την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 Νοεμβρίου 2018 και στην Απεργιακή Συγκέντρωση στην Αθήνα Πλατεία Κλαυθμώνος 11:00 π.μ.

ΌΛΕΣ ΚΑΙ ΌΛΟΙ στα Συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν σε κάθε πόλη της χώρας

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!